MateuszMateusz 04.06.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 (edytowane) Decyzja podjęta, bramę będę kupował ECO STAR HORMANN z marketu. Widziałem NC80 Hormanowską prawie 1200zł niczym się to nie różni od marketowej eco star, z resztą nawet sprzedawca HORMANNA powiedział, że nie ma tam różnic tylko stal lepsza trochę niż w marketowej, ale tak to ludzie biorą i to śmiga... Teraz tylko kwestia dobrania pilota do tej ECO STAR, tutaj już marketowy produkt mnie nie interesuje. Miałem brać Hormannowski Promatic z jednym pilotem ponad 900 zł, ale sygnał z pilota nie jest kodowany co troszkę mnie martwi i może jest coś godnego polecenia, coś lepszego, innej firmy ? Jeżeli jest warte to mogę dopłacić więcej, jakby nie patrzeć napęd musi być dobry. PS. W castoramie powiedział sprzedawca że NICE z ich ofery jest najlepszy, ale nie jest dostępny bo NICE przygotowuje nowe napędy i czekają na dostawę... poprzednie kosztowały coś koło 1000 zł i były dwa piloty, pewnie w innej castoramie jeszcze by się znalazło... Pytam o opinie odnośnie NICE bo widzę, że to chyba nie jest produkt marketowy, ale mogę się mylić. EDIT: Bramę jednak kupiłem Wiśniowskiego idealnie pod wymiar garażu siadła dlatego zdecydowałęm się na zmianę bramy. ECOSTAR niestety zbyt wąska była. Topic z nowym tematem:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?204610-Normstahl-Magic-600-czy-Hormann-Promatic-do-uchylnej-bramy-wi%C5%9Bniowskiego Edytowane 15 Czerwca 2012 przez MateuszMateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 04.06.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Na allegro są jeszcze dostępne napędy NORMSTAHL MAGIC PRO 600 za jakieś 900 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 04.06.2012 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 (edytowane) Dziękuje za odpowiedź, znalazłem nawet za 700zł na allegro od sklepu - zapytałem dlaczego taka różnica w cenie bo w większości są po 900 ... odpowiedzieli, że jest promocja u producenta jak sie kupi w paleci i oni tak zrobili dlatego niższa cena... Co do NORMSTAHL MAGIC PRO 600 można wiedzieć w czym jest lepszy od HORMANN PROMATIC o którym pisałem wyżej? Magic PRO 600 dwa piloty Edytowane 4 Czerwca 2012 przez MateuszMateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 04.06.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 do kasacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 04.06.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Cieżko powiedzieć czy jest lepszy czy gorszy. Myślę, że równie dobry i do tego szybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 04.06.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 warto jeszcze się zastanowić nas szyną napędu( nice somfy zastosowało łańcuch ,hormann cichy pas kewlarowy .Kolejna sprawa to rozryglowanie napędu z klamki w razie braku prądu czy awari napędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts