halans 06.06.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Witam!Posiadam, a raczej posiadałem piękny syfon, butelkowy, bardzo podobny do tego na zdjęciu, może nawet ten sam.:http://www.dobryinstalator.pl/pliki/grafika/Warsztat_Instalatora/grupa_armatura/syfon_butelkowy_umywalkowy_m.jpg W rauszu porządków domowych, jeden z domowników postanowił potraktować kretem także syfon łazienkowy, troszeczkę przesadził z dawką i w efekcie spowodował stopienie się wewnętrznej części syfonu. Po szybkiej akcji ratunkowej, udało mi się uratować wszystko, co metalowe, ale rurka (jakkolwiek się nazywa, o to zamierzam właśnie zapytać) wlewowa, niejako 'tworząca' syfon, była ze słabego plastiku i się stopiła. Chodzi o zaznaczoną na czerwono część:http://img521.imageshack.us/img521/2893/mcaplinesyfonumywalkowy.jpg Moje pytanie brzmi, czy można wymienić samą rurkę i jak się ona nazywa (czego szukać w sklepie ewentualnie), czy trzeba wykładać kasę na nowy syfon i jego montaż (tego chcę uniknąć, mam dwie lewe ręce do instalacji wodnych, musiałbym zapłacić fachowcowi)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 06.06.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Wygląda na to że przy pomocy swoich lewych rąk ten syfon rozmontowałeś, więc najprościej będzie przejść się z uszkodzoną częścią do najbliższego sklepu z syfonami (sugeruję mały lub specjalistyczny, a nie jakiś supermarket budowlany) i zadać to pytanie sprzedawcy, sugerując, że jesteś gotów kupić najtańszy syfon, z którego ta część będzie pasować. Jeśli powie, że się nie da, to poszukać następnego najbliższego sklepu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halans 06.06.2012 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Wiesz, demontaż a montaż to dwie różne rzeczy... Tak zrobię, czas objechać sklepy. Jednak jeśli ktoś wie jak to się nazywa, prosiłbym o napisanie, z pewnością mi to pomoże, zwłaszcza że jutro i tak nic nie zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 06.06.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Plastikowe syfony skonstruowane są inaczej niż chromowane . Nie dobierzesz wiec żadnego zamiennika . Pozostaje kupno nowego syfonu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dal1719503391 09.06.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 może poczatować na okazje reklamacjie i uszkodzenia zawsze sie zdażają montowałem taki niedawno klient kupił chyba za niecałą 100 wę szkoda twoje go czasu na jeżdzenie i telefony pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts