Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mała łazienka - porady

Ewelinka87

Recommended Posts

Witam,

mam kilka pytań odnośnie urządzenia nowej łazienki. Wymiary 180x246 pomieszczenia nie pozwalają na zbyt wiele. Tutaj mój własnoręczny:) projekt:

http://www.kreatywny-projekt.com.pl/Galeria/Lazienka.jpg

Prysznic będzie półokrągły o wymiarach 90x90. Myślę o głębokim brodziku. Na ścianie zostanie 90 cm, więc umywalka będzie miała max 55 cm. Nad nią lustro, niżej szafeczka. Miejsce WC i pralki też jest ustalone. Dodatkowy słupek postawimy chyba na ścianie między drzwiami a szybem wentylacyjnym. Czy macie jakieś lepsze propozycje? Łazienka będzie utrzymana w szarych barwach. Na pewno będą tam elementy kwiatowe. Pod prysznicem może znajdzie się jakaś mozaika albo w żywszych kolorach dla kontrastu albo utrzymana w szarej tonacji.

Macie może jakieś praktyczne porady co do ww. projektu?

Pozdrawiam

Masz identyczną łazienkę jak ja,z tym że u mnie długośc to 220cm,od drzwi do ściany też mam 33cm. Poniżej masz układ jaki będzie u mnie z tym że dodałam pralke bo ja jej miec nie będę.Na scianie na lewo od drzwi będzie blat o całej jej długości z wbudowaną umywalką a nad nią lustro 180cm aby powiększyć łazienkę.Myślę że taki układ jest najkorzystniejszy,jest swobodny dostęp do wc i umywalki.Tak jak u ciebie na rysunku prosto z drzwi wchodzi się w prysznic,co mnie się nie podoba.

zdjęcia3.jpg

zdjęcia 1.jpg

zdjęcia2.jpg

Edytowane przez kinka

To co proponuje Kinka to dobre ustawienie dla tych warunków pomieszczenia.

Jeśli dałoby radę przesunąć drzwi, to można dać pralkę płytszą i ukryć ją pod blatem.

A na wprost drzwi można dać motyw ozdobny, pas płytkowego dekoru lub fototapetę na części poza prysznicem, żeby na wejście do łazienki było coś ładnego przykuwającego uwagę. :D