-Bill- 01.06.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Witam, wynajmuje dom w którym mam dziwny problem z jedynym pokojem. Znajduje się on na piętrze, na podłodze położone jest linoleum a pod nim wylewka. Przy otwartym oknie lub drzwiach problemu nie ma, lecz pojawia się po jakimś czasie od zamknięcia. Wewnętrzna strona (od wylewki) ma dziwny zapach, w pokoju unosi się jak by zaduch połączony z zapachem linoleum. Mogło ono ulec zawilgoceniu jeśli w zimie przez pewien okres dom nie był ogrzewany? Lub może jest jeszcze jakiś inny powód? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-Bill- 02.06.2012 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Szukałem podobnych problemów poza forum ale niestety nic nie znalazłem wiec jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 03.06.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Witam, wynajmuje dom w którym mam dziwny problem z jedynym pokojem. Znajduje się on na piętrze, na podłodze położone jest linoleum a pod nim wylewka. Przy otwartym oknie lub drzwiach problemu nie ma, lecz pojawia się po jakimś czasie od zamknięcia. Wewnętrzna strona (od wylewki) ma dziwny zapach, w pokoju unosi się jak by zaduch połączony z zapachem linoleum. Mogło ono ulec zawilgoceniu jeśli w zimie przez pewien okres dom nie był ogrzewany? Lub może jest jeszcze jakiś inny powód? Pozdrawiam Jezeli linoleum zostało wyklejone klejone na wilgotnym podłozu, to problem leży w zbutwiałym kleju dyspersyjnym. Należy usunąć całość wraz z klejem wysuszyć i na noiwo położyć okładzinę. Problem zgłoś wynajmującemu dom. Sprawdź gdzieś w rogu lub pod meblami, czy linoleum trzyma sie podłoża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-Bill- 04.06.2012 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 (edytowane) nie trzyma się, widocznie zostało zdjęte do malowania... Gdy zdejmę linoleum to w jaki sposób dokładniej się nim oraz wylewką pod nim zająć?Można później ponownie wykorzystać to linoleum czy należy kupić nowe? A może zamontowanie list wzdłuż ścian (obecnie brak) zatrzyma zapach kleju? Zapach kleju jest szkodliwy? Edytowane 4 Czerwca 2012 przez -Bill- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts