gostek_1 06.06.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Witam i pozdrawiam wszystkich,Mam mały zgryz, ponieważ nie mam dużego doświadczenia w tematyce to proszę Was o opinie.Kończę budować dom wg. projektu Dom w Perłówce z przerobionym garażem na pokój i spiżarnię. Zbudowany z Solbetowego suporexa 24, docieplony styropianem zewnątrz 12cm, wylewki 10cm, dach wełną 15cm na skosach dodatkowo 10cm. Wiem że powiecie że trzeba było dać 15 na ściany. Ale to na razie poczeka najwyżej na remont.Generalnie jestem nastawiony na grzanie węglem/miałem/drewnem/trotami. Wykonawca namawia mnie na gaz ale z opinii znajomych jakoś nie jestem przekonany. Wiem że przy węglu trzeba się narobić. Wychowałem się w domu z suporexa podwójna ścianka z dociepleniem chyba 10cm wełną wewnątrz ścian (o ile mnie pamięć nie myli). Ogrzewanym kotłem KWKD-22kW (pow. uż. ok 150m2)Do rzeczy rozważam kotły uniwersalne:Defro Optima Komfort Plus - trochę drogiDrewmet MJ-1 NMRakoczy POPTER DSSAS UWT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 06.06.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Dużo mniej pracy i doglądania jest przy kotle z podajnikiem ale jak zdecydowałeś się na "śmieciuszka" to Twoja wola, no ale w zakupie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts