Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co za naród. Co za rasa pasiasta!!!

SAVAGE7

Recommended Posts

człowiek już wiele widział ale wciąż coś nas porusza... czyjaś historia, jakaś katastrofa. widzieliście zabieg usunięcia migdałków bez znieczulenia u dziecka? mnie oburzył. oczywiście przykładów są tysiące na całym świecie ale jak się coś takiego ogląda (szczególnie cierpienie dziecka) to człowiek ma ochotę być rasistą:

http://www.smog.pl/wideo/36558/operacja_wyciecia_migdalkow_na_bialorusi_bez_znieczulenia/ (uwaga na krew)

czy określenie "swołocz" jest tu adekwatne?

Jakiś błąd mi wyskakuje i nie mogę zobaczyć.

A to? Jak nazwać?

Jak sie nie uporamy z kolesiostwem, układami i bezkarnością decydentów, będzie to samo. Tym bardziej haniebne, że u nas nastąpi w postaci wtórnej.

http://www.se.pl/wydarzenia/swiat/ukraina-19letnia-oksana-makar-zgwalcona-i-podpalona-przez-synow-politykowwykastrujcie-moich-oprawcow_246700.html

Edytowane przez amalfi

nie wiem, czy medycznie tam było wszystko prawidłowo, bo nie usuwam migdałków. Ale sam zabieg jest krwawy, fakt, tam jest dużo naczyń. No i znieczula się zwykle miejscowo. Można poprosić o ogólne, owszem, ale ja, gdybym musiała, to chyba bym wybrała sprawnego laryngologa i usuwała w miejscowym bo jednak powikłania znieczulenia ogólnego się zdarzają. Co do cierpienia - nie widziałam, żeby u dzieci zostawała jakaś trauma. Po zabiegu większość myślała o obiecanych lodach a nie, że bolało.

• 2 weeks później...