sikorb 01.06.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Witam serdecznie Mam pytanko w związku z wydajnością rury pex ,chodzi mi o wydajność przepływu w kW . Mam z rozdzielacza takiego do podgłówki rozjechane 10 grzejników, ale w jednym wypadku musiałem zastosować jedną rurkę na 2 grzejniki płytowe 600x800.Da radę ta jedna rurka zasilić wystarczająco te dwa grzejniki ,czy lepiej ten odcinek wymienić na rurkę 15 miedzianą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 01.06.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 01.06.2012 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 firewall ale tak bankowo z jakąś rezerwą Czy będę musiał pół dnia ustawiać kryzy żeby to wydoliło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 02.06.2012 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 A jak to wygląda odległościowo? Może jakiś rysuneczek? Jeżeli długość rur od trójnika jest zbliżona do obu grzejników i są na tej samej wysokości to będą grzały tak samo bez nawet regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 02.06.2012 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 (edytowane) sorki za jakość rysunku no ale Między grzejnikami jest 2 metry oba są ze sobą połączone Cu15 na rysunki zaznaczyłem odkąd ma iść pex . Do rozdzielacza jest około 7metrów Edytowane 2 Czerwca 2012 przez sikorb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 02.06.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Będzie działać. Ja mam większe grzejniki i większą odległość i nie zauważam róznicy. Zawory mam normalne, nie termostatyczne. Nie musiałem nic regulować( chyba). Po prostu nie pamiętam bo od kilkunastu lat nie kiwnąłem palcem przy zaworach (tzn. od czasu zrobienia sobie instalacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 02.06.2012 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 O to super ,wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts