dorkaS 09.05.2014 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Zoja, może w blogu Moniki Gibes znajdziesz jakieś inspiracje http://monikagibes.wordpress.com/ . Nie tylko vives szaleje z patchworkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 10.05.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Zoja chyba muszę wybudować kolejny dom ... cudne te "linoleum" ... wszystkie cudne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 12.05.2014 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 (edytowane) Dorka dzięki za link. Bardzo ciekawy blog i naprawdę można się z niego duzo dowiedzieć. Przeczytałam akurat o różnicach w odbiorze plytki w sklepie a w domu. Inne światło, inne miejsce, no a poźniej w domu okazuje się że to cos zupelnie innego. No i dopatralam sie do calej serii vodevil - nie rozumiem czemu tylko te trzy wzory mają w ofercie na m3, a reszta jest w mixie. Ah!! Aguś no linoleum RULES jeszcze pare tygodni temu mialam wizje moich plytkowych podłóg - szare, albo inny ciemny kolor, nic rzucającego sie w oczy. Teraz ślinię się na widok plytek we wzorki i juz taktycznie planuję jak będę je kładła na podlogę, żeby wyszło równo po bokach. Ps. Pochwalę się troszkę. W sobotę jadę nad morze do Świnoujścia na tydzien z siostrą, mamą + 3 dzieci. Babski wypad Tak się cieszę. Kocham morze, zwłaszcza to polskie. No a na dodatek dzis przesuneli mi termin oddania projektu nad ktorym teraz intenzywnie pracowałam po nocach, dzieki czemu w ramach relaksu, zamiast pracować, pije dobre słowackie wino, piszę na FM, Adelka śpi, Słowak na służbowym wyjeździe, jestem sama dla siebie. Oj lubię takie chwile. Edytowane 12 Maja 2014 przez ZojaART Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 12.05.2014 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Zoja, trzymam za śliczną pogodę. Oby była naprawdę cudownie majowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 22.06.2014 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Zoja, czy Ty wróciłaś już z tego Świnoujścia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 22.06.2014 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Podpinam się pod pytanie dorki Jestem bardzo ciekawa, co u Was? Napisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 01.07.2014 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Cześć dziewczyny, już nadrabiam zaległości. Teraz rzadko odwiedzam FM, co nie znaczy, że porzucam zupełnie swój wątek. Co nowego? Mamy w końcu wylane wszystkie podłogi w nowej części. Jupi! Tu zdjęcie podłogi na ganku. To tu chciałabym położyć płytki vives z serii vodevil (jeszcze nie wiem dokładnie które dokładnie). A to już salon. Przed oknem balkonowym będzie jeden grzejnik wpuszczany w podłogę, reszta będzie wisiała już standardowo na ścianie. Natępny etap to okna, tynki i sufit - jak się uda to jeszcze w tym roku. Teraz brakuje nam bardziej czasu, niż pieniędzy żeby ruszyć dalej z budową. Ale budowa nie zając, a zarabiać ktoś na nią musi Nie lubię pokazywać rzeczy niegotowych, ale że stan finalny mogę oczekiwać dopiero okolo września, to pochwalę się już teraz twórczościa mojego Słowaka. Barierki na ganek. Na zdjęciu widać już, jak to mniej więcej bedzie wyglądać. Ta listwa z wypustami będzie też u góry barierki - oczywiście bedą pomalowane na brązowo, tak aby dopelnić kompozycje. Myślę że bedzię fajnie - za jakiś czas nowe drewniane elementy zaczną się "starzeć" i nabiorą właściwej faktury. Już po miesiącu widzę różnicę. Jeszcze podbitlka na sufit i górne zdobienia - to też plan na ten rok. Dodam jeszcze że caly jeden element barierki to takie puzzle. Mój Słowak nie lubi jak wszędzie widać śruby i gwoździe, więc tak to wykombinował że wszystko do siebie tak pasuje, że wystarczy "tylko" to wszystko złożyć. Problem pojawił się jednak z powodu mokych desek - kupione z tartaku potrzebują trochę czasu na przeschnięcie. Ps. W Świnoujściu było cudownie. Pogoda dopisała - było upalnie, a to wszystko co człowiekowi do szczęścia nad polskim morzem potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.07.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Pozdrawiam ... i chłonę rozbudowę pięknego domu nie ma to jak zdolny stolarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 22.07.2014 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Dotarłam w końcu na mój wątek, żeby pozamiatać pajęczyny. Nie mam zabardzo co pokazywać bo po prostu stoimy w miejscu. Chyba dopiero we wrześniu coś się ruszy. Nasz majster - nasza złota rączka - 2 tygodnie temu miał wypadek przy pracy z cyrkularką - 4 palce w lewej dłoni. Na szczęście udało się przyszyć je spowrotem, ale to już nigdy nie będzie to samo. Byliśmy go odwiedzić - przywitał nas z uśmiechcem na twarzy - "Mirko, to co, idziemy szukać kogoś na dokończenie prac?" A ten na to - "Aniczka, no co ty, za dwa tygodnie wpadne z synem, to sie dokończy co trzeba". Zobaczymy, na pewno poczekamy nawet 2 miesiace. Ja natomiast w ramach relaksu przeglądam miliony stron w poszukiwaniu tych idealnych, najpiekniejszych plytek do naszego ganku. Kurcze, jest tego strasznie dużo. Do niedawna moim wielkim faworytem były plytki VIVES serie> 1900 albo VODEVIL. Problem w tym, że w każdym wzorze z tych serii coś mi nie odpowiadało - zbyt wiele wzorów, te za ciemne, te za jasne, te zbyt kolorowe, a tamte zbyt monochromatyczne - no wymyślam! Dziś wybrałam się do dość drogiego sklepu z płytkami z nadzieją, że może moją próbki tych plytek. No i mieli :) Ceny też mieli takie jak się spodziewałam - prawie raz tak drogie jak w większości internetowych sklepach, a ja naprawdę chętniej kupiłabym płytki w normalnych sklepie. Pomijając kwestie ceny, mogłam w końcu podotykać sobie i pooglądać wszystko na żywo. Płytki okazały sie trochę inne niż te które oglądałam na monitorze - to w sumie oczywiste - ale i tak różnica w odcieniach była spora. Gdy tak oglądałam i macałam "moje" vivesy, naraz mój wzrok padł na płytki firmy ROCERSA - no i stało się! W końcu! Znalazłam! Wrzucam kilka wzorów które najbardziej mi się spodobały> Wiecej na stronie TU Płytki mają o wiele łądniejsze kolory i strukturę niż vivesy, no i cena około 120 zł (w tym drogim sklepie) jest całkiem do zaakceptowania. :) Nie znalazłam tych płytek w polskich sklepach internetowych, wiec nie moge porównac ceny. Teraz tylko trochę się obawiam czy sprzedawczyni nie pomyliła się i nie podała mi ceny za sztukę, ale w katalogu mają podane ilości w m2, także jestem dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 22.07.2014 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Hej Po raz pierwszy u Ciebie. W końcu! Znalazłam! [ATTACH=CONFIG]271319[/ATTACH] Te są fantastyczne! Biedny ten Wasz pan Złota rączka - teraz raczej Boląca Rączka. Strasznie mi go żal, bo to taka szkoda. Ta ręka już tak sprawna nigdy nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.07.2014 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Kurcze niedobrze Trzymam kciuki by Majster szybko do pełni formy doszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 23.07.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Zoja świetne te płytki wynalazłaś ! oby ta cena była tak sympatyczna jak podali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 24.07.2014 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Zoja, nie dziwię się, że rzuciłaś Vivesa! Ta ROCERSA śliczniejsza. Czy to już Twoje ostatnie słowo? Bo, wiesz, mnie jedna łazienka jeszcze czeka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 25.07.2014 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 A-aaach! Cudne te płytki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 25.07.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Witam Fajnie się czyta Twój dziennik. Gratuluję, piękny domek będzie i jakie miejsce urocze. Udało mi się pozwiedzać trochę Słowację i powiem,że byłam pozytywnie zaskoczona. Pozdrawiam serdecznie KrysiaG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkowa 28.09.2014 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Witaj Zoju ,ależ ty pięknie mieszkasz...uwielbiam osoby z artystyczną dusząco nowego u was ,bo,że się dzieje ,to na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 28.09.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Zoju, witam w malowniczym wątku. A propos płytek,to ja również poszukiwałam czegoś w podobnym stylu, znalazłam takie: http://dekordia.pl/produkt/producent-geotiles/terakota-flow-60-x-60.html Ale Twoje wymarzone przepiękne, znalazłam w dobrej cenie tutaj: http://www.jl24.pl/pl/p/Rocersa-Plytka-Podlogowa-Infinity-Apus-Gris-60x60/14635 Życzę powodzenia, będę podglądała rozwój sytuacji w Twoim wyjątkowym domu Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 09.10.2014 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Ahoj wszystkim, wracam z wielkim rozpędem, żeby odkurzyć kurz, który osiadł na moim wątku. Dziękuję wszystkim za miłe wpisy Kejt_R dzięki za linki. Mimo wszystko rocersa póki co nie ma dla mnie konkurencji, już nawet zamówione płytki na ganek mam! Dokładnie wczoraj w końcu zaciągnęłam mojego Słowaka do sklepu z płytkami, żeby na żywca sobie te cudne płytki pooglądał. Jego reakcja> "pfuuuu, fiiiii, eeeeeeeh, to naprawdę takie płytki chcesz? Nie żartujesz? hmmmm, eeeeeeeh, to jakbym ja takie wybrał to byś mi powiedziała że to ostatnie płytki na świecie jakie byś chciała mieć w domu... fmfmfmf, eeeeh...." No i tak sapał i wzdychał jeszcze chwilę nad nimi i w końcu powiedział że OK. Jakoś takie płytki przeżyje. No i jak go tu nie kochać W końcu wybrałam te płytki> Dawno nic nie pisałam, bo lato to dla mnie zawsze bardzo intensywny czas, ale za to mam co pokazać. Moja córka za 10 dni kończy rok! Kto jej pozwolił tak szybko rosnąć! Zniknęło moje małe dzieciątko, a pojawiła się mała żywa dziewczynka. Od kilku miesięcy znowu przyjmuje zlecenia, pracuje w domu w ramach wolnego czasu (czyt. w nocy) więc dość zabiegana jestem, ale rónocześnie bardzo zadowolona, że mogę opiekować się cóką, a jednocześnie zarabiać. Kiedyś miałam dwie prace - jedną typową, codziennie 8 godz., a drugą dorywczą na moją jednoosobową "firme". A teraz czuję taką wolność, że nie muszę codziennie chodzić do pracy, gdzie musiałam siedzieć, czy było coś do roboty czy nie. No ale dość moich wywodów, zaraz wam pokaże co się u nas pozmieniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.10.2014 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 09.10.2014 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Myślałam że w październiku będę mogła wam już pokazać okna w nowej części i drzwi wejściowe. No ale firma ma mały poślizg, obiecali że do 20 października wszystko będzie gotowe i namontowane. Trzymam za słowo. Cały proces zamawiania okien i drzwi z ustaleniem projektu, rozmieszczeniem szprosów, wielkości, kolor, klamki, sposób otwierania itd. to bardzo skomplikowana sprawa. Może z oknami nie było takiego problemu, bo w tamtym roku już zamawialiśmy takie same do dreweniczki, ale z drzwiami był większy problem. Zamawiając drzwi myślałam że to firma podsunie mi jakiś projekt sporządzony na podstawie moich "wytycznych'. Okazało się jednak że firma stolarska zrobi mi jakiekolwiek drzwi chcę, ale projekt muszę ja przedstawić. Czy to będdzie zdjęcie z jakiegokolwiek katalogu drzwi innej firmy, albo mój odręczny chociażby rysunek. Wymyśliłam sobie bardzo standardowe drzwi, ale oczywiście nigdzie nie znalazłam dokładnie takich jakie chcę, więc dzięki Bogu za moje graficzne umiejetności, bo bym była w kropce. Najnowsza rzecz na budowie to gotowa konstrukcja ganku, przygotowana na osadzenie okien i drzwi. Przestrzeń pod oknami będzie zabudowana w taki sam sposób jak barierki w otwartej części ganku. A tu dla lepszej orientacji rysunek z rzutami przeszklonej częsci ganku. Drzwi do piwnicy to te które widać od frontowej częsci domu. Nie mieliśmy w planie od razu je dawać robić, ale że będzie je najlepiej widać z drogi, więc uznaliśmy że nie ma co zwlekać. To jedyne drzwi bez okna. cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts