jareko 01.05.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2004 Hmmm... mam prosbe - dzwonil do mnie 30 kwietnia Pan ws zamowionych w tej wlasnie firmie okien i pomylil mnie z Pchelkiem - prosilbym o ponowny kontakt albo tu na skrzynke priv albo na moj firmowy mail - dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 05.05.2004 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Witajcie! Jeszcze w piątek zawieźliśmy pismo do biura Miroletu w Poznaniu. Kopię na wszelki wypadek wysłaliśmy do przedstawicielstwa Salamandra w Polsce (rozmawialiśmy już z nimi). Na razie echo (czym zupełnie nie jestem zdziwiona znając tych managerów-mózgowców ). Nastepne pismo pójdzie już z naszej kancelarii prawnej. Inwestor a jakie to "ukryte zalety" okien z Bydgoszczy znalazł sąsiad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ko 06.05.2004 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 cześć, może tak troche dla przeciwwagi- jeśli ktosc chciałby okna salamander, to ja swoje zamówiłam przez handlowca w warszawie (na Bartyckiej), a wyprodukowane zostały w Lublinie. Nikt mi nie polecał, wiedziałam że te okna są niezłe a tam udało mi sie wynegocjować rozsadną cenę. Na szczęście nie było zadnych opóźnień, montaż na oko solidny, choc nie znam sie na tym, i wydaje sie ze okna mają wszystko co mialy miec. Pozdrawiam i współczujęAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 13.05.2004 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Trochę się urlopowałam, ale po powrocie melduję - mieliśmy wizytację na działce przez "ekspertów" z firmy. Poza tym, że tzw. szef stwierdził, że nasza poziomica jest krzywa (bo przecież nie ich okna !) - uwagi zostały przyjęte, spisane i teraz czekamy na efekty. O efektach będę jak zwykle meldować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 16.05.2004 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 Witam cię pyziu!Od 5 lat sam zajmuje sie sprzedażą stolarki PVC i nie wyobrażam sobie takich sytuacji. Mój szef gdybydowiedział sie o takich ekscesach to by mnie wywalił natychmiast. Bardzo ci współczuję i jedynę co mogę poradzić to nie płać im za dostarczoną stolarkę pozostałych należności. Po zamontowaniu okien i drzwi nie mają żadnego prawa na ich zdemontowanie - jest to tylko straszenie klienta. Należą ci się odsetki karne za zwłokę więc wykorzystaj to. Jak nie dostanie jakiś czas pieniędzy to ta niby szefowa sama się do cienbie odezwie. Następna sprawa - gwarancję na drzwi daje producent, ADECO daje gwarancję producentowi tylko na panel, ale oni robią to zazwyczaj perfekcyjnie więc z panelem nie będziesz miała problemu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 18.05.2004 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Cześć W sobotę przyjechali na naszą budowę pracownicy firmy. Kilkadziesiąt minut wystarczyło aby wszytko naprawić, uzupełnic i wyregulować. Jednak można jak się chce (albo musi ) ... W międzyczasie rozmawialiśmy z pracownikiem firmy Salamander (z działu technicznego). Na wspomnienie nazwy firmy od razu odpowiedział "Tak myślałem". Jak się okazuje Slamander ma na nich oko bo już kilka razy mieli skargi i telefony w ich sprawie. Szkoda tylko, że dopiero ten rozmówca okazał się uczciwy na tyle, aby przyznać, że to nie jest finalna jakość obsługi, którą chciałby mieć Salamander. Jest to o tyle ciekawe, że dwóch naszych wczesniejszych rozmówców twierdziło, że miroleciarzom nie można nic zarzucić. No cóż - chyba byli pracownikami działu sprzedaży - ważne, żeby sprzedać jak najwięcej a co dalej niech martwi się zrobiony w konia i przeczołgany inewstor. W końcu zawsze można powiedzieć, że ich profile są najlepsze a tylko dany producent do d... Ja jednak poproszę ich o komentarz do mojego wątku. I zacytuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 01.06.2004 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 pyzia zapisz sie na nasza listę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 02.06.2004 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 pyzia - czy w ramach reklamacji wymienili słupki w oknach na takie co mają usztywnienia - pisałaś, że dwa okna nie mają usztywnień w słupkach.To poważna wada, okna się będą wyginać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 02.06.2004 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Tak wymienili. Czy to naprawdę taka oszczędność?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.06.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Tak wymienili. Czy to naprawdę taka oszczędność? pozdrawiam tak i to spora - srednio okolo 30% wartosci okna wiec jest o co walczyc - oczywiscie walcza tylko nieuczciwi jak Mirolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 28.06.2004 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 EPILOG Uwaga - info z ostatniej chwili (sprzed urlopu). Pani miroleciara zadzwoniła do nas z pretensjami, że przez nas i innego jeszcze klienta jej firmie zostało odebrane prawo sprzedaży Salamandra. I co ona teraz zrobi?I dlaczego - przecież podpisaliśmy protokoły odbioru? W swojej inteligencji bowiem pani ta nie widzi róznicy pomiędzy podpisem na protokole odbioru a zadowoleniem.No cóż - z debilami naprawdę trudno rozmawiać. A jeszcze trudniej robić interesy. Czyli finał jest taki jak w przysłowiu" G... chłopu nie zegarek" pozdrawiam i jestem zadowolona, że "Jam to, nie chwląc, się sprawiła" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w_dlugi 28.06.2004 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Z firmą Salamander w ogóle jest coś nie tak. Też mam Salamandra 3D, który sie pokrzywił. Producent, Firma Blachliński z Toszka koło Gliwic nie odpowiada na żadne pisemne wezwania do usunięcia wad. Właściciela nigdy nie ma w firmie gdy ja dzwonię, a on sam nigdy nie potrafi zadzwinić do mnie. Firma Salamander przysłała swojego rzeczoznawcę, który przeprowadził oględziny, stwierdził bardzo poważne wady produkcyjne, wskazal je obecnemu przy nich szefowi produkcji z firmy Blachliński. Probowałem uzyskać kopię ekspertyzy od prokurenta polskiego oddziału firmy Salamander w Łodzi, ale ten mnie wodził obietnicami przez dwa miesiące, po czym przy wielokrotnym nękaniu go telefonami, przez swojego pracownika dał mi odpowiedź, że to nie ich sprawa, a kopii ekspertyzy nie musi mi udotępniać i tego nie zrobi. Proponuję bardzo uważać przy kupowaniu okien Salamander, bo widzę że dystrybutor profili wybiera sobie do współpracy delikatnie mówiąc niedoświadczonych i niesolidnych producentów, lub nie potrafi zapewnić odpowiedniej kontroli nad produkcją. W efekcie zamiast obiecywanego Mercedesa kupujemy Syrenkę, i to jeszcze w bardzo marnym stanie technicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.06.2004 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 kochani forumowicze Przesledzcie kilka watkow w temacie "szukam dobrych okien" - wszystko juz zrozumiecie dlaczego tak zle zaczyna sie dziac w tym systemie I nie nalezy ganic profila - gdyz jest faktycznie mercedesem czy tez Jaguarem - winni temu sa ludzie i tylko ludzie W pogoni za zyskiem dopuszczajacy sie oszustw, matactw, lapowkarstwa i jeszcze innych nie godnych miana handlowcow czy producentow przywar ale niestety taki jest nasz kraj - pozwala wlasciwie na wszystko - stad zapewne gdyby nie postawa jednego z Was (lub raczej jednej ) to Mirolet po dzis dzien szkalowalby dobre imie okien PCV jako calosci a Salamandra szczegolnie Wpadnijcie na tamta strone - napisaelm tam sporo o Salamandrze i dlaczego tak sie dzieje a dziac sie bedzie jeszcze wiecej gdyz jest on profilem coraz czesciej falszowanym - wszak coz za problem tasme ochronna wyprodukowac i cokolwiek nia okleic -a o tym ze kazdy "autoryzowany" profil ma laserem wypalana nazwe producenta (systemu), date produkcji i wiele wiele innych ciekawych informacji nie kazdy wie. Poza tym wypalenia sa w takim miejscu ze po montazu juz nie ma jak zajrzec - choc wystaczy rozszklic okno - w skrzydlach tez takie informacje ku potomnym sie pojawiaja. A ostatnio nie tylko podrobki Salamandra sie pojawily - juz kopiuja Schuco AS-60 Pozdrawiam serdecznie wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w_dlugi 29.06.2004 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Ja nie mam fałszywki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.07.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Qrde! Aż się zarejestrowałem! A ja chciałem wejść w tą firmę. Czy są tu inne osoby z Poznania, które maiły podobne jazdy? To jakie inne firmy polecacie (nie musi być Salamander)? Koniecznie "złoty dąb", bo podoba się żonie? Moge odszukac jezeli chcesz namiary na firme ze Swiebodzina produkujacej na profilach Salamander (120 km od Poznania). Co prawda nie zamawialem u nich okien ale pomogli mi prawie bezinteresownie doprowadzic moje okna do porzadku, ktore nieszczesliwie zamowilem u producenta oszusta. Karol N czy mozna prosic o namiary na te firme? chodzi mi o tego producenta-oszusta by reszta potencjalnych klientow wiedziala z kim moga miec doczynienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 08.07.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 SYLWAN z Chociwia - okna meranti.Stanowczo odradzam.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Drewno porażone przez owady - korniki.Brak impregnacji.Malowanie bez gruntowania.Lakier stary, odparza się.Bez kleju w złączach.Na reklamację okien odebrali klientowi gwarancję - takie spryciarze[uwzględniała wymianę okien jak wystąpią wady nie do usunięcia]. A są to wady nie do usunięcia.Sprawa poszła do Rzecznika Spraw Konsumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.07.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 SYLWAN z Chociwia - okna meranti. Stanowczo odradzam.!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Drewno porażone przez owady - korniki. Brak impregnacji. Malowanie bez gruntowania. Lakier stary, odparza się. Bez kleju w złączach. Na reklamację okien odebrali klientowi gwarancję - takie spryciarze[uwzględniała wymianę okien jak wystąpią wady nie do usunięcia]. A są to wady nie do usunięcia. Sprawa poszła do Rzecznika Spraw Konsumentów. Jurku - w calej tresci moge to zamiescic? tylko hmmm...kogo podac jako nadawce? - Ciebie? Prosze jeszcze raz - podaj mi swoja komorke - chyba ze znac mnie juz nie chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 08.07.2004 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 przeczytałem wszystko i pobladłem. Ale nasunęła mi się jedna refleksja dotycząca demontażu okien po pyskówce z klientem. Jeśli się zapłaciło za towar i podpisało odbiór to to coś jest już nasze.Jeśli potem ktokolwiek tknąłby to palcem, bo coś tam to zadzwoniłbym na Policję i zgłosił usiłowanie kradzieży. I tyle. ALbo psem poszczuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 08.07.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Qrde! Aż się zarejestrowałem! A ja chciałem wejść w tą firmę. Czy są tu inne osoby z Poznania, które maiły podobne jazdy? To jakie inne firmy polecacie (nie musi być Salamander)? Koniecznie "złoty dąb", bo podoba się żonie? Moge odszukac jezeli chcesz namiary na firme ze Swiebodzina produkujacej na profilach Salamander (120 km od Poznania). Co prawda nie zamawialem u nich okien ale pomogli mi prawie bezinteresownie doprowadzic moje okna do porzadku, ktore nieszczesliwie zamowilem u producenta oszusta. Karol N czy mozna prosic o namiary na te firme? chodzi mi o tego producenta-oszusta by reszta potencjalnych klientow wiedziala z kim moga miec doczynienia OKPLAST Miedzyrzecz Dokladniejszy adres musialbym odszukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 09.07.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 EPILOG Uwaga - info z ostatniej chwili (sprzed urlopu). Pani miroleciara zadzwoniła do nas z pretensjami, że przez nas i innego jeszcze klienta jej firmie zostało odebrane prawo sprzedaży Salamandra. I co ona teraz zrobi?I dlaczego - przecież podpisaliśmy protokoły odbioru? W swojej inteligencji bowiem pani ta nie widzi róznicy pomiędzy podpisem na protokole odbioru a zadowoleniem. No cóż - z debilami naprawdę trudno rozmawiać. A jeszcze trudniej robić interesy. Czyli finał jest taki jak w przysłowiu" G... chłopu nie zegarek" pozdrawiam i jestem zadowolona, że "Jam to, nie chwląc, się sprawiła" Witam, Co wiecej Pani Miroleciara odezwla sie na Forum w watku: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=29566 Robi sie ciekawie Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts