Cezarsky 16.12.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Ja mogę zamontować PC za 35000 zł dla domy 250 m2 A ty komin kocioł,skład paliwa ,pomieszczenie kotłowni, za 10000 zł To zbuduj mi 2 pomieszczenia i komin za te 10000 zł (bez kotła (właśnie buduję dom jest okazja) Stan surowy wyceniono na 1000 zł /m2 komin systemowy na 3000 zł Ale ty jesteś wyraźnie tańszy. . Bardzo proste. Chłop jesteś stawiaj sam, a nie psiuta co tylko pisać na forum potrafi. Jeśli masz wycenę 1000 zł /m2 to znaczy, że nic w życiu zrobić nie umiesz, nawet policzyć opłacalności. Stawiając samemu zaoszczędzisz 60-100 tys zł. Zależy tylko gdzie stawiasz . Edytowane 16 Grudnia 2013 przez Cezarsky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 16.12.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Postanowiłem napisać sobie post, tylko i wyłącznie, aby obnażyć całkowicie te "ekonomiczne" rozwiązanie jakim jest pompa ciepła. Fanatyków i zwolenników odsyłam do krainy obłudy, a tych co chcą się czegoś dowiedzieć, lub nic im nie pomieszało w głowach zapraszam do przeczytania tego co tu wyleję. Pompa ciepła jest nie opłacalna w żadnym przypadku. Różne wykresy, obliczenia, wyliczenia etc mają za zadanie wprowadzić zamęt i odwieźć jak najdalej od tematu opłacalności, zasłaniając się wzorami, wykresami i tu pękam za każdym razem ze śmiechu gdy to czytam " taryfami nocnymi" . Każde ogrzewanie nawet olejowe, jest tańsze niż PC. Do wyliczeń tego nie potrzeba żadnych wzorów, wystarczy prosta matematyka, która miażdży zwolenników PC. A mówi ona, że: OGRZEWANIE POMPĄ CIEPŁA W SEZONIE KOSZTUJE 13.500ZŁ! Mysłałem ze TB i sunrise nikt nie przebije, a jednak myliłem sie bo jak mawiał sam A.Einstein głupota ludzka jest nieskonczona. Daj sobie spokój ze pisaniem takich postów i oszukiwaniem, perfidnym naginaniem faktów pod swoje obliczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarsky 16.12.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Mysłałem ze TB i sunrise nikt nie przebije, a jednak myliłem sie bo jak mawiał sam A.Einstein głupota ludzka jest nieskonczona. Daj sobie spokój ze pisaniem takich postów i oszukiwaniem, perfidnym naginaniem faktów pod swoje obliczenia. W takim razie proszę o wyprowadzenie mnie z błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 16.12.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Bardzo proste. Chłop jesteś stawiaj sam, a nie psiuta co tylko pisać na forum potrafi. Jeśli masz wycenę 1000 zł /m2 to znaczy, że nic w życiu zrobić nie umiesz, nawet policzyć opłacalności. Stawiając samemu zaoszczędzisz 60-100 tys zł. Zależy tylko gdzie stawiasz . No tak jak sam będę murował i produkował YTONG cement stal i dachówki to wyjdzie taniej . Zrób sobie PSIUTO co nic w życiu nie zrobił Pompę Ciepła i wywierć studnie . No chyba ,że nic nie umiesz Buduję w Warszawie Mimo wszystko zatrudnię psiutę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarsky 16.12.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 No tak jak sam będę murował i produkował YTONG cement stal i dachówki to wyjdzie taniej . Zrób sobie PSIUTO co nic w życiu nie zrobił Pompę Ciepła i wywierć studnie . No chyba ,że nic nie umiesz Buduję w Warszawie Mimo wszystko zatrudnię psiutę Warszawa. Czyli robocizna 100.000 zł. Ok. Tylko pamiętaj, że ten kredyt trzeba będzie spłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 16.12.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Może ja podam coś bardziej obiektywnego: pomimo, że jestem przeciwnikiem PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.12.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Podsumowanie opłacalności po 15 latach (żywotności pompy ciepła, ponieważ żywotność tradycyjnych kotłów to ok 30 lat(5-7 lat wg zwolenników PC), wyliczenia te będą znów korzystne dla PC) PC. 80.000 zł + 1,500*15 = 102.500 zł ( zaniżone koszty dla PC) 102.500 zł / 15 lat ~ 6830 zł/rok! to nie koniec. 6830 zł/rok to dopiero początek wydatków/strat EG. 10.000zł + 3.000* 15 = 55.000 zł ( zawyżone koszty dla EG) 55.000/15 lat = 3670 zł/rok W takim razie proszę o wyprowadzenie mnie z błędu. Sam siebie wyprowadź i policz jeszcze raz ale z realnymi cenami pomp,np: http://allegro.pl/pompa-ciepla-panasonic-seria-t-cap-9kw-najtaniej-i3806112789.html http://allegro.pl/panasonic-pompa-ciepla-t-cap-aquarea-9-kw-20-i3771975489.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 16.12.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Warszawa. Czyli robocizna 100.000 zł. Ok. Tylko pamiętaj, że ten kredyt trzeba będzie spłacić. Psiuto koszt budynku to nie robocizna .1000 zł /m2 to robota i materiały. Ja nie znam pojęcia kredyt cieniasie (psiuto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 16.12.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Bardzo proste. Chłop jesteś stawiaj sam, a nie psiuta co tylko pisać na forum potrafi. Jeśli masz wycenę 1000 zł /m2 to znaczy, że nic w życiu zrobić nie umiesz, nawet policzyć opłacalności. Stawiając samemu zaoszczędzisz 60-100 tys zł. Zależy tylko gdzie stawiasz . A może umie na tyle dużo, że stać go na zatrudnienie ekipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 16.12.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Psiutę zamurowało:D Taki więcej mundry niż uczony Edytowane 16 Grudnia 2013 przez fachman19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 16.12.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 A może umie na tyle dużo, że stać go na zatrudnienie ekipy? Stać to jedno ,a wyrzucanie kasy to drugie . Godna płaca są dobrą pracę. I wszyscy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 16.12.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Podważ moje zdanie wtedy, gdy możesz udowodnić, że nie mam racji. Piszesz bzdury, których nawet nie chce się podważać, bo szkoda fatygi. A te przepisy omijające podatek Belki już nie istnieją od ponad roku, nie zauważyłeś ? , Jeśli się mylę, to podaj mi podstawę prawną jak tego bele ominąć, chętnie się dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarsky 16.12.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Psiuto koszt budynku to nie robocizna .1000 zł /m2 to robota i materiały. Ja nie znam pojęcia kredyt cieniasie (psiuto) Duży dom? Ile m2? PS. Psiuta to taki człowiek, który ma dwie lewe ręce. Double mańkut. Ja puki co stawiam wszystko sam, i nie dam jakoś zarobić fachowcom. Edytowane 16 Grudnia 2013 przez Cezarsky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.12.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Pompa ciepła jest nie opłacalna w żadnym przypadku. Mnie instalacja PC kosztowala 25 tyz zl. Chyba nie posuje do Twoich "teorii". BTW: Dzx za posta "Miki". Obsmarkalem monitor ze smiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarsky 16.12.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Piszesz bzdury, których nawet nie chce się podważać, bo szkoda fatygi. A te przepisy omijające podatek Belki już nie istnieją od ponad roku, nie zauważyłeś ? , Jeśli się mylę, to podaj mi podstawę prawną jak tego bele ominąć, chętnie się dowiem. masz racje Edytowane 16 Grudnia 2013 przez Cezarsky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.12.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 PS. Psiuta to taki człowiek, który ma dwie lewe ręce. Double mańkut. Ja puki co stawiam wszystko sam, i nie dam jakoś zarobić fachowcom. Silne robotne rece, ale twardy leb! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 16.12.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 masz racje Wiem. Odnośnie kosztów ogrzewania i wykonania instalacji też mam rację (odsyłam do odpowiedniego wątku), bo sam wykonywałem i wiem jakie mogą być. Jeśli ktoś zapłaci 100kzł za instalację to jego sprawa, ale to nie znaczy, że nie można o wiele mniej. O tym świadczą też przykłady wielu osób z tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.12.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Duży dom? Ile m2? PS. Psiuta to taki człowiek, który ma dwie lewe ręce. Double mańkut. Ja puki co stawiam wszystko sam, i nie dam jakoś zarobić fachowcom. he he rozwalają mnie tacy najlepiej nikomu nie daj zarobić to nie będzie nikt miał ochoty (ani kasy) od ciebie kupić twoich usług - taki polski kapitalizm mentalnie z prlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 16.12.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 W takim razie proszę o wyprowadzenie mnie z błędu. Niech cię wyprowadza ten kto ci takiego jebitnego zioła zapodał. Ja wymiękam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 16.12.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Ale was facio ze smyczy spuścił:D:D A swoją drogą powinno się zakazać w wątkach o PC używać słowa ekogroszek, bo mi się nie dobrze robi na samo wspomnienie tych trzech lat straconych z tym syfem:P i dla Pana Cezarsky mogę powiedzieć tylko tyle, że jako były posiadacz ekogroszku i obecny PC byłbym wstanie i 200tys zapłacić i więcej miesięcznie płacić żeby się w tym wunglu nie mazać i z popiołem po wsi biegać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts