Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

....domček pod 77.....

Recommended Posts

Mój Słowak wziął się za robienie schodów do piwnicy, które w najbliższym czasie będą służyć też jako schody wejściowe.

Tu widać przedsionek przed wejściem do piwnicy, nad którym będzie potem drewniana podłoga ganku.

a (21).jpg

Widok z góry. Będą to najprostrze w konstrukcji schody, ale na pewno posłużą nam wiele lat. Obok stare schodki które prowadziły na strych.

a (38).jpg

Tu widać "podeścik " przed schodami. Planujemy zrobić taką podłogę na całym ganku.

a (36).jpg

Widok z salonu na część wejściową..a (33).jpg

A tu będą główne drzwi wejściowe i widok na salon.

a (39).jpg

No to tyle.

:wiggle:

• Odpowiedzi 455
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj anutka! No planów mamy jeszcze wiele. Licze na twoje porady przy ich realizacji.

Gosiek porządek może taki względny jest. Moj M. nie lubi jak rzeczy są porozrzucane po podwórku, ale do prawdziwego porządku to u nas daleko. Chęci wiele, tylko czasu brak, bo praca nie poczeka do następnego roku.

Schody już prawie gotowe, Jeszcze tylko pomalować :) Bardzo mi sie podobają bo są takie masywne, a że robim to mój M. więc mają taki fajny niedoskonały charakter . Chodzi o to że M. nie ma profesjonalnych narzędzi stolarskich, więc radzi sobie jak może :)

p1010010.jpg

p1010009.jpg

• 3 weeks później...

http://img502.imageshack.us/img502/2761/33399091.jpg

Boże Narodzenie wkrótce, więc życzę Ci szczerze

Ciepłych chwil w rodzinie w Wigilijną Wieczerzę

Wszystko w złocie, zieleni, czerwieni

Niech Nowy Rok będzie pełen nadziei

By spełniło się choć jedno z twoich marzeń

Dużo szczęścia i niezapomnianych wrażeń!

Antosia, Jasiek, Marta i Bartek ze Stańczykowa ;)

Pełnych ciepła, uśmiechów i miłości Świąt Bożego Narodzenia. Niech ten świąteczny czas będzie dla Was wszystkich okresem refleksji, odpoczynku i radości.

Zoja - wesołych Świąt dla Ciebie i Twoich bliskich

życzy czaplanka z Mężem

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=156479&d=1356353747

• 2 weeks później...

Dziękuje wszystkim za piękne życzenia :)

Ja święta spędziłam bez internetu, no ale przynajmniej teraz mogę Wam odpisać.

Życzę wam wszystkim spełnienia marzeń, niech wasze domy będą przepełnione radością i ciepłem, a wszystkie remontowo-budowlano-wykończeniowo-aranżacyjne realizacje przynoszą wam jak najwięcej satysfakcji :)

Święta, święta i po świętach, a czas nadal pędzi jak szalony.

W końcu zebrałam się i zrobiłam kilka najnowszych zdjęć mojej największej domowej "atrakcji" czli mojej KUCHNI.

Nie wiem jak to się stało, że do tej pory nie zaprezentowałam na własnym wątku mojej kuchni, która jest de facto jedynym wykończonym pomieszczeniem w moim domu. Zaraz po skończeniu prezentowałam ją w wątku o kuchniach, no a u siebie jakoś się jeszcze nie zdążyłam pochwalić, no wstyd. :(

Kiedyś pokazywałam kilka zdjęć z kuchni robione w lecie. Dzisiaj powrzucam wszystko co mam, żeby było na jednym miejscu.

Kuchnia ma juz ponad rok. Stale się trochę zmienia, bo dużo w niej "elementów ruchomych".

Jest nowa komoda, nowa narzuta na "kanapie", koronkowa fieranka, nowy tył półek przy lodóce ..... no raczej będę opisywała po kolei.

Kuchnia krótko po złóżeniu.

juhuuu (4).jpg

Kącik "dla gości". Zmieniłam już zarzutę.

xm44.jpg

xm50.jpg

Och, brakuje mi teraz takiego słońca.

xm56.jpg

To tez stare foto, trochę się pozmieniało.

juhuuu (11).jpg

Edytowane przez ZojaART