crowling 05.06.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 (edytowane) Witam, kupiłem dom w stanie surowym zamkniętym od dewelopera, w projekcie rozdzielnica była w wiatrołapie. Ja jednak chciałem tą skrzynkę mieć w garażu i tak też zrobiliśmy ( instalacje jszcze jest w toku). Czy w związku z tym, że skrzynka jest przeniesiona w inne miejsce muszę wykonać nowy projekt lub nanieść zmiany na stary? Dodam, że mam osobę znajomą i uprawnioną która przeprowadzi potem odbiór instalacji elektrycznej. Jak to będzie się miało w ogóle Inspektoratu Budowlanego, czy oni przysyłają jakiegoś człowieka na kontrolę czy wystawiają pozwolenie na użytkowanie na podstawie dostarczonych dokumentów, pomiarów elektrycznych, odbioru kominiarza, instalacji gazowej it.? Edytowane 5 Czerwca 2012 przez crowling Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 10.06.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Nie ma to znaczenia, możesz zmienić lokalizację rozdzielnicy wewnątrz budynku i niczym się nie przejmować.Twój znajomy ma słabe uprawnienia skoro tej wiedzy nie posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crowling 21.06.2012 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Nie mogem sie z nim skontaktowac, bo byl po za zasiegiem od paru dni. Ale potwierdzil to co Ty, nie ma zadnego problemu. Sorrki za brak polskich znakow, dzieki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts