adkwapniewski 31.05.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Witam, Może ktoś napisać jaka jest wydajność zwykłej pianki montażowej z puszki 750ml ? Tzn potrzebuję info ile trzeba zurzyć opakowań na 5m3 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 31.05.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Witam, Może ktoś napisać jaka jest wydajność zwykłej pianki montażowej z puszki 750ml ? Tzn potrzebuję info ile trzeba zurzyć opakowań na 5m3 ? Nie piszesz wogóle co chcesz montować tą pianką i co ma oznaczać te 5m3 - dziurę do załatania? na opakowaniu producent zawiera takie informacje. Jedyna uwaga to taka że wydajność jest zazwyczaj podawana w określonej temperaturze - około 20-24 stopni. Jesli temperatura puszki-otoczenia jest niższa wydajność jest mniejsza - w skrajnych przypadkach nawet o połowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 01.06.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Ja przy stosowaniu pianki przy niższej niż 15-20 C temp. stawiłem na kilka min przed halogenem ( który tak i tak świecił ) - polecam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 01.06.2012 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Będę miał koło 2-3cm "szpary między folią paroprzepuszczalną a styro między krokwiami i myślałem że sobie "tanio" to "zapiankuje" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 01.06.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Będę miał koło 2-3cm "szpary między folią paroprzepuszczalną a styro między krokwiami i myślałem że sobie "tanio" to "zapiankuje" ... Nie chce się wymądrzać ale........ troche nie rozumiem idei zapiankowywania tej szpary - może dlatego że jestem po killku browarach:). I tak po prawdzie jesli mnie pamięć nie myli to akurat dobrze jest aby między wełną lub styro a folia paroprzepuszczalna było troche wolnej przestrzeni - zwłaszcza gdy masz pełne deskowanie na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 02.06.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Będę miał koło 2-3cm "szpary między folią paroprzepuszczalną a styro między krokwiami i myślałem że sobie "tanio" to "zapiankuje" ... Przecież tam pownna być wolna przestrzeń, piankuj tylko połączenia między styropianem, krokwiami itp. Krokwie są zakryte czy tylko styropian między? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrew1998 14.06.2016 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Ogólne pytanie jaka jest wydajność jest średnio trafione bo wszystko zależy od produktu i producenta. Jak wybierzesz najtanszy marketowy szmelc to jasne że wydajność bedzie kiepska a i co do jakości i wytrzymałości nie spodziewałbym się cudów. Wybierz Soudala, Experta, czy coś z Illbrucka i myślę że narzekal nie będziesz, a jak masz problem, zęby dostać w sklepie wejdź na http://www.piankisklep.pl/. Pozdrawiam forumowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts