Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pianka montażowa wydajność ...

adkwapniewski

Recommended Posts

Witam,

Może ktoś napisać jaka jest wydajność zwykłej pianki montażowej z puszki 750ml ? Tzn potrzebuję info ile trzeba zurzyć opakowań na 5m3 ?

Nie piszesz wogóle co chcesz montować tą pianką i co ma oznaczać te 5m3 - dziurę do załatania? na opakowaniu producent zawiera takie informacje. Jedyna uwaga to taka że wydajność jest zazwyczaj podawana w określonej temperaturze - około 20-24 stopni. Jesli temperatura puszki-otoczenia jest niższa wydajność jest mniejsza - w skrajnych przypadkach nawet o połowe.

Będę miał koło 2-3cm "szpary między folią paroprzepuszczalną a styro między krokwiami i myślałem że sobie "tanio" to "zapiankuje" ...

Nie chce się wymądrzać ale........ troche nie rozumiem idei zapiankowywania tej szpary - może dlatego że jestem po killku browarach:). I tak po prawdzie jesli mnie pamięć nie myli to akurat dobrze jest aby między wełną lub styro a folia paroprzepuszczalna było troche wolnej przestrzeni - zwłaszcza gdy masz pełne deskowanie na dachu.

Będę miał koło 2-3cm "szpary między folią paroprzepuszczalną a styro między krokwiami i myślałem że sobie "tanio" to "zapiankuje" ...

Przecież tam pownna być wolna przestrzeń, piankuj tylko połączenia między styropianem, krokwiami itp. Krokwie są zakryte czy tylko styropian między?

• 4 years później...

Ogólne pytanie jaka jest wydajność jest średnio trafione bo wszystko zależy od produktu i producenta. Jak wybierzesz najtanszy marketowy szmelc to jasne że wydajność bedzie kiepska a i co do jakości i wytrzymałości nie spodziewałbym się cudów. Wybierz Soudala, Experta, czy coś z Illbrucka i myślę że narzekal nie będziesz, a jak masz problem, zęby dostać w sklepie wejdź na http://www.piankisklep.pl/.

Pozdrawiam forumowiczów!