map78 18.12.2013 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Mogę mówić ci Sherlock , a tak na poważnie to na forach się rozmawia więc rozmawiam bo lubię to robić .Jeżeli jeszcze komuś pomogę to jestem podwójnie szczęśliwy .A ty po co tu zaglądasz i piszesz? Tylko, że Ty o tą gruntówkę pytałeś się wczoraj, a dziś mówisz, że masz gaz już podłączony, więc tak z ciekawości pytam czy chcesz system zmienić, czy drugi dom budujesz? Tylko tyle i bez żadnych podtekstów. Mi osobiście wygląda to na tanią prowokacje ale to jest tylko moje zdanie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 18.12.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Ja tam nie wiem, czy się opłaca. Za prąd, gaz, węgiel, drewno zapłaciłem za ostatnie 12 m-cy 4895,52 PLN. Dom 115 m2, 5 osób. Miesięcznie 18 m3 wody to pewnie połowa będzie podgrzewana. Drogo czy tanio? Ja jestem zadowolony, jak wynajmowałem mieszkanie płaciłem więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 18.12.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Tylko, że Ty o tą gruntówkę pytałeś się wczoraj, a dziś mówisz, że masz gaz już podłączony, więc tak z ciekawości pytam czy chcesz system zmienić, czy drugi dom budujesz? Tylko tyle i bez żadnych podtekstów. Mi osobiście wygląda to na tanią prowokacje ale to jest tylko moje zdanie:D Ale że od razu prowokacja u mnie w resorcie to słowo jest zabronione Wydaje mi się że jest także trzecia możliwość , osoby które się niedawno pobudowały proszone są o doradztwo i stąd moje pytania .No ale chyba po to tu jesteśmy żeby odpowiadać na pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
..MD.. 18.12.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Jeden jak i drugi system ogrzewania można zrobić drogo , tanio dobrze lub żle . Ale nie można mówić , że pompa ciepła jest droższa od kotła na gaz bez względu na wiele zmiennych o 50k bo ja i mój kolega jesteśmy na to dowodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 18.12.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Jeden jak i drugi system ogrzewania można zrobić drogo , tanio dobrze lub żle . Ale nie można mówić , że pompa ciepła jest droższa od kotła na gaz bez względu na wiele zmiennych o 50k bo ja i mój kolega jesteśmy na to dowodem. Trafiłeś w sedno często nie ma też wyboru jeżeli chodzi o nośniki energii a te 50 tysi które więcej wydał mój kolega to cena wygody i jak sam powiedział jeździ też samochodem za 70k a są też auta za 20k o takiej samej funkcjonalności ale nie tak wygodne i prestiżowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 18.12.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Otóż to! Prestiż, to najwazniejsza cecha przy wyborze pomp ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 18.12.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Otóż to! Prestiż, to najwazniejsza cecha przy wyborze pomp ciepła ??? Chyba żartujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 18.12.2013 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 ??? Chyba żartujesz... Ja u siebie planuję dodatkowe, kolorowe oświetlenie LED nad taką prestiżową pompą ciepła. A drzwi do kotłowni będę miał przeszklone, żeby każdy z gości widział co to za wypasiona pompa ciepła u mnie stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 18.12.2013 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Ja u siebie planuję dodatkowe, kolorowe oświetlenie LED nad taką prestiżową pompą ciepła. A drzwi do kotłowni będę miał przeszklone, żeby każdy z gości widział co to za wypasiona pompa ciepła u mnie stoi Zapomniałeś o marmurze na podłodze kotłowni i trawertynie na ścianach, i oczywiście w salonie musisz mieć dyplom za świetny wybór od samego prezesa prestiżowej marki ... Edytowane 18 Grudnia 2013 przez rosomakx4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 18.12.2013 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Nie pomyslslem o tym... Moglem zainstalowac od frontu zamiast pod wiata od ogrodka... Ta mala w sumie od frontu.... Ale to dla 99.0% przechodniow AC Moze jakies lamki... W sumie swiet... Prestiz... Ty tak powaznie No to zje...łeś sprawe po całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 18.12.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Łacha drzecie ale kiedyś solary były modne a teraz pompy ciepła są na topie .Czesto deweloperzy podkreślają to folderach swoich luksusowych inwestycji. Edytowane 18 Grudnia 2013 przez funky_koval Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 18.12.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Łacha drzecie ale kiedyś solary były modne a teraz pompy ciepła są na topie .Czesto deweloperzy podkreślają to folderach swoich luksusowych inwestycji. Modne nie modne ważne że grzeje i rachunki niskie. Jak komuś się trochę chce to będzie i w miarę tanio. Gazu niet i nie będzie, to co z węglem i popiłem latać. U mnie wyszłoby to jeszcze drożej niż PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 18.12.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Modne nie modne ważne że grzeje i rachunki niskie. Jak komuś się trochę chce to będzie i w miarę tanio. Gazu niet i nie będzie, to co z węglem i popiłem latać. U mnie wyszłoby to jeszcze drożej niż PC. Z tego co wyczytałem i dzisiaj zostałem uświadomiony przez "bogów olimpu" pompa ciepła może się opłacać przy zakupie za gotówkę nigdy na kredyt.Węgiel swoją popularność zawdzięcza tylko dzięki taniej kotłowni.No chyba że ktoś jest z zamiłowania palaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
..MD.. 18.12.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Z tego co wyczytałem i dzisiaj zostałem uświadomiony przez "bogów olimpu" pompa ciepła może się opłacać przy zakupie za gotówkę nigdy na kredyt.Węgiel swoją popularność zawdzięcza tylko dzięki taniej kotłowni.No chyba że ktoś jest z zamiłowania palaczem. No nie wiem czy ta kotlownia na węgiel taka tania . Do kotła na węgiel czy pseudoeko groszek musisz mieć pomieszczenie i komin, a tego nie dają w gratisie do kociołka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 27.12.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Są już ogłoszone nowe taryfy za prąd. Przeliczyłem rachunki od stycznia wg nowych stawek i wyszło, że za takie samo zużycie zapłacę: - za dystrybucję o 1,57 PLN więcej - za obrót o 147,47 PLN mniej Średnia cena zmieni się z 0,4547 na 0,4358 [PLN/kWh]. Taryfa G12w. Bilans na plus . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasieniaw 15.08.2014 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Witam, odrazu mówię że nie jestem obeznana w temacie, chciałam tylko zapytać o opinie na temat ogrzewania ziemnego, odwierty, rekuperator i te sprawy. Czy dom będzie dobrze ogrzany w zimę, jakie są koszta, czy się opłaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.08.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Kurcze, odpowiem Ci pytaniem na pytanie. Pytanie bedzie o podobnym stopniu precyzji: Kiedy umarl Krol i ile zyl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasieniaw 15.08.2014 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 mówiłam że nie jestem obeznana w temacie, jeśli nie odpowiadasz mi na pytanie to nie pisz, proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.08.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 OK. Widze, ze nie ma co liczyc na to, ze sugestia "zadziala", wiec napisze wprost: Na tak zadane pytanie, nikt nie jest Ci w stanie odpowiedziec. Proste (?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasieniaw 15.08.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 to jak mam zadać pytanie? sytuacja jest taka, mamy wybudowany dom, odwierty już są, musimy zakupić rekuperator ale słyszałam że niektórzy posiadający takie ogrzewanie muszą dogrzewać domy innymi sposobami w zimie. Więc może od początku, napisz mi "co wiesz" na temat tego ogrzewania? naprawdę nie wiem jak to sformułować inaczej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts