monikaa13 31.05.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Ściana na poddaszu jest z płyt kg. Położyłem panele i chcę przykręcić listwy ale nie wiem co najlepiej się nada. Klej odpada. Tak, żeby było szybko i łatwo bez zbędnych udziwnień. Poradźcie coś. Nie pamiętam za bardzo gdzie są stelaże (w tym problem). Do dolnego stelaża raczej się nie da, bo za niski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radziej3city 31.05.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Jak masz plastikowe listwy to najlepiej użyj kołków do karton gipsów.W każdym markecie budowlanym je dostaniesz.Są to plastikowe kołki w kształcie świdra które wkręcasz w płytę po czym w niego wkręcasz śrubę.Można też na klej typu Pattex Fix Express lub Power. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 01.06.2012 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Dlaczego klej odpada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dal1719503391 01.06.2012 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 można przykręcic je na wkrety do drewna tylko nie wolno wkręcic do końca,jak chcesz mocnije powierć troche a znajdziesz profil i potem co 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 01.06.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Kup magnes neodymowy - bez problemu odnajdziesz profile. A dolny profil nie powinien być za niski wg mnie, ale neodym przyda się (również jak będzie potrzeba przykręcenia czegoś do sufitu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 02.06.2012 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 O co chodzi z tym magnesem? Jaki to ma być? Wpisałam na allegro i tam są od 1,8zł wzwyż i to sporo. Przyznaję, że pierwszy raz o takim słyszę ale pomysł mi się podoba byle nie za drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 03.06.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Magnes neodymowy to b. mocny magnes. Przykładając go do płyty karton-gipsowej wyczujesz czy jest przyciąganie czy nie. Jeśli jest, tzn. że pod płytą jest profil, jeśli nie, to przesuwasz magnes i szukasz, w którym miejscu wyczujesz przyciąganie. Ja miałem magnes okrągły, trochę większy niż moneta 5 zł i gruby na ok 1,5 cm. Używałem go jako "uchwyt/łapak" na wkręty, gdy z drabiny przykręcałem płyty. Tak samo można znaleźć profile przyrządem - detektorem metali i przewodów, np.: http://allegro.pl/vorel-wykrywacz-metali-metalu-i-przewodow-detektor-i2376026851.html Sygnalizuje obecność przewodów lub metali pod tynkiem diodą. Przydaje się czasem w domu (przykręcanie obrazków, wiercenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 03.06.2012 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Dzięki bardzo fajne pomysły. Lepszy magnes czy detektor? Który magnes: http://allegro.pl/listing.php/search?change_view=1&order=p&sg=0&string=magnes+neodymowy I gdzie można to kupić ew. stacjonarnie czy w sklepie z materiałami budowlanymi czy metalowymi dostanę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 03.06.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Detektor kupisz spokojnie w marketach budowlanych, magnesów nie widziałem (ewentualnie na bazarach może). Co lepsze - zdecyduj sama co Ci się bardziej przyda, bo tylko od tego zależy wybór. Zastosowanie mniej więcej opisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts