Kamilcia 15.02.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 wielkie gratulacje ! spokojnych kolejnych 8 miesięcy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 18.02.2013 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Martuś dzięki za gratulacje . No ja pewnie też już niedługo będę urządzać dziecięcy pokój - chociaż stan surowy naszej nowy czesci domu wcale nie wskazuje na słowo "niedługo". Ale dochodzę do wniosku że lepiej sie nie zastanawiać nad tym co nasz czeka, tylko robić to co trzeba, a póżniej jak człowiek popatrzy czego dokonał, to by nie uwierzył. Illu także dzięki za życzenia. Często do Ciebie wpadam, ale nie nadążam za ilością pieknych inspiracji i pomysłów. Moja łazienka póki co dopiero się kreuje, ale wiem w jakim charakterze chcę ją zrobić. Będzie po prostu prosto i sielsko. Mam nadzieje że ty i reszta będziecie mi służyć radą w sprawie wyboru elementow. Np. ostatnio zakochałam sie w tych kafelkach> TU Julianko twój wątek znam bardzo dobrze, chociaż chyba nigdy nic w nim nie pisałam. Co do rozpieszczania to na pewno nie przepuszczę możliwości kapryszenia i zachowywania się jak święta krowa. Moja siostra też jest akurat w ciązy miesiąc przede mną, także będziemy razem korzystać z przywilejów jakie się nam należą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 18.02.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Illu także dzięki za życzenia. Często do Ciebie wpadam, ale nie nadążam za ilością pieknych inspiracji i pomysłów. Moja łazienka póki co dopiero się kreuje, ale wiem w jakim charakterze chcę ją zrobić. Będzie po prostu prosto i sielsko. Mam nadzieje że ty i reszta będziecie mi służyć radą w sprawie wyboru elementow. Np. ostatnio zakochałam sie w tych kafelkach> TU Zoja, jeszcze raz gratulacje. Na moją pomoc w miarę moich skromnych możliwości zawsze możesz liczyć, bo jestem zakochana w Waszym domeczku i okolicy. A kafelki cudne. Odkryłam je w zeszłym tygodni i nie mogę przeboleć, że nie mam ich w małej łazience. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
---JC--- 18.02.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 (edytowane) . Edytowane 16 Lutego 2019 przez ---JC--- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 19.02.2013 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Jej, wczoraj strasznie mu muliło FM także nie byłam udało mi się odpisać wszystkim Yokasta dzięki za życzenia. Tobie też życzę szczęściwego rozwiązania U mnie to dopiero 6 tydzień, a już się moje całe nastawienie do życia zmieniło. Pojawiły sie poranne mdłości, ble. Dorka witam i też dziękuje. Wskoczyłam na twój watek i Elewacja z prawdziwej cegły. WOW! Gosiek dziękuję bardzo Mariwa witaj znowu. Wpadam czasami do was, ale widzę że prace zatrzymały się na schowku piwnym Kamilcia dzięki. Nie wiem czy te 8 miesięcy będzie spokojne z uwagi na to że plany budowlane mamy znowu wielkie, ale na pewno będę na siebie uważać..... no i przygotowywać kącik na łóżeczko i rzeczy dla maleństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 19.02.2013 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 JC dzięki za ujawnienie i za miłe słowa. Zdjęcia mojego domu są trochę takie urywkowe, bo niestety dużo rzeczy nie nadaje się do pokazania, ale za kilka lat ..... Teraz największym problemem jest zdecydować w co następnie zainwestowac tą mała sumę pieniędzy którą jeszcze dysponujem, bo na wszystko na pewno nie starczy, ale co tam, powoli ale do celu. Przynajmniej bedziemy mieć wiecej czasu na przemyslenie dalszych planow zwiazanych z domem. Illu dzięki za wsparcie. A jakie kafelki masz w tej małej łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 19.02.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Zojka, najserdeczniejsze gratulacje! Trzymajcie się wszyscy ciepło i zdrowo! PS Plany na łazienkę - jak wszystko u Ciebie - fantastyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 24.02.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Illu dzięki za wsparcie. A jakie kafelki masz w tej małej łazience? Zaoja, Mam nadzieję, że czujecie się dobrze, a plany dojrzewają i wkrótce zaskoczysz nas ich piękną realizacją. Co do moich łazienek to w obu mam mugaty. Szkoda, że wcześniej nie odkrywam KEBELków Trzymajcie się ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 28.02.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Przyszłam się przywitać i u Ciebie w wątku. Przyznaję, że nie goszczę u Ciebie pierwszy raz (taki cichy podglądacz ze mnie). No ale takie wieści przeczytałam gratuluję to i ja się przyznam, że jestem świeżo upieczoną mamusią (trzy miesiące temu urodziłam śliczną córeczkę. Jeszcze się nie chwaliłam nawet na moim wątku). Przeczytałam, że twoje to pierwsze dziecko, więc szał zakupów całkiem zrozumiały, u mnie to trzecie i też zwariowałam w końcu jak się ma dwóch synów i teraz trafiła się córeczka to chyba mam usprawiedliwienie. Zapraszam do mojego wątku chociaż na budowie teraz mało się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 06.03.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 To i ja składam serdeczne i szczere gratulacje, życząc wspaniałych wrażeń w ciągu nadchodzących miesięcy:yes:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 06.03.2013 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 No i znowu długo ni nie pisałam na moim wątku, no i z przykrością muszę stwierdzić że FM wyświetla mi się z pomarańczową reklamą Moja kilkucentymetrowa daje mi mocno we znaki, także mam wrażenie że od miesiąca jestem non stop na kacu. Ble. Ale ponoć to minie w swoim czasie, więc się jakoś trzymam. Dropi dziękuję za gratulacje. A co do łazienek to mój M właśnie ogląda seriał Boardwalk Empire - akcja toczy się w latach 20-tych w USA. No ileż ja się tam inspiracji vintage w takiej originalnej wersji naoglądałam. Serial mnie nie bawi, ale te mugaty i biała boazeria na ścianach mnie uwiodły. Jeżeli styl który modny przed stu laty nadal jest "in", to znaczy że czas i moda nie mają na niego wpływu. Nie podobają mi się rzeczy które są wg aktualnych kryterii modne i nowoczesne bo za 5 lat to już jnie będzie prawda, z drugiej strony też nie przepadam za zbytnim dążeniem do postarzania rzeczy - np przecierane meble albo dekoupage. Lubię wiejski styl, ale bez nadmiaru "koronek i falbanek" - no wiecie co mam na myśli. Illu mugaty też są piękne, choć tez od kiedy znalazłam płyki kebel, to innych nie mogę sobie wyobrazić u siebie w łazience. U Ciebie natomiast zachwyciły mnie "dywaniki" kafelkowe na podłodze. Bardzo bym takie chciała mieć u siebie w wiatrołapie, ale pewnie budżet nie puści Basiu miło że się odezwałaś. Muszę przyznać ze okna w twoim domie to chyba jedne z najłacniejszych okien jakie widziałam na FM. Oczywiście ja patrze na to z mojej stylistycznej strony, gdzie nowoczesne okna na całej długości ściany nie robią na mnie wrażenia. Ja właśnie sama jestem na etapie zamawiania okien i chciałabym się z wami poradzić co do kilku punktów. Okna będą drewniane ze szprosami wiedeńskimi. Jestem w pełni świadoma niepraktyczności mycia okien z takimi szprosami, ale szprosy w oknach tak bardzo mi się podobają, że nie mołabym sobie wyobrazić mojego wiejskiego domku bez nich. Poza tym gdybyśmy do starej drewnianej części dali zwykłe okna, to by to zniszczyło cały charakter tego domu. Teraz tylko zastanawiam się na ilością tych szprosów. Teraz w dreweniczke mamy podział na 6 pól, także wyglądałoby to mniej więcej tak> Możemy podzielić okna na 4 pola i wyglądałoby to tak> Okno balkonowe w dwóch szprosowzch wersjach> Co myślicie? Ja aktualnie bardziej skłaniam się do opcji z większą ilością szprosów, bo okna będą w sumie dość duże, ale w sumie nie jestem ostatecznie zdecydowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 06.03.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Zoja, ale Wam fajnie, będziecie mieli maluszka. Gratuluję bardzo, bardzo Co do szprosów, wybrałabym szóstki, bo mają bardziej klimatyczny wygląd. Znaczy się, jak dla mnie wyglądają bardziej wiejsko i sielsko. Tylko wtedy z myciem gorzej. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 06.03.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Myciem bym się nie przejmowała, tego w końcu nie robi się codziennie. Jeśli chodzi o małe okna to podział na sześć pól bardzo mi się podoba, okna są prostokątne, więc te podziały wychodzą naturalnie. Z kolei w drzwiach balkonowych ta opcja ze zwiększoną ilością wydaje się być trochę za ciężka. Ja bym postawiła na mniej podziałów (bo tak u siebie ostatecznie zrobiłam, po dość długim boksowaniu się ze sobą). Bez względu jednak na wybór zadbałabym o to, żeby w przypadku, gdy drzwi balkonowe będą na tej samej ścianie co okna, żeby poziom szprosów był ze sobą zgrany. Bo potem to nieładnie wygląda jak wszystko tańczy. Czy szprosy mają około 2.5cm szerokości? Czy przy gęstym ożeberkowaniu nie zabiorą za dużo światła? Jak ja się cieszę, że te dylematy mam za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 07.03.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Zoja, Zgadzam się z Dorką. Mniejsze okna ładniej wyglądają w podziale na 6. Tylko zadbaj aby szprosy okienne i balkonowe Ci się zgrały. Trzymam kciuki. I oczywiście życzę lepszego samopoczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 07.03.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Zgadzam się z Dorką. Szkoda, można by dyskutować i dyskutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 07.03.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Ja się nie znam, ale mnie się podoba mniej szprosów i w drzwiach (na pewno) i w oknach (chyba:)). Do tego chciałabym jeszcze zwrócić uwagę na dwie rzeczy: - na pewno zabierają światło (wiem o ile jaśniej się zrobiło w domu po wyrzuceniu krat) - nie mam pewności, czy przypadkiem szprosy nie mają wpływu na przenikanie ciepła może przy innym rodzaju szprosów (wewnętrznych) ale bym to sprawdziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 07.03.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 To szprosy naklejane, one nie ingerują we wnętrze szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 07.03.2013 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Dziewczyny dzięki wielkie za wasze rady. Siedzę już od godziny przy kompie i przemyślam, obliczam, chodzę z metrem i stale nie wiem która opcja byłaby lepsza. Właśnie przed chwilą zaczełąm zastanawiać się jak będzie wyglądoło okno z 2 x 6 polami o wielkości 140 cm wys. na 90 cm szer. Czy nie powstaną wtedy zbyt małe okienka (ok 33x35 cm) no i wtedy straty światła w takim oknie na pewno będą spore. Hmm. Takie okna będę miała w lukarnie 3 szt. Okno balkonowe z większą ilością szprosów też robi na mnie wrażenie przesyconego. Drzwi balkonowe muszą miec podobny podzial jak reszta okien bo bedą na tej samej scianie co okno, a po drugie dobrze żeby w tych szprosach był wprowadzony jakis system. Zrobilam jeszcze wersje na drzwiach balkonowych wersje pomiedzy> Hmm, wtedy wyjdą też kwadraty wiec pasowałoby to tej wersji w podzialem na 6. Tu mamy taki uklad> No i w poszukiwaniu inspiracji na necie znalazłam jeszcze takie piękne okna> Pięknie te okienka. Ach, takie moje klimaty Kolor tych poniżej bardzo mie się podoba i chcialabym u nas cos podobnego. Bardzo podobają mi się też białe okna, ale póki co zamysł estetyczny naszego domu ma być skierowany bardziej w tradycyjną słowacką architekturę więc z białą farbą będę musiała poczekać z 20 lat gdy postanowimy zmienic wygląd naszej dreweniczki. Tu mamy podzial na 4. Hmm, no sama już nie wiem. Musimy sobie jeszcze raz z moim M. burze mózgu zrobić i w końcu zdecydować się na coś. W planach mamy także zamówienie drzwi wejsciowych razem z oknami, czyli w gre też wchodziłoby drewno. Z tego co doczytalam sie na temat drzwi drewnianych i na przyklad metalowych to opinie były bardzo różne. Chcemy drzwi wejsciowe tez z oknem ze szprosami tak żeby mialy podobny charakter jak okna. Przed drzwiami bedzie jeszcze zaszklony ganek pelniący funkcje wiatrołapu. Jedno jest tylko jasne - obojetne czy drewniane czy niedrewniane - drzwi w dobrej jakosci mają swoją cenę, hmm, w sumie jak wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 07.03.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Zoja, możesz sobie zerknąć do mojego dziennika, post 59, tam masz elewacje z rozrysowanymi szprosami. Możesz ich użyć np. do selekcji negatywnej - i wykluczenia jednego z wariantów. Od godziny mówisz... mi dwa tygodnie zajęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 07.03.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Dziewczyny dzięki wielkie za wasze rady. Siedzę już od godziny przy kompie i przemyślam, obliczam, chodzę z metrem i stale nie wiem która opcja byłaby lepsza. Właśnie przed chwilą zaczełąm zastanawiać się jak będzie wyglądoło okno z 2 x 6 polami o wielkości 140 cm wys. na 90 cm szer. Czy nie powstaną wtedy zbyt małe okienka (ok 33x35 cm) no i wtedy straty światła w takim oknie na pewno będą spore. Hmm. Takie okna będę miała w lukarnie 3 szt. Okno balkonowe z większą ilością szprosów też robi na mnie wrażenie przesyconego. Drzwi balkonowe muszą miec podobny podzial jak reszta okien bo bedą na tej samej scianie co okno, a po drugie dobrze żeby w tych szprosach był wprowadzony jakis system. Zrobilam jeszcze wersje na drzwiach balkonowych wersje pomiedzy> [ATTACH=CONFIG]175007[/ATTACH] Hmm, wtedy wyjdą też kwadraty wiec pasowałoby to tej wersji w podzialem na 6. Witam, śledzę od początku i teraz czuję ,że mogę dodać coś od siebie. W naszym domu mamy okna z podziałem na 6 pól ze szprosami zarówno wiedeńskimi jak i konstrukcyjnymi. Wynika to w dużej mierze z zaleceń konserwatora zabytków ale nam też się ten nakaz wydał właściwy. Okna myłam już wielokrotnie i muszę przyznać że faktycznie jest z tym trochę zachodu ale ich wygląd wynagradza mi wszystkie trudy ). Mamy okna drewniane, olejowane i jak na razie nie widzę minusów. Domek macie śliczny, trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie....... (wszystkich spraw )))))))))). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts