Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak znajdę chwilkę dziś to zrobię tą przesłonę. A na razie pokaże co było jak zmieniałem siłę dmuchawy.

Typ pracy Auto czas pracy podajnika 4sek. korekta dmuchawy -2 czas pracy 6godz. http://www40.zippyshare.com/v/78774968/file.html

Auto dmuchawa +2 czas pracy 12godz. http://www40.zippyshare.com/v/5783693/file.html

Auto dmuchawa +4 czas pracy 24godz.http://www40.zippyshare.com/v/68526009/file.html

Edytowane przez marcek10
  • 1 month później...
  • Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Póki nie doprowadzisz do pracy ciągłej taki będziesz miał popiół.Niedopałki to efekt przechodzenia w stan podtrzymania.Po przejściu w grzanie nie zdąży spalić tego koksu co narobiłeś.
  • 2 weeks później...
Nie wiem co jest grane i za nic nie potrafię tego ustawić zrobiłem przesłonę na dmuchawce i nic to nie zmienia jakiekolwiek zmiany w podawaniu czy korekcie dmuchawy nic nie przynoszą. :( Zauważyłem za to, że na sofcie 2.8.1 chodzi inaczej i produkuje dużo mniej skwarków. przez tydzień była szufladka popiołu i trochę skwarków a w czwartek załadowałem znów 3.1.6 i mam cała szufladę samych kalafiorów.
Nie wiem co jest grane i za nic nie potrafię tego ustawić zrobiłem przesłonę na dmuchawce i nic to nie zmienia jakiekolwiek zmiany w podawaniu czy korekcie dmuchawy nic nie przynoszą. :( Zauważyłem za to, że na sofcie 2.8.1 chodzi inaczej i produkuje dużo mniej skwarków. przez tydzień była szufladka popiołu i trochę skwarków a w czwartek załadowałem znów 3.1.6 i mam cała szufladę samych kalafiorów.

Wgraj zatem soft, który na Twojej instalacji, w Twoim domu, na Twoim paliwie chodził lepiej.

Jak cos chodzi dobrze, to czasami nie warto kombinować, bo zamiast polepszyć, można....

Jaki rodzaj kotła masz ustawiony?

Też jechałem na 16eko plus i było spoko a po zmianie nakładki na mniejszą i sofcie 3.1.6 ustawiałem 15kw na 16+ przesypywał

Wgraj zatem soft, który na Twojej instalacji, w Twoim domu, na Twoim paliwie chodził lepiej.

Jak cos chodzi dobrze, to czasami nie warto kombinować, bo zamiast polepszyć, można....

Masz rację można przedobrzyć ;) Myślałem ,że skoro jest więcej możliwości ustawieni to da się coś zrobić.

• 1 month później...

No i niestety podczas mrozów nie dawał rady się rozbujać! Podawał dmuchał,podawał i dmuchał i tak ponad 2h a na blacie 42* i cwu nie nagrzał

Następnego dnia wróciła do łask ori.dysza i ruszyło i jest ciepełko i jest woda.

• 3 weeks później...

Witam.

Ma ktoś jeszcze ta nakładkę koronę na dużego brucera? Chętnie bym kupił i spróbował jak ze zmniejszoną gardziela pracowalby mój kocioł.

Bo w tej chwili przeciwzwoj mieli groszek i się spieka a przy zasobniku przerzuca.

• 4 months później...