minertu 08.06.2012 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Tak ogólnie to zamówiłem 4 szt deflektorów.Poza jedną szt dla mnie zostaną jeszcze 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 08.06.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 A jaki problem masz z dmuchawa DM32SF ? Ona jest ograniczana softem czyli ustawieniem odpowiednich kW w ustawieniach. Rozumiem, że pytanie zadane z poziomu Ecoala. W brulim sam sobie ustawiasz moc nadmuchu. Problem z tą dmuchawa taki, że ona słabo sobie radzi w przypadku spalania miału. Kilka osób już o tym pisało. Sam ostatnio to zaobserwowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 11.06.2012 04:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Rozumiem, że pytanie zadane z poziomu Ecoala. W brulim sam sobie ustawiasz moc nadmuchu. Problem z tą dmuchawa taki, że ona słabo sobie radzi w przypadku spalania miału. Kilka osób już o tym pisało. Sam ostatnio to zaobserwowałem. A może sposób napowietrzanie jest nie taki jak ma być. Zdarzają się przypadki ,że dysza Brucera była za słabo ponacinana i złoże dostaje za mało powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 13.06.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 A może sposób napowietrzanie jest nie taki jak ma być. Zdarzają się przypadki ,że dysza Brucera była za słabo ponacinana i złoże dostaje za mało powietrza. Nie wiem jaka powinna być szerokość nacięcia. Jednak nie sądzę, żeby tu leżał problem. Ja spokojnie w nacięcia korony wsuwam scyzoryk by usunąć jakieś drobiny które czasem utkną w szczelinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 18.06.2012 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Nie wiem jaka powinna być szerokość nacięcia. Jednak nie sądzę, żeby tu leżał problem. Ja spokojnie w nacięcia korony wsuwam scyzoryk by usunąć jakieś drobiny które czasem utkną w szczelinie. Właśnie w tych nacięciach jest problem. Nowe mniejsze dysze będą wiercone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 19.06.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Właśnie w tych nacięciach jest problem. Nowe mniejsze dysze będą wiercone. Doszedłem do wniosku, że nie będę inwestował kasy w Brucera. Jeśli za rok, dwa może już zacząć się sypać - to wolę już zacząć odkładać na inny palnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 20.06.2012 04:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Doszedłem do wniosku, że nie będę inwestował kasy w Brucera. Jeśli za rok, dwa może już zacząć się sypać - to wolę już zacząć odkładać na inny palnik. A co lepszego będzie w tych innych palnikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 20.06.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 A co lepszego będzie w tych innych palnikach? O wadach Brucerków pisałem na "Rankingu.." nikt tam nie oponował. Nie będę więc pisał ponownie o tym samym. Z perspektywy 2 lat eksploatacji pieca wiem też, że nie będę palił niczym innym jak eko bądź zwykły groszek. Po prostu nie mam warunków na zabawy z miałem i innymi tego typu. Groszkiem można palić z powodzeniem na każdej praktycznie retorcie od Pancepola zaczynając. Mogę więc od razu zakupić palnik mniejszej mocy z mniejszą gardzielą paleniska, gdzie nie dymi mi w koszu, itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 24.06.2012 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Zobacz filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 24.06.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Łapy brudasie jeden byś umył!!! kto to widział takimi brudnymi paluchami ustawiać stera!!! do brudnych prac ubiera sie rękawiczki !! pozniej ludzie patrzą na YT na takiego smolucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 24.06.2012 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Do następnego filmiku już się lepiej przygotuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 24.06.2012 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Łapy brudasie jeden byś umył!!! kto to widział takimi brudnymi paluchami ustawiać stera!!! do brudnych prac ubiera sie rękawiczki !! pozniej ludzie patrzą na YT na takiego smolucha Czy to jedyny ciekawy fragment z tego filmiku ,który cię zainteresował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 24.06.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Czy to jedyny ciekawy fragment z tego filmiku ,który cię zainteresował? Tak jest jakoś tak mało profesjonalnie podszedłes.... jakbyś robił następny filmik na YT to pisz- zrobimy forumową sciepę na rękawice dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 24.06.2012 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Tak jest jakoś tak mało profesjonalnie podszedłes.... jakbyś robił następny filmik na YT to pisz- zrobimy forumową sciepę na rękawice dla Ciebie No po TV SILESIA nie chciało mi się dzwonić a rękawicami to mogę cię zasypać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 24.06.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Zobacz filmik mógłbyś ustawić na bruli podawanie ok 0,66 kg/h i pogonić go tak z godzinę - drugą, następnie ocenić kopczyk, popiół, sadzę. Bo chyba nic do pomiaru tlenu nie posiadasz. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 24.06.2012 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 mógłbyś ustawić na bruli podawanie ok 0,66 kg/h i pogonić go tak z godzinę - drugą, następnie ocenić kopczyk, popiół, sadzę. Bo chyba nic do pomiaru tlenu nie posiadasz. pzdr Mógłbym ale po co? Dysza (przed przeróbką) pracowała z eCoalem , kopczyk będziesz miał jak sobie podawanie ustawisz. Tak to wyglądało kiedyś. Racja, przyrządów do pomiaru tlenu nie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 24.06.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Mógłbym ale po co? Dysza (przed przeróbką) pracowała z eCoalem , kopczyk będziesz miał jak sobie podawanie ustawisz. Tak to wyglądało kiedyś. [ATTACH=CONFIG]122015[/ATTACH] Racja, przyrządów do pomiaru tlenu nie posiadam. choć by po to by poznać nowe możliwości nowej głowicy jaki w takim razie był cel jej postania, skoro nie ma potrzeby przetestowania jej na małej mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 24.06.2012 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 choć by po to by poznać nowe możliwości nowej głowicy jaki w takim razie był cel jej postania, skoro nie ma potrzeby przetestowania jej na małej mocy? Opiszę to po swojemu bo aż takim fachowcem nie jestem. Co zauważyłem. Mniej spieków żużlowych. Na dużych głowicach na małej mocy nadmiar powietrza (powstaje on w miejscu gdzie się nie pali) wychładza rozżarzony żar w skutek czego powstawała uszczelka żużlowa. Napowietrzanie jest wyżej niż w dużych głowicach.Tam paliwo jest wyżej spalane i zrzucane do popielnika. W dużych głowicach ta droga od zapalenia do zrzucenia do popielnika jest za długa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 24.06.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Opiszę to po swojemu bo aż takim fachowcem nie jestem. Co zauważyłem. Mniej spieków żużlowych. Na dużych głowicach na małej mocy nadmiar powietrza (powstaje on w miejscu gdzie się nie pali) wychładza rozżarzony żar w skutek czego powstawała uszczelka żużlowa. Napowietrzanie jest wyżej niż w dużych głowicach.Tam paliwo jest wyżej spalane i zrzucane do popielnika. W dużych głowicach ta droga od zapalenia do zrzucenia do popielnika jest za długa. to jest całkiem naturalne, że mniejsza grubość warstwy, będzie powodowała mniej spieków. Tak mówi teoria i potwierdza to praktyka, jest większy nadmiar i niższa temperatura złoża. Mi chodzi o poznanie progu mocy dla tej nowej głowicy poniżej której temperatura złoża spada i zaczyna się niedopalanie koksu i pojawia się dymienie. Czyli tzw moc minimalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 24.06.2012 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 to jest całkiem naturalne, że mniejsza grubość warstwy, będzie powodowała mniej spieków. Tak mówi teoria i potwierdza to praktyka, jest większy nadmiar i niższa temperatura złoża. Mi chodzi o poznanie progu mocy dla tej nowej głowicy poniżej której temperatura złoża spada i zaczyna się niedopalanie koksu i pojawia się dymienie. Czyli tzw moc minimalna. To trzeba by zbadać odpowiednią aparaturą. Wizualnie dopala się wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts