KosGos 03.06.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Niebawem czeka mnie ukladanie 2 warstw 5cm styropianu na podlogach, na to 3cm z folia pod pologowke, wylewka 6-8cm w zaleznsci o rownosci podlogi. Zastanawia mnie jak daleko ciagnac ten styropian patrzac na okna tarasowe i brame garazowa. Jesli chodzi o brame wydaje mi sie ze ciagne az do styropianu na fundamencie i na to przychodzi wylewka ( w garazu powinnem dac tyle samo styropianu i taka sama wylewke jak calym domu czy mniej styropianu i grubsza wylewke?). Co do okien to sam nie wiem czy lac wylewke az pod rame okna i ja zatopic czy rama powinna byc w styropianie a wylewka podjezdzam na dylatacje od podlogowki do czola ramy okna ? Okna mam na podporach Heicko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 03.06.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Niebawem czeka mnie ukladanie 2 warstw 5cm styropianu na podlogach, na to 3cm z folia pod pologowke, wylewka 6-8cm w zaleznsci o rownosci podlogi. Zastanawia mnie jak daleko ciagnac ten styropian patrzac na okna tarasowe i brame garazowa. Jesli chodzi o brame wydaje mi sie ze ciagne az do styropianu na fundamencie i na to przychodzi wylewka ( w garazu powinnem dac tyle samo styropianu i taka sama wylewke jak calym domu czy mniej styropianu i grubsza wylewke?). Co do okien to sam nie wiem czy lac wylewke az pod rame okna i ja zatopic czy rama powinna byc w styropianie a wylewka podjezdzam na dylatacje od podlogowki do czola ramy okna ? Okna mam na podporach Heicko. Zacznimy od tego,że folia budowlana to żadna izolacja. Folię wywijasz na ściany. W garażu wylewki min. 7 cm i zbrojona (siatkami zgrzewanymi), styropian wzykle wystarcza 5 cm. Wylewka jak masz podłogówkę 7-8 cm, jeśli nie to wystarczy 4 cm o ile styropian jest w granicach do około 7-8 cm. Rama będzie wynikowo jak zostawisz pod skrzydłem drzwi balkonowych 4-5 cm do góry wylewki. PS. Budujesz bez projektu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KosGos 03.06.2012 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Projek nie przewiduje ogrzewania podlogowego a takie mam miec jak napisalem Z tego co wiem to wylewek pod podlogowke siatka nie zbroi bo sa włókna w wylewce ? Okna balkonowe i brama sa zamontowane ok 20cm od posadzki wiec po uwzglednieniuu styropianu 13cm moge rame wtopic w wylewke albo dojechac wylewka przed okno a reszta styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 03.06.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Projek nie przewiduje ogrzewania podlogowego a takie mam miec jak napisalem Z tego co wiem to wylewek pod podlogowke siatka nie zbroi bo sa włókna w wylewce ? Okna balkonowe i brama sa zamontowane ok 20cm od posadzki wiec po uwzglednieniuu styropianu 13cm moge rame wtopic w wylewke albo dojechac wylewka przed okno a reszta styropianem. Nie pisałęm,że pod podłogówkę masz zbroić pisałem o garażu. Posadzka to wierzchnia warstwa podłogi, posadzki jeszcze nie masz. Wylewka to nic innego jak podkład cementowy pod posadzkę. Pamiętać,że im grubszy styropian tym adekwatnie pogrubiona wylewka, szczególnie w garażu.Reszta j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts