Bangladeszcz 07.01.2014 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Ostatnio w Łodzi pijany motorniczy zabił dwójkę ludzi. Nie wiem czy teraz jest taka medialna nagonka na pijanych kierowców i starają się nagłaśniać każdy taki przypadek, ale skala tego zjawiska zaczyna być przerażająca. Wczoraj jechałem pociągiem i słyszałem rozmowę kilku panów w wieku 40+ o ich koledze, który na ostatniej wspólnej imprezie pojechał do domu po wypiciu znacznej ilości alkoholu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.01.2014 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Ostatnio w Łodzi pijany motorniczy zabił dwójkę ludzi. Nie wiem czy teraz jest taka medialna nagonka na pijanych kierowców i starają się nagłaśniać każdy taki przypadek, ale skala tego zjawiska zaczyna być przerażająca. Wczoraj jechałem pociągiem i słyszałem rozmowę kilku panów w wieku 40+ o ich koledze, który na ostatniej wspólnej imprezie pojechał do domu po wypiciu znacznej ilości alkoholu.Tak mnie zaciekawiliście, że muszę się napić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 07.01.2014 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Tak mnie zaciekawiliście, że muszę się napić. Na zdrowie. Alkohol jest dla ludzi. Tylko nie jedź po pijaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.01.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Na zdrowie. Alkohol jest dla ludzi. Tylko nie jedź po pijaku.Spróbuję na rowerze. Teraz można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 07.01.2014 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Spróbuję na rowerze. Teraz można. Nie można. Tyle, że się do paki nie idzie. Pod warunkiem, że zapłacisz karę, bo jak nie, masz dwa artykuły i do paki idziesz. Dlatego tak mało pijanych rowerzystów wyszło z więzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 08.01.2014 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Tak oto ujawniono prawdziwe powody amnestii dla pijanych rowerzystów. Lepiej by płacili, niż siedzieli Perm, pozostają Ci wrotki. Jeno po pijaku lepiej w kasku, choć oficjalnie nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 08.01.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Ostatnio w Łodzi pijany motorniczy zabił dwójkę ludzi. Nie wiem czy teraz jest taka medialna nagonka na pijanych kierowców i starają się nagłaśniać każdy taki przypadek, ale skala tego zjawiska zaczyna być przerażająca. Wczoraj jechałem pociągiem i słyszałem rozmowę kilku panów w wieku 40+ o ich koledze, który na ostatniej wspólnej imprezie pojechał do domu po wypiciu znacznej ilości alkoholu. Po takich akcjach "społeczeństwo" domaga się od polityków jakiejś zdecydowanej aktywności. A politycy nie w ciemię bici...zaraz kręcą lody...Bedzie biznes na alkomatach? Bedzie... Amalfi zadowolniona? PS. W sumie to można poszerzyć akcje na tramwaje, zejdzie więcej alkomatów. Najlepiej by każdy uczestnik ruchu miał obowiązek posiadać. Można do biletów sprzedawać z 50% rabatem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 08.01.2014 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Już były takie pomysły. Alkomat współpracujący ze stacyjką, nie dmuchniesz na trzeźwo - nie odpalisz.W odpowiedzi pojawią się specjalne pompki do dmuchania w te alkomaty. W końcu biznes ma się kręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 08.01.2014 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Po takich akcjach "społeczeństwo" domaga się od polityków jakiejś zdecydowanej aktywności. A politycy nie w ciemię bici...zaraz kręcą lody...Bedzie biznes na alkomatach? Bedzie... Amalfi zadowolniona? PS. W sumie to można poszerzyć akcje na tramwaje, zejdzie więcej alkomatów. Najlepiej by każdy uczestnik ruchu miał obowiązek posiadać. Można do biletów sprzedawać z 50% rabatem.... Niezadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bangladeszcz 08.01.2014 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Alkomaty w każdym samochodzie to kompletny bezsens. Zaraz pewnie zorganizuje się przetarg, w którym wyłoni jedynego słusznego producenta alkomatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.01.2014 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Tak oto ujawniono prawdziwe powody amnestii dla pijanych rowerzystów. Lepiej by płacili, niż siedzieli Perm, pozostają Ci wrotki. Jeno po pijaku lepiej w kasku, choć oficjalnie nie trzeba.Wrotki doba rzecz ale na cyku robią się trochę niestabilne. To chyba kwestia oddziaływań słabych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.01.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Mam, myślę dobry pomysł na pijanych kierowców. Trzeba domieszać cuś do alkoholi by każdy kto łyknie miał piękną fioletową cerę i świecił w ciemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 08.01.2014 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Mam, myślę dobry pomysł na pijanych kierowców. Trzeba domieszać cuś do alkoholi . Ja mam prosty i skuteczny. Za każdym razem jak jest wypadek spowodowany przez kierowcę pod gazem powinno wystawiać się rozbite auto przed jakimś tesco czy innym miejscem gdzie chodzi dużo ludzi, auto z zakrzepniętą krwią i zdjęcia obok z opisem ile osób i w jakim wieku + odpowiedni komentarz . Widziałem takie cóś w czechach i wierzcie że działa na wyobrażnię , po takim widoczku ciężko namówić trzeżwego by wsiadł z pijanym kierowcą do auta , działa ale nie na kierowców - pijaków tylko do ich żon ,dzieci, matek i rodzin. Samych kierowców za jazdę na gazie mandat + skierować na przymusowe odpłatne leczenie odwykowe jak alkoholika z wszyciem esperalu włącznie i po temacie, więzienie dla reszty typu recydywiści . Tak potraktowany problem szybko by zmalał . Edytowane 8 Stycznia 2014 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.01.2014 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Ja mam prosty i skuteczny. Za każdym razem jak jest wypadek spowodowany przez kierowcę pod gazem powinno wystawiać się rozbite auto przed jakimś tesco czy innym miejscem gdzie chodzi dużo ludzi, auto z zakrzepniętą krwią i zdjęcia obok z opisem ile osób i w jakim wieku + odpowiedni komentarz . Widziałem takie cóś w czechach i wierzcie że działa na wyobrażnię , po takim widoczku ciężko namówić trzeżwego by wsiadł z pijanym kierowcą do auta , działa ale nie na kierowców - pijaków tylko do ich żon ,dzieci, matek i rodzin. Samych kierowców za jazdę na gazie mandat + skierować na przymusowe odpłatne leczenie odwykowe jak alkoholika z wszyciem esperalu włącznie i po temacie, więzienie dla reszty typu recydywiści . Tak potraktowany problem szybko by zmalał .No i kastracja, koniecznie kastracja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 09.01.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Publiczna, w Tesco, z informacją za co. 2 promile to tniemy 2 cm i tak dalej. A kobietom obcinamy warkocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 09.01.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Publiczna, w Tesco, z informacją za co. 2 promile to tniemy 2 cm i tak dalej. A kobietom obcinamy warkocze.A co z księżmi? "Tnij pan i tak nie używam". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 09.01.2014 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Się proboszcza zapytaj, może coś podpowie. A tak na marginesie, to dlaczego każdy wątek na księży sprowadzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 09.01.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 i tak nie używam". dobre, dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 09.01.2014 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Się proboszcza zapytaj, może coś podpowie. A tak na marginesie, to dlaczego każdy wątek na księży sprowadzasz?Ja? No co ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 09.01.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Się znaczy, nie zapytasz proboszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts