carolinka 03.06.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Witam, w projekcie mamy w salonie kominek konwekcyjny z dopływem powietrza do paleniska z zewnątrz. W założeniu ma on pełnić głównie funkcję dekoracyjną, może troszkę dogrzewającą (przy chwilowym braku prądu ) Rozważamy możliwość zamiany kominka na biokominek (oszczędność na kominie!!!) - jednakże czy ktoś ma jakieś doświadczenia z funkcjonowaniem biokominka w pomieszczeniu z wentylacją mechaniczną? Będę wdzięczna za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.06.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 wpadnij do jj- domy energooszczędne wszystkiego się dowiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 03.06.2012 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Hej przsejrzałam cały wątek o domach energooszczędnych ale akurat twej informacji nie znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.06.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 mój dom pasywny w użytkowaniu jjstawiasz pasywniaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 03.06.2012 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Hej dziękuję za dokładny namiar Poczytam chętnie. Co do pasywności - nie mam aż takich aspiracji, ale jak wychodzi z obliczeń naszego forumowego pana Andrzeja to powinien nam wyjść dom 5,5 llitrowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.06.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 przy tej litrowości może jakiś dobry wkład ?taki malutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 03.06.2012 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Też to biorę pod uwagę Tylko zastanawiam się, czy jest sens - komin systemowy trochę kosztuje, kominek trzeba jeszcze fajnie obudować, a w naszym przypadku ma spełniać głównie funkcję dekoracji Póki mogę rozważam różne opcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 03.06.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Witam! Carolinka, wentylacja mechaniczna nie ma żadnego wpływu ani związku z biokominkiem. Możesz spokojnie i bez obaw uskutecznić obie rzeczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 04.06.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Potwierdzam powyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts