amalfi 12.12.2013 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 A potem taki debil kogoś zabije i dostanie kilka lat więzienia i wyjdzie po połowie. Zgadzam się z autorem filmiku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bangladeszcz 13.12.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Apropos golfa, który również ukazał się na powyższym filmiku. Ostatnio czytałem informacje o młodym kierowcy tego modelu, który autem z salonu wjechał prosto w betonowy słup. Zabił na miejscy siebie i swoich 3 kolegów, wszyscy w wieku 18 - 20. Całość działa się gdzieś w Niemczech. Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 19.12.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 dobrą opcją z małych "terenówek" jest Subaru Forester. Auta są dzielne zarówno na czarnym, jak i w terenie. Warto brać z silnikiem benzynowym 2.0 i założyc LPG. Wszystko jest zależne od tego, do czego te auto będzie wykorzystywane. Co do Toyot, to na pewno Ravka I generacji jest bardzo udanym autem, o II generacji też krążą dobre opinie, natomiast ta nowsza to hmmm... trudno powiedzieć. Toyota słynie z dobrej jakości, ale nie można obecnych samochodów porównywać do niezniszczalnego Land Cruisera serii J8 itp. Zależy też ile pieniędzy ma być przeznaczonych na zakup tego auta. Jeszcze można pomyśleć nad Grand Vitarą albo Land Roverem Freelanderem, choć z pod znaku zielonego jaja, to wolałbym Discovery lub Defendera. Dyskoteka jest ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 03.01.2014 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Czytam o tragedii w Kamieniu Pomorskim i zastanawiam się, czy 15 lat to wyrok adekwatny do skutków. Moim zdaniem absolutnie nie. Tym bardziej, że jeśli chodzi o jazdę po pijaku, byl recydywista. No i co z panną, która siedziała obok? Podobno była trzeźwa i nie zrobiła nic, aby zapobiec nieszczęściu. http://fakty.interia.pl/raport-wypadek-w-kamieniu-pomorskim/aktualnosci/news-areszt-dla-sprawcy-wypadku-w-kamieniu-pomorskim,nId,1083310 http://www.fakt.pl/w-dniu-tragedii-w-kamieniu-pomorskim-damian-mial-grac-mecz-z-tata,artykuly,437359,1.html Edytowane 3 Stycznia 2014 przez amalfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 03.01.2014 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 No i co z panną, która siedziała obok? Podobno była trzeźwa i nie zrobiła nic, aby zapobiec nieszczęściu. l A co postulujesz w związku z nią? Kazamaty czy może też eutanazję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 03.01.2014 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 A co postulujesz w związku z nią? Kazamaty czy może też eutanazję? Bardzo dowcipne. Skoro wiedziała, że jest nachlany i odurzony, a mimo to wlazła do samochodu ,to pomijając moralny obowiązek zapobieżenia skutków, które nastąpiły, może warto zastanowić się nad zmianą przepisów choćby w art. 179 kk i ścigać również tych, którzy wiedzieli, że pijany siedzi za kółkiem, a nic z tym faktem nie zrobili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.01.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 I przenieść to na wszystkie aspekty naszej codzienności...Jak zobaczysz , że pijany facet sika pod kościołem, powiadomić proboszcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 03.01.2014 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 I przenieść to na wszystkie aspekty naszej codzienności...Jak zobaczysz , że pijany facet sika pod kościołem, powiadomić proboszcza? Pijany facet sikiem nikogo nie zabije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 03.01.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Bardzo dowcipne. Skoro wiedziała, że jest nachlany i odurzony, a mimo to wlazła do samochodu ,to pomijając moralny obowiązek zapobieżenia skutków, które nastąpiły, może warto zastanowić się nad zmianą przepisów choćby w art. 179 kk i ścigać również tych, którzy wiedzieli, że pijany siedzi za kółkiem, a nic z tym faktem nie zrobili? Też jestem tego zdania. Za brak rozwiniętego mózgowia powinno się karać i przenieść to , zgodnie z propozycją eniu na wszystkie inne okoliczności. Łącznie z egzaminatorem i urzędnikiem , który wydał temu baranowi dokument prawa jazdy. Bo gdyby ta głupia bladź rzuciła się pod koła albo zagroziła kretynowi, że mu dupy przez tydzień nie da, to pewnie ten by nie pojechał i nie zabił niewinnych ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 04.01.2014 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Prawidłowa postawa: http://gif.wiocha.pl/images/7/3/73fa9d2f54f5960e59970d24b03c3322.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 04.01.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Też tak kiedyś zrobiłem.... Co z tego. Facet wytrzeźwiał i sobie mnie przypomniał.... Swoją drogą, skąd wiesz, że nie chciał tylko czapeczki wziąć z samochodu i na tramwaj pójść?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 04.01.2014 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Napewno otwierał po czapeczkę. No i co było jak sobie Ciebie przypomniał? Powinien Ci podziękować. Wiele tragedii dzieje się dlatego, że ludzie się boją sąsiadów, znajomych, że się będą mścić. Czasem słyszą za ścianą katowane dziecko i zatykają uszy, a nie zgłoszą itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 05.01.2014 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Jest takie powiedzenie, które się sprawdza. Nie rób drugiemu dobrze, nie będziesz miał źle. Facet któremu "pomogłem" był grubą rybą. Okazało się że jest również grubą świnią i nasłał na mnie swojego prawnika, oskarżając o jakieś brednie. Impreza była ze wspólnymi znajomymi, którzy go uspokoili, ale drugi raz pozwolę zabrać czapeczkę...Można zadzwonić po cichu na policję ale to też się nie sprawdziło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 05.01.2014 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Bardzo dowcipne. Skoro wiedziała, że jest nachlany i odurzony, a mimo to wlazła do samochodu ,to pomijając moralny obowiązek zapobieżenia skutków, które nastąpiły, może warto zastanowić się nad zmianą przepisów choćby w art. 179 kk i ścigać również tych, którzy wiedzieli, że pijany siedzi za kółkiem, a nic z tym faktem nie zrobili? ok. wszystko wiedziała, czyli, że był pijany i naćpany. ale pytanie brzmi: kto udowodni, że dana osoba wiedziała o stanie kierującego? przecież zawsze mogę powiedzieć, że wsiadłem z kierowcą, ale nie rozpoznałem, że jest pijany czy naćpany. dziewczyna akurat przyznała się, że wiedziała o stanie kierującego ale nie ma się co łudzić, następne dziewczyny już nie będą takie "lekkomyślne". rozumiem, że powinien powstać jakiś przepis, który określałby ilość promili po których nie ma możliwości nierozpoznania stanu trzeźwości kierowcy... tak? jaki miałby to być przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 06.01.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 ok. wszystko wiedziała, czyli, że był pijany i naćpany. ale pytanie brzmi: kto udowodni, że dana osoba wiedziała o stanie kierującego? przecież zawsze mogę powiedzieć, że wsiadłem z kierowcą, ale nie rozpoznałem, że jest pijany czy naćpany. dziewczyna akurat przyznała się, że wiedziała o stanie kierującego ale nie ma się co łudzić, następne dziewczyny już nie będą takie "lekkomyślne". rozumiem, że powinien powstać jakiś przepis, który określałby ilość promili po których nie ma możliwości nierozpoznania stanu trzeźwości kierowcy... tak? jaki miałby to być przepis? Jakikolwiek...Kolejny by go olewać.... Nie ilość a jakość przepisów odnosi skutek. Sterta bzdetów, na które nikt nie zwraca uwagi. Nie tylko ścigany. Ścigający też... Taki stan pogłębia tylko patologię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 07.01.2014 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Wiadomo, że nikt nie ma napisane na czole, że pił czy ćpał i pasażer może nie być świadomy z kim jedzie. W postępowaniu dowodowym można jednak w wielu przypadkach ustalić, czy pasażer na przykład pił razem z kierowcą. Poza tym nawet jak pasażer nie wiedział, to kierowca powinien mieć dodatkowy zarzut narażenia zdrowia i życia pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.01.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Wiadomo, że nikt nie ma napisane na czole, że pił czy ćpał i pasażer może nie być świadomy z kim jedzie. W postępowaniu dowodowym można jednak w wielu przypadkach ustalić, czy pasażer na przykład pił razem z kierowcą. Poza tym nawet jak pasażer nie wiedział, to kierowca powinien mieć dodatkowy zarzut narażenia zdrowia i życia pasażera.A jeżeli pasażer był księdzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 07.01.2014 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 A jeżeli pasażer był księdzem? Nie rozumiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.01.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Nie rozumiem....Co wtedy? Ksiądz wiedział i nie powiedział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 07.01.2014 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Co wtedy? Ksiądz wiedział i nie powiedział? Co wtedy? A cóż to za pytanie. Chodzi Ci o tajemnicę spowiedzi? Jeśli tak, to akurat moje zdanie jest takie, że sama spowiedź jest dziwna. A już o tajemnicy spowiedzi będącej ponad prawem nie wspomnę. Ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts