przemciok 01.06.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Witam.Zdecydowałem sie położyć na dachu dachówkę cementową.Mam dom zbudowany z 29cm Thermoporu z Leiera i niektórzy fachowcy mówią ,że istnieje możliwość ,że pod ciężarem dachówki mogą np mury popękać. Co wy o tym myślicie.Dom jest z dachem dwuspadowym, z użytkowym poddaszem, bez lukarn.Więźba zrobiona pod dachówkę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 01.06.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 od tego jest projekt,kierownik budowy itd. na forum nikt nie udzieli takiej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.06.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 W przypadku jak dom został wykonany zgodnie z projektem nic złego stać się nie może. Tak jak pisałem na innym forum. Ci fachowcy co tak mówią kryją tylko blachodachówką. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 03.06.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Zakładam, że w projekcie masz dachówkę i więźbę wykonałeś zgodnie z projektem.Jacy fachowcy Ci to mówią ?1.Jeżeli mówi Ci to zaprzyjaźniony inżynier konstruktor to możesz wziąć pod uwagę jego wątpliwości i niech Ci ktoś z uprawnieniami sprawdzi czy nie ma błędu w projekcie (rzadko, bo rzadko, ale się zdarza), 2.Jeżeli mówią to "fahofcy" (tacy co to się na wszystkim najlepiej znają ) to raczej zignoruj3.Jak masz dalej stresa to postępuj jak w pkt 1. Wielkość sił, które są przekazywane z dachu na ścianę się oblicza. Tylko osoba, która ma wprawę w projektowaniu konstrukcji jest Ci w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts