Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Samochody

amalfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 572
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Apropos golfa, który również ukazał się na powyższym filmiku. Ostatnio czytałem informacje o młodym kierowcy tego modelu, który autem z salonu wjechał prosto w betonowy słup. Zabił na miejscy siebie i swoich 3 kolegów, wszyscy w wieku 18 - 20. Całość działa się gdzieś w Niemczech. Masakra.

dobrą opcją z małych "terenówek" jest Subaru Forester. Auta są dzielne zarówno na czarnym, jak i w terenie. Warto brać z silnikiem benzynowym 2.0 i założyc LPG. Wszystko jest zależne od tego, do czego te auto będzie wykorzystywane. Co do Toyot, to na pewno Ravka I generacji jest bardzo udanym autem, o II generacji też krążą dobre opinie, natomiast ta nowsza to hmmm... trudno powiedzieć. Toyota słynie z dobrej jakości, ale nie można obecnych samochodów porównywać do niezniszczalnego Land Cruisera serii J8 itp. Zależy też ile pieniędzy ma być przeznaczonych na zakup tego auta. Jeszcze można pomyśleć nad Grand Vitarą albo Land Roverem Freelanderem, choć z pod znaku zielonego jaja, to wolałbym Discovery lub Defendera.

Dyskoteka jest ok...

• 2 weeks później...

Czytam o tragedii w Kamieniu Pomorskim i zastanawiam się, czy 15 lat to wyrok adekwatny do skutków. Moim zdaniem absolutnie nie. Tym bardziej, że jeśli chodzi o jazdę po pijaku, byl recydywista. No i co z panną, która siedziała obok? Podobno była trzeźwa i nie zrobiła nic, aby zapobiec nieszczęściu.

http://fakty.interia.pl/raport-wypadek-w-kamieniu-pomorskim/aktualnosci/news-areszt-dla-sprawcy-wypadku-w-kamieniu-pomorskim,nId,1083310

http://www.fakt.pl/w-dniu-tragedii-w-kamieniu-pomorskim-damian-mial-grac-mecz-z-tata,artykuly,437359,1.html

Edytowane przez amalfi

A co postulujesz w związku z nią?

Kazamaty czy może też eutanazję?

Bardzo dowcipne. :roll:

Skoro wiedziała, że jest nachlany i odurzony, a mimo to wlazła do samochodu ,to pomijając moralny obowiązek zapobieżenia skutków, które nastąpiły, może warto zastanowić się nad zmianą przepisów choćby w art. 179 kk i ścigać również tych, którzy wiedzieli, że pijany siedzi za kółkiem, a nic z tym faktem nie zrobili?

Gość Pepeg z Gumy

Skoro wiedziała, że jest nachlany i odurzony, a mimo to wlazła do samochodu ,to pomijając moralny obowiązek zapobieżenia skutków, które nastąpiły, może warto zastanowić się nad zmianą przepisów choćby w art. 179 kk i ścigać również tych, którzy wiedzieli, że pijany siedzi za kółkiem, a nic z tym faktem nie zrobili?

Też jestem tego zdania. Za brak rozwiniętego mózgowia powinno się karać i przenieść to , zgodnie z propozycją eniu na wszystkie inne okoliczności.

Łącznie z egzaminatorem i urzędnikiem , który wydał temu baranowi dokument prawa jazdy.

Bo gdyby ta głupia bladź rzuciła się pod koła albo zagroziła kretynowi, że mu dupy przez tydzień nie da, to pewnie ten by nie pojechał i nie zabił niewinnych ludzi.

Napewno otwierał po czapeczkę. :D

No i co było jak sobie Ciebie przypomniał? Powinien Ci podziękować.

Wiele tragedii dzieje się dlatego, że ludzie się boją sąsiadów, znajomych, że się będą mścić. Czasem słyszą za ścianą katowane dziecko i zatykają uszy, a nie zgłoszą itp.

Jest takie powiedzenie, które się sprawdza. Nie rób drugiemu dobrze, nie będziesz miał źle. Facet któremu "pomogłem" był grubą rybą. Okazało się że jest również grubą świnią i nasłał na mnie swojego prawnika, oskarżając o jakieś brednie. Impreza była ze wspólnymi znajomymi, którzy go uspokoili, ale drugi raz pozwolę zabrać czapeczkę...Można zadzwonić po cichu na policję ale to też się nie sprawdziło....

ok. wszystko wiedziała, czyli, że był pijany i naćpany. ale pytanie brzmi: kto udowodni, że dana osoba wiedziała o stanie kierującego?

przecież zawsze mogę powiedzieć, że wsiadłem z kierowcą, ale nie rozpoznałem, że jest pijany czy naćpany. dziewczyna akurat przyznała się, że wiedziała o stanie kierującego ale nie ma się co łudzić, następne dziewczyny już nie będą takie "lekkomyślne". rozumiem, że powinien powstać jakiś przepis, który określałby ilość promili po których nie ma możliwości nierozpoznania stanu trzeźwości kierowcy... tak? jaki miałby to być przepis?

ok. wszystko wiedziała, czyli, że był pijany i naćpany. ale pytanie brzmi: kto udowodni, że dana osoba wiedziała o stanie kierującego?

przecież zawsze mogę powiedzieć, że wsiadłem z kierowcą, ale nie rozpoznałem, że jest pijany czy naćpany. dziewczyna akurat przyznała się, że wiedziała o stanie kierującego ale nie ma się co łudzić, następne dziewczyny już nie będą takie "lekkomyślne". rozumiem, że powinien powstać jakiś przepis, który określałby ilość promili po których nie ma możliwości nierozpoznania stanu trzeźwości kierowcy... tak? jaki miałby to być przepis?

Jakikolwiek...Kolejny by go olewać....

Nie ilość a jakość przepisów odnosi skutek. Sterta bzdetów, na które nikt nie zwraca uwagi. Nie tylko ścigany. Ścigający też... Taki stan pogłębia tylko patologię...

Wiadomo, że nikt nie ma napisane na czole, że pił czy ćpał i pasażer może nie być świadomy z kim jedzie. W postępowaniu dowodowym można jednak w wielu przypadkach ustalić, czy pasażer na przykład pił razem z kierowcą.

Poza tym nawet jak pasażer nie wiedział, to kierowca powinien mieć dodatkowy zarzut narażenia zdrowia i życia pasażera.

Wiadomo, że nikt nie ma napisane na czole, że pił czy ćpał i pasażer może nie być świadomy z kim jedzie. W postępowaniu dowodowym można jednak w wielu przypadkach ustalić, czy pasażer na przykład pił razem z kierowcą.

Poza tym nawet jak pasażer nie wiedział, to kierowca powinien mieć dodatkowy zarzut narażenia zdrowia i życia pasażera.

A jeżeli pasażer był księdzem?