Gosiek33 30.05.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 czasem rośliny kapryśne są i albo zakwitnie na całego, albo za jakiś czas przesadzisz go w inne miejsce i to może zmobilizować go do kwitnienia. A na razie oszczędzaj się, odpoczywaj i idź do lekarza, może potrzebne jakieś leki, albo drobny zabieg pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOLLIK 30.05.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Ale u Ciebie jest slicznie! Mieszkasz w cudownej okolicy i masz bajkowy domek. Pomysl na kredens ze sloiczkowymi podstawkami tez super Pozdrawiam serdecznie i bede zagladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 30.05.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 (edytowane) Zoja, w sprawie zagłówka, niestety nie mam fotki pod ręką, bo mi się gdzieś zapodziała, a inspiracja była naprawdę ładna i elegancka. Spróbuję za to opisać patent, który wg mnie jest świetny i prosty do wykonania. Na pewnej wysokości wyobraź sobie metalowy drążek przyczepiony do ściany ala karnisz a z niego, przyczepione np. na troczkach zwisają poduchy, sięgające praktycznie do wysokości materaca. Pole do popisu wielkie, jak chodzi o zdobienie, a samego łózka nie trzeba ruszać. I nie bój się kolorów, tylko idź za głosem serca - nie tylko szarości, beże i brązy wyglądają pięknie. Świetne klamki do okien wybrałaś - jedyny chyba szczegół, o którym kompletnie nie pomyślałam u siebie! A sąsiadowi od ścinania drzew powiedz, że jak fale elektromagnetyczne z jego komórek się kilka razy owiną wokół ich pni to sygnał mu się wzmacnia. Znalazłam podobny obrazek:http://media-cache-ak1.pinimg.com/192x/42/ab/57/42ab5735891a33135986661dfa56a5fb.jpg Edytowane 30 Maja 2013 przez dorkaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOLLIK 02.06.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Pomysl na zagłówek, od razu z kursem jak zrobic http://www.do-it-yourselfdesign.blogspot.co.uk/2011/11/simple-tufted-headboard.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialena-lublin 10.06.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Wpadłam z rewizytą, ale w rzeczywistości to witam się ponownie bo już tu ukradkiem zaglądałam Gratuluję domku i klimatu, ale przede wszystkim to gratuluję ciąży Doskonale Cię rozumiem, mnie w pierwszej ciąży też strasznie frustrowało to, ze nie mogę ćwiczyć, robić tyle rzeczy co wcześniej itd. Strasznie zła przez to chodziłam, bo ja z tych wiecznie "w biegu" i w ruchu. Aż gdzieś w końcu przeczytałam krótkie zdanie: "Pogódź się ze swoim odmiennym stanem". Aniu, ciąża to stan odmienny i nie ma co się napinać i denerwować że nie możemy tego czy tamtego. Z takim nastawieniem łatwiej znosić jej trudy Trzymam kciuki za zdrówko i dobre samopoczucie Twoje i Malutkiej No i czekam na nowe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialena-lublin 10.06.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Acha! Chciałam Ci jeszcze napisać, bo podobało Ci się łóżeczko mojej Kamilki, że kupowałam je TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 13.06.2013 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Mollik dzięki za fajną insparację zagłówka. Coś właśnie w tej technice chcę zrobić tylko może bez takich guzików i w bardziej naturalnych kolorach, chociaż z drugiej strony ciągnie mnie teraz do mocnych kolorów - zwłaszcza czerwony mnie teraz bardzo przyciąga. W przyszłym tygodniu wybieramy sie do sklepu po szafe i kilka nowych drobiazgów to jak sie wszystko postawi na swoim miejscu to pomyslimy. Madzialena no z tym pogodzeniem sie ze swoim stanem nie jest tak łatwo, ale ciało i tak samo powie, ze ma juz dość. No i właśnie od ponad tygodnia jestem juz na L4 z zaleceniem dużej ilości odpoczynku i robieniem wszystkiego w zwolnionym tempie. To L4 przyszlo tak nieoczekiwanie, że 2 dni wychodziłam z szoku ze porzucam moją pracę i teraz mam kope wolnego czasu połączone z niemożliwością wykonania wiekszości rzeczy które bym w tym wolnym czasie chciała zrobić. Dziękuję ci za linka na to łózeczko. No przepiękne jest, ale troche za drogie jak na nasze możliowści i pewnie wybierzemy jakies najprostrze łóżeczko z lepszym materacem. Oglądam właśnie komplety pościeli do łóżeczka - no wiecie te z baldachimiami i 15 innymi bajerami. No jest z czego wybierać, a z drugiej strony nęci mnie żeby uszyc coś samemu - taniej może nawet to nie wyjdzie, bo tkaniny są bardzo drogie, no ale ta satysfakcja Dorka twój typ na zagłówek też niezły, Ja właśnie chce stworzyć całkiem nową kompozycje wokół łóżka. Coś troszke podobnego. Zamiast szafek przy łóżkach che postawic po obu stronach takie male regaly na ksiazki i inne drobiazgi. Ten regał ma 148 cm i tak sobie mysle zeby zaglowek konczyl sie na wysokosci tych regalow a z gory przymocowac polke na zdjecia RIBBA która będzie zamykac całą kompozycję. Nie wiem czy do dobry pomysl, co myslicie? Ten sam regal i polka jest tez w ciemnej wersji a ze w pokoju mamy meble i biale i czarne to wlasciwie oby dwie wersje kolorystyczne by mogly pasować. A zagłowek moge obić jakimkolwiek materiałem i co jakis czas go zmieniac. Dzisiaj przedstawilam moją wizje mojemu prywatnemu Słowakowi i poki co sie zgadza, choc nawet nie widzial zdjec ani mebli, tylko mu to tak "w powietrzu" wytłumaczyłam co i jak. No i jak go tu nie kochać . Dodam jeszcze że teraz nawet plewi w ogrodku, bo ja nie dam rady, a to jest czynnosc której naprawdę nienawidzi robić. Jednyny jego minus to brak cierpliwosci na zakupach, wiec jak juz gdzies jedziemy do do przodu musze miec wszystko naplanowane żeby nie nadwyrężać jego cierpliwości. Pod podwójne okno pójdzie komoda hemnes. Mamy już taką (tylko wyższą) w kuchni i jesteśmy z niej bardzo zadowoloni. Tą komodę chce przeznaczyc na ciuszki dla naszej Perełki. Mam nadzieje ze na początek wystarczy mi tyle miejsca. Ogólnie planowanie tego pakoju przysparza mi wiele problemów i dylematów. Musze tam zmieścić dużo rzeczy a jednocześnie chcę żeby to wszystko było dobrze skomponowane. Oh, jakbym chciała już mieć gotowy salon w nowej czesci domu, no ale na to sobie jeszcze poczekam Okna w dreweniczke mają wymienić w tym miesiącu. Wokól nich będziemy już na własną ręke robic drewniane oramowanie, które chce ozdobić z zewnątrz czarnym malowanym ornamentem ludowym (deski będzą koloru ciemnego orzecha). Mam to już w głowie, teraz to trzeba przenieśc na papier, a potem na deski. Studiuje teraz wszystko na temat ornamentyki ludowej, tak żeby inspirować się tym co już było tworząc cos nowego ale z duchem minionego wieku. Mam nadzieje ze nie wyjdzie z tego kicz. Przez weekend pomaluje jedną deske na próbę to się potem pochwalę efektem i bede czekac na wasze opinie. A teraz konczę i ide sobie puścić Kapitana Corelli, póki jeszcze M. nie wrócił do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 14.06.2013 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Okna w dreweniczke mają wymienić w tym miesiącu. Wokól nich będziemy już na własną ręke robic drewniane oramowanie, które chce ozdobić z zewnątrz czarnym malowanym ornamentem ludowym (deski będzą koloru ciemnego orzecha). Mam to już w głowie, teraz to trzeba przenieśc na papier, a potem na deski. Studiuje teraz wszystko na temat ornamentyki ludowej, tak żeby inspirować się tym co już było tworząc cos nowego ale z duchem minionego wieku. Mam nadzieje ze nie wyjdzie z tego kicz. Przez weekend pomaluje jedną deske na próbę to się potem pochwalę efektem i bede czekac na wasze opinie. Jakie motywy historycznie występowały w aktualnie zamieszkanej przez Ciebie okolicy? Będziesz do tego nawiazywać? I dlaczego na czarno? Ten kolor historycznie raczej miał dość smutne konotacje - a Twój dom jest radosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.07.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Zoja jak się czujecie? Pozdrawiam i czekam na jakieś nowiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 02.09.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Zoja widziałam cię w wątku o białych kafelkach, więc proszę się nie ukrywać, tylko wracać do siebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalek 02.09.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 No właśnie wracać i opowiadać jak brzuszek? Imie wybrane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.09.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Zoja widziałam cię w wątku o białych kafelkach, więc proszę się nie ukrywać, tylko wracać do siebie! O to takie buty, a ja tu z nerwów paznokcie obgryzam Zoja wracaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 04.09.2013 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 No dziewczyny chyba naprawdę przegiełam! Mój wątek pokryty jest już centymetrowym kurzem (w sumie jak moje meble po wymianie okien, hehe). Obiecuję w zamian obszerną foto-relacje z postępów jakie udało nam się zrobić przez to lato. Co do brzuszka to już powoli finiszujemy Ósmy miesiąc już się kończy i przygotowania na przyjście córkeczki idą pełną parą. Wózek kupiony, łóżeczko już wybrane, tylko zamówić. Dokupię jeszcze pare ciuszków i innych zbędnych lub niezbędnych rzeczy i już mogę w spokoju czekać kiedy Adelka (tak będzie mieć na imię) postanowi przyjśc na ten świat. Oczywiście zamiast w spokoju wybierać śpioszki, pracuje jeszcze nad 3 zleceniami naraz i w sumie teraz zamiast wprowadzać ostatnie korekty przed pójściem do druku, siedzę na FM. No ale co tu zrobić, gdy presja waszych postów jest tak wielka, że nie mogę tego zlekceważyć. W przyszłym tygodniu chce już mieć wszystko ukończone i naprawdę cieszyć się w spokoju urlopem macierzyńskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 04.09.2013 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Mój wątek urwał się na planach zakupu komody i regałów na książki do naszego pokoju, no i w sumie wszystko już stoi na swoim miejscu tylko nadal wygląda tak jakby remont jeszcze się nie skończył. Na nowych półkach na ksiązki nadal pusto, kartony czekają na swoją kolej a do tego mój M. ma złamaną nogę w kostce więc możliwości są dośc ograniczone. Dorka wiem że pytałać o wzór który chce namalować wokół okien, no i czemu czarny. Wrzucam foto próbki którą zrobiłam na desce która teraz aktualnie jest częścią półki na książki. Wzór który widać od spodu dodaje uroku tej półce, potem wrzuce foto. Deska wygląda tak, i już teraz wiem że wokół okien powinniśmy dac deski w jakimś żywym kolorze (może już nie czerwonym) a co do ornamentu to też będzie zupelnie inny. Ale na to są próbki żeby próbować. Sztuka ludowa to moje hobby i w sumie w części wystudiowana dziedzina. Na temat ornamentu w ludowej architekturze przewertowałam mase książek. Doszłam do wniosku że chcąc ozdobić nasze okna malowanym ornamentem zrobie coś czego nie robiono przedtym i w sumie złamie kanon zdobnictwa w architekturze ludowej, ale zarazem stworze coś nowego, czerpiąc inspiracje z tego co było. Gdybyśmy chceili zachowac originalny charakter tego domu, to zamiast dachowki powinnismy dac szyndel, w zadnym wypadku nie powinnismy dobudowywac murowanej czesci tylko originalnie powinno byc wszystko z drewna. Idąć juz w przesadę, to z elektryczności tez powinniśmy zrezygnować, hehehe. Dużo o tym myśleliśmy i stwierdziliśmt że będziemy kreować wygląd naszego domu wg własnego uznania. Mam nadzieje ze nie wyjdzie z tego gulasz tylko coś pięknego i jedynego w swoim rodzaju. Kończąc na razie te rozważania napisze tylko ze okna w dreweniczke już są na swoim miejscu, od środka udało nam się je pieknie oramowac deskami i wykończyć. Na razie wrzucam zdjęcia z demontarzu i niespodzianek które się z tym wiązały. Tak to wyglądało 13. lipca 2013. Zdemonowaliśmy stare okna a w słupku między pknami, który oczywiście był pusty co wiązało sie z olbrzymymi stratami ciepla znaleźliśmy stare gniazda os i jedno gniazdo szerszeni. Brr. Otwory okienne trzeba było poszerzyc poniewaz wspolczesne okna mają o wiele szersze ramy. Myślałam ze wytnie sie jedną belke na górze no ale to poruszyłoby statyke domu wiec musieliśmy wyciąć spodną część. Wyobraźcie sobie moje załamanie po odejściu majstra gdy otwory na ona zaczynały sie na wysokości 75 cm Na drugi dzień mieli przyjechac zamontowac nowe okna, a ja nie wiedziałam czy mam płakać czy krzyczec. No ale nie było już możliwości coś zmienić. Na szczęście po zamontowaniu okien wrażenie ze okno jest strasznie nisko w sumie jakos zniklo. Teraz nie moge napatrzyć sie na te nasze okienka, ktore dają o wiele wiecej swiatła niz te stare, choc powierzchnia szkla jest w sumie taka sama jak w starych, Okna skrzynkowe na pewno mają w sobie dużo uroku, ale do naszej dreweniczki juz bym takie nie chciala. Myślę ze nie popsulismy charakteru tego domu dając tam drewniane eurookna ze szprosami. W nowej czesci bedą takie same i ..........i i iiiiii jest duza szansa ze jeszcze w tym roku zamówimy okna i drzwi do reszty domu. Tu zdjęcie jeszcze niezamontowanych okienek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 04.09.2013 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 No a tak to wygląda z zewnątrz. Od środka jest już wszystko wykończone ale tu jeszcze czeka nas sporo pracy. Ten trójkąt z osb płyty to tez tymczasowe rozwiazanie, okno w piwnicy tez pojdzie do wymiany a w przyszlosci spód chcielibysmy oblożyć kamieniem. Biały spód jest tez ladny ale bardzo niepraktyczny, bo sie szybko brudzi. No ale zobaczymy co przyniesie przyszlosc. Jedno z bocznych okien. W sumie wymieniliśmy 4 okna. To samo okno od środka jeszcze w trakcie prac wykonczeniowych. Potem wrzuce zdjecia z bliska klamek ktore wybralismy. Dodają tym oknom super charakter. A tu przymiarka deski z górnym zaorągleniem. Hmm, mysle ze jest nad czym popracowac. Będe robic poźniej wizualizacje w kompie, mam nadzieje ze potem wesprzecie mnie swoim radami i opiniami. Dobra, wracam do pracy. Jutro postaram sie wrzucic następne zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalek 04.09.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Uwielbiam Wasz domek! Ten klimat...okna pasuja idealnie a jak bedzie wszystko wykończone będzie super! Imie dla córci super! Zazdroszcze zdecydowania bo ja moge urodzić w kaźdej chwili a imienia dla synka nadal brak tak po cichu liczę na to, że jak zobacze tego małego baczka imie samo przyjdzie a może macie jakaś propozycje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.09.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Serce się raduje gdy się odezwałaś Dom cudnie odnawiacie, okna doskonale pasują do Waszego domu, a klamki rewelacyjne - gdzie się takie kupuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 04.09.2013 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Zoja, super że się odzywasz. Dzięki za to, że pamiętałaś o wzorku. Ten co prezentujesz jest naprawdę ciekawy, choć (nie wiem dlaczego) zgrzytałaby mi w przypadku okien ta lamówka dookoła. Co do żywszych kolorów to ja bym polecała jedyny słuszny czyli niebieski, ale to chyba jakoś mi do Waszych okolic nie pasuje Okna bardzo ładnie teraz wyglądają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 05.09.2013 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Cześć Zoja. Pięknie u Was. Okna są prześliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 05.09.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Cześć Zoja. Czytałam o twoich obawach przy czyszczeniu okien ze szprosami. Ja tez miałam taki dylemat i znalazłam stolarza, który robi szprosy tak, że otwiera się je do wymycia szyby. Otwiera się jak okno. Konia z rzędem temu, kto znajdzie ten myk i pomyśli, że to osobna konstrukcja. To jest w domu mojego majstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts