Giepson 04.06.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Witam! Na początku przyznaję się - nie wiem jak się nazywają te listwy o które mi chodzi. Nazwałem temat tak "orientacyjnie" za co bardzo przepraszam. Ale teraz do rzeczy. Remontowałem pokój (praktycznie od podstaw go stawiałem) i w momencie gdy przyszło mi kłaść panele to natrafiłem na bardzo uciążliwy problem a mianowicie drzwi wyjściowe były za nisko i przez to nie mogłem położyć pod nimi paneli. Problem rozwiązałem robiąc "mini-stopień" bezpośrednio pod drzwiami. Jednak pojawił się drugi problem - nie wiem jakiej listwy mam użyć by zakamuflować miejsce ucięcia tychże paneli. Poniżej przedstawiam schemat (robiony w paint za co przepraszam). Teraz małe wyjaśnienie: Rzut od góry: Strefa zielona to ten tak zwany "mini-stopień". Jest wyłożony panelami podłogowymi. "A" oraz "B" to miejsca które wymagają w/w listwy. Rzut z boku: Brązowa linia to głębokość tego "schodka". Wynosi ona ok. 8 mm. Zielona linia to wspomniane wyżej panele Jak widzicie, potrzebuję listwy w kształcie łuku by zamaskować ten "promień drzwi" przy schodku, oraz listwę prostą - wiadomo do czego. Czy ktoś mógłby coś doradzić? Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 04.06.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Nie prościej było by wrzucić fotki?Dlaczego nie przytniesz drzwi od dołu, tylko stwarzasz sobie schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Giepson 04.06.2012 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Drzwi przyciąć nie można. Raz, że to są drzwi z PCV, dwa, że nie da się ich zdjąć z zawiasów, trzy, że ponoć jest jakaś gwarancja na nie czy coś w tym stylu. Fotki mogę wrzucić ale to nie zmieni za bardzo postaci rzeczy gdyż ten schemat który przedstawiłem odnosi się bardziej do rzeczywistości a na zdjęciu nie będzie to aż tak bardzo widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dal1719503391 04.06.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 jesli rozumiem to .. potrzbene sa 2 listwy : narożna aluminiowa i płaska do glazuryhttp://www.gregor-profile.pl/index.php?page=oferta.profile.alu.glazura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Giepson 04.06.2012 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Dziękuję bardzo za pomoc. Mam rozumieć, że tego typu listwy ładnie zamaskują miejsce ucięcia? I jeszcze małe pytanie - wiem, że to drastycznie głupie, ale kto pyta - nie błądzi. Które listwy z adresu w/w będą najlepiej pasować do: 1. Łuku. 2. Linii prostej. Zdjęcie podglądowe poniżej. (domyślam się jakie to mają być listwy ale wolę się upewnić poprzez opinie ludzi mądrzejszych ode mnie ) Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts