Paweł297 09.03.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Od 11 lat używam dosyc intensywnie pilarki Husqvarna 55 i uważam, że to bardzo dobry wybór, sasiad kupił Partnera i po dwóch latach nie nadawała sie do użytku, nastepna kupił już Husqvarne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 09.03.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 kolega sie połapił na partenra bo był w promocji, ja kupiłem Husqe 300zł drożej niz on, i sie ze mnie smiał. Ale mina mu zrzedła jak po pół roku zdechło mu coś co w serisie okreslili jako nie objete gwarancja i miał zaplacić 220zł za naprawe. Naprawił i partnera sprzedał, kupił Husqe Moja husqa smiga do dzis bezproblemowo.... Najprosciej: spytac lesnika, drwala, czym pracuje i co by kupił do pracy....odpowiedz bedzie (100%pewna): Husqe albo Stila....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 10.03.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Oczywiście, ja dopiero zaczynam używać sprzęta więc nie powiem co i jak. Przy domku jest pare drzewek i taniej wyszło kupić piłę niż pożyczać na tydzień. A później jak się ostanie też się przyda do drobnych cięć drewna z lasu pod kominek. Jak ktoś chce iść na "zarobek" to pewnie wyda i na sprzęt i ciuchy ochronne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link1 11.03.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Ja mam Stihl 230 i już od kilku lat eksploatowany na maxa ( 25 dni w roku po 10 godz) POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nmaniek 12.03.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Ja kupiłem Husqvarna 142 i naprawdę sprawuje się świetnie. Oczywiście piła jest mi potrzebna do jakiś prac ogrodowych, no i pocięcia trochę drzewa na opał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 19.03.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Ja kupiłem Husqvarna 142 i naprawdę sprawuje się świetnie. Oczywiście piła jest mi potrzebna do jakiś prac ogrodowych, no i pocięcia trochę drzewa na opał. Tez mam Husqvarne 142. Jeszcze nie uzywana , dlatego cieszy mnie to co o niej piszesz. Zaplacilem za nia w Stanach 200 dolarow. Z ciekawosci spytam ile w Polsce kosztuje taka pila? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nmaniek 20.03.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 No tak sie składa że moja jest też ze stanów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robeli 28.03.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Polecam STIHL'a 4 lata bez problemów cięcie ok 2-3 m3 na sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 28.03.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 A ja mam McCullocha MacCat 2.3ci Kupiona w końcu lat 80, a odpalona pierwszy raz w zeszłym sezonie... Jest po prostu świetna, całkowicie bezproblemowa, użytkowana intensywnie. Nie wiem jak będzie z ewentualnymi częściami, ale jak na razie mi ich nie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 01.04.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 A ja piłą elektryczną z marketu (Asgatec) pokonałem prawie 200 20-letnich sosen, z cięciem na kawałki. Pod koniec roboty piła padła i kupiłem elektrycznego Boscha. Teraz wiem, że ten Asgatec (niefirmowy, fuj... i tańszy) był lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 03.04.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Zdecydowanie polegam Stihla - drugi sezon cięcia i jest ok. Kolega ma Husqvarnę - też jest ok, ale pewnie nic innego poza tymi dwoma producentami bym nie wybrał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys74 05.04.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam na Forum.Ja oprócz wspomnianych wcześnie różnych modeli stihla (eksploatuje ms341) polecam również pilarkę Shindaiwe , naprawde porządne maszyny ,ja bardzo mocno eksploatuje model 488 i mogę powiedzieć że jest to praktycznie bezawaryjna maszyna , pilarki te posiadają już po 2 pierścienie chromowany cylinder aluminiowy karter ciekawy uklad sprzęgla z kolkiem plywjacym nie do zajechania , jest w pelni japonska nie ma na rynku podrobek czego nie mozna powiedziec o innych firmach i a wyposazenie i parametry profesjonalnej pilarki.Moze nie sa najtansze i napewno nie do kupienia w marketach ale jesli komys uda sie korzystnie kupic np. wspomniany model bedzie napewno bardzo zadowolony.A i jeszcze amortyzacja moim zdzniem lepsz niż w stihlu o dziwo dlatego bardzo chętnie nią pracuje.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 05.04.2007 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Ja kupiłem Husqvarna 142 i naprawdę sprawuje się świetnie. Oczywiście piła jest mi potrzebna do jakiś prac ogrodowych, no i pocięcia trochę drzewa na opał. Tez mam Husqvarne 142. Jeszcze nie uzywana , dlatego cieszy mnie to co o niej piszesz. Zaplacilem za nia w Stanach 200 dolarow. Z ciekawosci spytam ile w Polsce kosztuje taka pila? Pozdrawiam Kupiłem jesienią za 800 PLN. Jak doliczyć koszty transportu z USA to wychodzi tyle samo. No chyba że dolar znowu spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T0LA 28.04.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Witam jestem nowa na forum. proszę o poradę. Mam nadzieję, że będę z nich częściej korzystać. Pytane na dzisiaj brzmi: Jak obsługiwać piłę spalinową? Odziedziczyłam taką po mężu mam do ścięcia trochę drzew. Nie wiem jak ją odpalić. I rzecz najważniejsza nie wiem jak mieszać olej z benzyną. Czy to wystarczy włącz do oddzielnego baku olej a do oddzielnego benzynę i samo się wymiesza czy trzeba wymieszać w oddzielnym naczyniu a potem wlać. I jakie proporcje. Mam piłę Husqvarna Dzięki za każdą pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.04.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 O żesz - po pytaniach widać że wiele o posługiwaniu się pilarką łańcuchową nie wiesz ... - może jednak się nie bawić tą zabawką ?? - to niebezpieczne narzędzie ... Ale jak chcesz - no cóż ... - proszę - - pilarka ma silnik dwusuwowy - czyli mieszasz olej / do silników dwusuwowych / z paliwem i tą miksturę lejesz do baku na paliwo w pilarce - stosunek oleju do paliwa to 1:50 .- olej do smarowania łańcucha - to inny typ oleju i lejesz go do odpowiedniego zbiorniczka w pilarce .- odnośnie odpalania - jaki typ pilarki ? PS. A nie masz może instrukcji obsługi pilarki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.04.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Mimo wszystko boję się o Ciebie kobieto - piła łańcuchowa to jednak bardziej skomplikowane i niebezpieczne narzędzie od rondla czy patelni ...- oczywiście nie obraź się czasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 28.04.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Kobieto odłóż to narzędzie zanim sobie zrobisz krzywdę! Taka piła potrafi odrzucić klocek drzewa lub samą siebie (gorący rozpędzony łańcuch) wprost w Twoją głowę lub nogi - zależy od pozycji w jakiej pracujesz.Sam tego doświadczyłem i gdyby nie buty z prawdziwej skóry (skóra gr. 1cm) to dzisiaj miałbym kikut zamiast stopy.Aha, wcześniej już pracowałem piłami spalinowymi pod okiem pilarzy i nie była to moja pierwsza wycinka drzew. Co do ścinania drzewa (potocznie nazywanego spuszczaniem drzew) to musisz mieć troszkę wyczucia odnośnie kierunku padania drzewa, a o szybkich nogach i refleksie już nie wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T0LA 28.04.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Nie mam żednej instrukcji do obsługi, mąż pewnie miał ale z zaświatów mi nie podrzuci patelnie i rondle potrafią uszkodzić człowieka bardziej uwież mi kolego. Poparzyłeś się kiedyś wrzątkiem? lub parą ? niemiłe i też zostaje na całe życie czyli wymieszana benzyna + olej do jednego baku a sam olej do drugiego baku ok teraz powiedz mi kolego jaki olej wymieszać (taki do samochodu)? jaki najlepszy a jaki nalać ten którego sie nie miesza. Nie wiem jaki jest symbol tej piły nie znam się na tym ma zatartenapisy, bo mąż leśniczy dużo nią pracował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T0LA 28.04.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 AHA PROPORCJA 1:50 OZNACZA, żE NA LITR BENZYNY WLEWAM 50 MILIILTROW OLEJU TAK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 28.04.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Olej do paliwa - LINK - przykładowy olej - najprostsze dozowanie - 0,1l oleju na 5l paliwa . Olej do smarowania łańcucha - LINK - przykładowy olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts