fantomek24 31.05.2012 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 witam poradźcie, będę robił właśnie tynki cementowo - wapienne w środku domu postawionego 3 mce temu i mam obawy co do pęknięć na suficie które mogą sie pojawić po wykonanu, dodam że strop jest teriva belki idą wzdłuż a pustaki w poprzeg,i nie wiem czy nie lepiej zrobić sufitu podwieszanego płytami KG, powierzchnie salon 25m, kuchnia 11, lazienka 10, przedpokój 18. dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 31.05.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Dlaczego mają pojawić się pęknięcia ?Mam tynki C-W i Terivę. Od trzech lat - nic nie pęka...Tynkowałem po pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 31.05.2012 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 ponoc tynki cementowo wapienne są mniej elastyczne i bardziej kruche oraz wszsytko zależy od położenia również stropu i osadzenia domujak uważacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 31.05.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 (edytowane) ponoc tynki cementowo wapienne są mniej elastyczne i bardziej kruche oraz wszsytko zależy od położenia również stropu i osadzenia domu jak uważacie? stropy gęstożebrowe są różnej jakości, i jeśli ma pęknąć to na pewno szybciej na tynku c-w Edytowane 31 Maja 2012 przez Radosław Krasowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 01.06.2012 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 czyli widze ze nie ma jakiejś konkretnej rady rozwiązania tylko "okaże się w praniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 01.06.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Jest przecież konkretna rada post wyżej. Kupić strop gęstożebrowy dobrej jakości, to prawdopodobieństwo pękania będzie mniejsze, niż jak kupisz badziewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 01.06.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Jakość stropu to jedna sprawa, ale nie jedyna. Czasem budynek osiada, grunt się stabilizuje, może są duże wahania temperatury pomiędzy pomieszczeniami (jest wiele potencjalnych powodów) i coś pęknie. U mnie 2 lata było ok, teraz pojawiły się pęknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts