amalfi 17.07.2012 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Czy ktoś może mi w sposób jak chłop krowie na rowie wytłumaczyć o co chodzi z tym filtrem cząstek stałych? Wiem tyle, że jak śmierdzi w samochodzie i wzrastają obroty, to mi nie wolno gasić silnika. No i że czasem trzeba go przepalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 17.07.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Wiem tyle, że przepalić w moim, to szmyrgnąć raz po raz 200... A na wolnych obrotach to 30-60 sekund trzymać po ostrej jeździe, coby turbiny ochłodzić (podobno mam 2). Jak zbyt długo silnika nie gaszę, filtr się zapycha. Strach pomyśleć, co będzie, jak się to wszystko zacznie starzeć i pierdzielić ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.07.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Jesso, wy to hobbiści jesteście. Ja umiem sama włączyć stacyjkę i wlać benzynę. nawet radio mam jakies takie skomplikowane więc jak się ustawiło, tak jest... kabelki, kontrolki,,, dobrze, ze nigdy mi nie ustawił się jakiś czytnik spalania, bo moje autko z 10/100 w mieście to pali. Ale jeżeli trasę 10 min przejeżdzam w dzien w 40 min, to co się dziwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 18.07.2012 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 No właśnie to przepalanie. O co z tym chodzi? Gdzie ja mam smyrać 200 na godzinę, jak stoję w korkach albo na światłach? No i to chłodznie turbin. Jak za szybko zgaszę silnik, to mąż się na mnie drze (stoi specjalnie w drzwiach i patrzy ) Już nie jedno brzydkie słowo z tego powodu poleciało w niebo. A Ty Eniu teraz mówisz, że za długo też niedobrze trzymać. Zgłupiałam całkowicie. Ewa, pasjonatką to ja jestem umiarkowaną, ale lubię mieć sprawny samochód, bo już przerabiałam takie egzemplarze, że strach było po zmroku w niezabudowanym terenie jechać. Albo trzeba było sporo kasy po mechanikach zostawiać. Dlatego niektóre marki mi definitywnie obrzydły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.07.2012 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Sposób na złodzieja samochodowego: http://hostinga.imagecross.com/image-hosting-18/5871h-_-m70657-fat056_8j84t-.jpg Ukradziono Wam kiedyś auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.07.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Kiedyś mieszkałem w bloku. Przed blokiem stały dwa samochody. Rano jakwylazłem spod kołdry, nie widząc żadnego, domyśliłem się, że jednym małża do roboty pojechawszy , a drugi ukradli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.07.2012 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Nam też ukradli. Potem został odnaleziony w lesie jako całkiem obrany ze wszystkiego wrak. A potem widywałam go na mieście już w całości. Wrak sprzedaliśmy laweciarzowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.07.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Mój był ubezpieczony w dojczlandzie...Prokurator chciał mi go oddać. Kazałem mu się wypchać, bo ja już miałem odszkodowanie w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.07.2012 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Pisałam już w jednym z wątków, że po tej kradzieży stoimy na światłach, patrzymy, a na pasach facet w swetrze męża i okularach przeciwsłonecznych (bardzo charakterystycznych z limitowanej serii). Nie muszę dodawać, że i sweter i okulary były w skradzionym samochodzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 30.07.2012 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 BNie rozumiem tej kalifkacji czynu. Czyli z tego wniosek, że jak ktoś chce kogoś zabić i nie posiedzieć za długo, to powinien go przejechać samochodem. Jestem oburzona! http://polskalokalna.pl/wiadomosci/warminsko-mazurskie/news/smiertelnie-potracil-kobiete-i-dziecko-trafil-do-aresztu,1827062,227 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 31.07.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Bo ten dziennikarz, co to pisał, dał ciała. Facet będzie odpowiadał przed sądem grodzkim za wykroczenie, a że będzie też odpowiadał za spowodowanie wypadku, to już się nie zająknął. Dzisiaj dziennikarz musi umieć pisać. Czytanie nie jest wymagane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 31.07.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 No, nie całkiem jest tak wesoło, skoro prawnie drzewo jest wyżej "wyceniane" niż ludzie życie. NSA: Nie można usprawiedliwiać nielegalnego wycięcia drzewa stanem wyższej konieczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 01.08.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Nikt nie pisał, że jest wesoło. Prawo nie służy do wzbudzania wesołości, to jego skutek uboczny. Powiedziałbym, że niepożądany. A jeśli chodzi o ten konkretny przypadek, to moim zdaniem, równie dobrze mogła to być próba nadużycia "stanu wyższej konieczności", który wymaga, by zagrożenie było bezpośrednie, czyli zachodziło natychmiast. Jeśli pani mogła wezwać profesjonalną firmę do wycięcia, to mogła jej zlecić profesjonalne zabezpieczenie, przycięcie itd, na co sąd zwrócił uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 05.09.2012 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 ... po tej kradzieży stoimy na światłach, patrzymy, a na pasach facet w swetrze męża .... czy na swetrze była wydziergana duża gruszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkokosz 06.09.2012 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Obejrzałem ten filmik i mi się gorąco zrobiło....wiedziałem, że pick-upy się kiepsko prowadzą ale że aż tak...tak jest gdy napęd na tył, przód jest lekki i brak elektroniki wspomagającej oraz zdrowego rozsądku....z obecnie robionych pickapów tylko L200 ma stały napęd na 4 koła, reszta to typowe tylnonapędówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 06.09.2012 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 czy na swetrze była wydziergana duża gruszka? Nie rozumiem...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maslak 07.09.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Nie rozumiem...... zobacz http://2.bp.blogspot.com/-SBa_IGsI7_c/T14dRPqbcTI/AAAAAAAAAOE/ZFCqZeaQa3s/s1600/ramka_Krystian+Buczek2.jpg Chłopaki nie płaczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 08.09.2012 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 zobacz http://2.bp.blogspot.com/-SBa_IGsI7_c/T14dRPqbcTI/AAAAAAAAAOE/ZFCqZeaQa3s/s1600/ramka_Krystian+Buczek2.jpg Chłopaki nie płaczą No tak. Nie oglądałam..... Sprzedałam dziś stare auto. Za taką cenę, że płakać się chce. Rynek zawalony i lepiej zajeździć niż sprzedawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 28.09.2012 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Hm... http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=x6JDdSuObM0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 29.09.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Już to ćwiczyliśmy gdzieś na forum. Pan od szkoleń trochę za dużo powiedział, aleAmeryki nie odkrył. Nieumiejętnie zinterpretował szkołę jazdy (dobra szkołę!), którazakłada, ze lepiej w przeszkodę uderzyć, niż kombinować. Dotyczy to nie tylko ciężarówek, ale również samochodów osobowych, od czasu kiedy opracowanokonstrukcję dającą więcej szans przy uderzeniu czołowym, niż bocznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts