byry007 04.06.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Witam który z systemu rolet ma najmniejsze straty cieplne ??: który system roled dać jak bym miał mieć okna 3 szybowe ?? i bym nie chciał mieć nie potrzebnego mostka cieplnego Rolety nadprożowe RKSRolety podtynkowe INTEGRO Rolety nadokienne EXTE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika9030 12.06.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 tez jestem ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 25.06.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Sam też to sprawdzałem. Niestety praktyka producentów podających wartości maksymalne dla wszystkiego typu do 30% skutecznie utrudnia znalezienie prawidłowej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 25.06.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 i bym nie chciał mieć nie potrzebnego mostka cieplnego Liczenie na rozwiązania komercyjne w tym względzie ... nie ten czas jeszcze, na razie to fala entuzjazmu, nie prawdziwego celu jakim jest skuteczna izolacja. stąd ramy okienne są lekko pisząc kiepskie rolety też nie grzeszą parametrami. Cena takich rolet w porównaniu do zysków jest na razie nie akceptowalna dla mnie. Proste okiennice zasuwane. Można kupić w necie silniki krokowe, sterowanie do nich, Okiennica niech by miała w sobie te 10cm XPS'a to już jest coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 25.06.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Liczenie na rozwiązania komercyjne w tym względzie ... nie ten czas jeszcze, na razie to fala entuzjazmu, nie prawdziwego celu jakim jest skuteczna izolacja. stąd ramy okienne są lekko pisząc kiepskie rolety też nie grzeszą parametrami. Cena takich rolet w porównaniu do zysków jest na razie nie akceptowalna dla mnie. Proste okiennice zasuwane. Można kupić w necie silniki krokowe, sterowanie do nich, Okiennica niech by miała w sobie te 10cm XPS'a to już jest coś Fajna by to była sprawa, ale wychodzi na to, że jak ktoś nie ma czasu to musi obejść się smakiem . A faktycznie takie przesuwne coś z 10 albo nawet 5 cm XPS to byłaby bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 25.06.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Właśnie mnie tak "oświeciło" teraz ... aby takie rzeczy były sensowne w budowaniu samodzielnym trzeba potraktować to jak hobby i że to sprawia przyjemność. Nie ta jedna rzecz, ale cała budowlanka. Czemu będąc x razy nastawiony bardziej na dociekanie ... mam brać fachowców co z prostych rzeczy robią dogmaty. Tak samo z pewnymi produktami. Dziennik budowy OZC dla temperatury 22 40kWh/m2 (3.455 kW) bardzo ładne parametry. Poprawianie ich ... niestety tylko rozwiązania nie komercyjne. Bo te muszą być opłacalne: a co za tym idzie ... szara masa żeby chciała je kupować smutna prawda Jak to działa ... wystarczy pomyśleć ile czasu trwało by zrobienie komputera ręcznie .... i jak wielki by był ... a ile by kosztował, Tak samo i tu. Ile kosztowała by roleta czy okiennica z 10cm XPS'a ... robiona ręcznie / ręcznie na maszynach ... a ile jeśli była by klepana masowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil i Basia 27.06.2013 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Właśnie mnie tak "oświeciło" teraz ... aby takie rzeczy były sensowne w budowaniu samodzielnym trzeba potraktować to jak hobby i że to sprawia przyjemność. Nie ta jedna rzecz, ale cała budowlanka. Czemu będąc x razy nastawiony bardziej na dociekanie ... mam brać fachowców co z prostych rzeczy robią dogmaty. Tak samo z pewnymi produktami. W budowaniu najfajniejszy jest ten moment jak coś się zrobi w sposób niekonwencjonalny, nowatorski, a dla niektórych niemożliwy wręcz do wykonania, zastępując coś gotowego kilkanaście razy droższego, kosztem wysilenia szarych komórek i niedużym nakładem pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaco87 25.07.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 (edytowane) Także się zgadzam. Sam próbowałem coś o tym poczytać, ale producenci wręcz ścigają się w podawaniu bardziej odpowiednich parametrów dla nich samych, a nie takich, które by jasno oddawały prawdę o produkcie... Edytowane 26 Lipca 2013 przez Jaco87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts