duduś 31.05.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Proszę mi napisać jak " pokazać " ptakom gdzie jest woda . Już ładne kilka dni temu powiesiłam przy drzewie , między gałęziami pojemnik z wodą , ale nie widzę żeby któreś z wielu latających u mnie ptaków skorzystało z tego wodopoju. Ponoć jest sucho i ptaki cierpią z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.05.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Pojniki ustawia się raczej na ziemi, nie słyszałam by ptak chciał pić z drzewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 01.06.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Teraz ptaki raczej z wodopojem problemów nie mają, raz że zawsze jakąś wodę stojącą lub płynącą znajdą, dwa że jedzą wilgotny pokarm i często w ogóle pić nie muszą. Problem jest zimą kiedy jedzą zupełnie wysuszone rzeczy a wszelkie strumyki i kałuże są zamarznięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marius37 01.06.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 mój wodopój postawiłem na ziemi i znalazły go wszystkie z okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 01.06.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Mam ustawione w ogrodzie dwie beczki 200 l z wodą do podlewania warzyw.Muszę zawsze pilnować aby przynajmniej w jednej zawsze było pełno wody,bo służy ona doskonale jako pojnik.Stale na beczce obserwuję wiele ptaków,jedynym mankamentem tego jest to ,że cała beczka jest brudna od odchodów ptasich.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 02.06.2012 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 no właśnie problem z tym że na ziemi nie mogę bo mam koty , a mieszkam pod lasem , rzeka daleko więc i o żródełko trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.06.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Jak masz drapieżniki to nie zachęcaj ptaków. U mnie koty tylko z sąsiedztwa, a przynajmniej raz w roku jakiego skrzydlatego upolują Dwa dni temu tylko piórka znalazłam, a sporo się różności wylęgło to i koty polują . Choć mam dwa psy to nie zawsze kota upilnują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts