Daroll 01.10.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 chodzi mi o wykusz w elewacji bocznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 01.10.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Ja wiem ze u Ciebie nie ma murku , pytałam tylko dlaczego podzieliłeś te okno na 4 części a wprojekcie sa 3 bo mi powiedzieli zeby zrobic murki a ja nie chce. Podoba mi sie to okno wlasnie takie jak jest w projekcie poli. Ja nie buduje poli ,ale mam projekt oparty wlasnie na poli ( pola nie zmiescila sie na naszej dzielce 600m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 01.10.2005 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Pierw co to znaczy: "Bo mi powiedzieli"?? Kto powiedział i dlaczego??Mam podzielone...ano dlatego, że te okna wydawało się nam zbyt duże...tzn inaczej, jak na ten wykusz taka jego forma jak na nasz gust byłaby po prostu brzydka...kojarzyło się nam to z jakimś dużym biurowym oknem....drugi powód to taki, że akurat środkowy słupek licuje się z górnym środkowym słupkiem w oknie górnej lukarny nad tym wykuszem. Co do tych "murków"...owszem okno zespolone przez słupki okrągłe są po prostu droższe...ale okna z "murkami" nie są ani tak ładne ani praktyczne...ale jak widzisz o gustach tu mowa a z tym może być różnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 01.10.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 chodzi mi o wykusz w elewacji bocznej W tym też nie ma żadnego "murku" w projekcie Poli !!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 02.10.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Troszke sie nie rozumiemy , jakos to trudno tłumaczyć. Ja wiem ze w projekcie poli nie ma murku tylko cale okno dzielone na 3 czesci. Okno z poli bardzo mi sie podoba wlasnie takie w calosci .ale byli ci co robia wycene okien i cos marudzili ze maja byc murki a ja sie nie zgadzam chce takie jak jest w projekcie. Dlatego pytalam sie Ciebie czemu podzieliles te okno na 4 czesci poprostu myslalam ze tez byl z tym jakis problem .Wiem ze o gustach sie nie dyskutuje . Dziekuje za wyjasnienie. Jakie sa wymiary tego okna pamietasz? Ja mam środkowe- 2,80 a boczne -90. Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 31.10.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Pattaya...jeszcze raz odnośnie okien... Ja chciałem mieć P4 i nie widzę żadnych powodów do obaw abym się bał o sztywność tych moich propfili...profill Kommerlinga ma właśnie ten plus ponad innymi producentami PCV, że jego profil, należy do jednych z najbardziej sztywnych profili PCV. Mam P4 i nie widzę nic co powinno budzić jakieś obawy... Ryski w PCV... ja mam okleine drewnopodobną, machoń...ale ten profil jest barwiony w masie...czyli nawet po rysie będe widział brązowy kolor a nie biały... i widzisz w ten oto sposób mam estetyke okien drwnianych w cenie plastikowych oraz praktyczność PCV dlatego wybrałem PCV i ten właśnie profil... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 31.10.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Ale ja w sumie nie w tej sprawie chłopaki, "przyeszedłem" się pochwalić już mieszkam...mamy już za sobą dwie noce Wrażenia OK....tak na początek widzę że tego latania góra dół od cholery...może to zmęczyć, mam nadzieję, że to okres przejściowy aż się nam tam wszystko z gratami zorganizuje.... Grzejemy, na razie jest OK...ale i pogoda niezbyt ostra... Teraz "tylko" trzeba oddać budynek w użytkowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 31.10.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Pattaya...jeszcze raz odnośnie okien... Ja chciałem mieć P4 i nie widzę żadnych powodów do obaw abym się bał o sztywność tych moich propfili...profill Kommerlinga ma właśnie ten plus ponad innymi producentami PCV, że jego profil, należy do jednych z najbardziej sztywnych profili PCV. Mam P4 i nie widzę nic co powinno budzić jakieś obawy... Ryski w PCV... ja mam okleine drewnopodobną, machoń...ale ten profil jest barwiony w masie...czyli nawet po rysie będe widział brązowy kolor a nie biały... i widzisz w ten oto sposób mam estetyke okien drwnianych w cenie plastikowych oraz praktyczność PCV dlatego wybrałem PCV i ten właśnie profil... Nie mam zamiaru dowodzić wyższości jednych okien nad drugimi -kwestia gustu i priorytetów. Natomiast wcale PCV nie jest tańsze od drewna! Dawałem do wyceny też okna u Jezierskiego,Salamandry,Veka i coś tam jeszcze. Przy P4,WKII i w kolorze PCV potrafiło wyjść drożej od Urzędowskiego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baszka 31.10.2005 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Senser gratuluje i pozytywnie zazdroszczę. Ja wciąz czekam ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.11.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Nie mam zamiaru dowodzić wyższości jednych okien nad drugimi -kwestia gustu i priorytetów. Natomiast wcale PCV nie jest tańsze od drewna Ja też nie...to prawda czasem PCV może wyjść drożej niż drewno...Moje kosztowały w sumie coś ponad 27000 zł. Chyba jakieś 8k taniej niż stolarka drewniana z Gebauera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.11.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Senser gratuluje i pozytywnie zazdroszczę. Ja wciąz czekam ..... Na pewno się doczekasz...dla mnie, jak zaczynałem w maju zeszłego roku to też to była pełna abstrakcja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.11.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Jakiś drogi ten Gebauer.Ja za Urzędowskiego (P4,WKII,mahoń) zapłaciłem ok.25tys.Drzwi wejściowe mahoń,naświetla z 3 stron P4,w sumie 210*245cm -ok.5,5tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.11.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Jakiś drogi ten Gebauer. Ja za Urzędowskiego (P4,WKII,mahoń) zapłaciłem ok.25tys. Drzwi wejściowe mahoń,naświetla z 3 stron P4,w sumie 210*245cm -ok.5,5tys A jak sobie poradziłeś z drzwiami pomiędzy garażem a częścią mieszkalną?? Kurde bo mamy z tym problem...bo myślimy tu o jakiś anty pożar/włam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.11.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Wstawiłem Gerdę C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 03.11.2005 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Wstawiłem Gerdę C Problem u mnie polega na tym...że najprawdopodobniej mam niewymiarowy otwór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 03.11.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Tzn. jaki?Senser.Jeśli chcesz/możesz ,czy mógłbyś podać przybliżony koszt budowy do wprowadzenia się i co było za to zrobione?Jeśli prośba wyda Ci się niestosowna-z góry przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 06.12.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Pattaya...jak tam leci?? My się już prawie do tej chałupy przyzwyczailiśmy Podeślę ci wymiary tego "niewymiarowego" otworu pomiędzy garażem a cz. mieszkalną... może coś pomożesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 07.12.2005 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Dzisiaj-jutro zakładają gaz.We środę Grzesiek13 przyjedzie robić kotłownię i grzejniki.Potem podsuszę chałupę i podłogi.Tynk zewnętrzny zostawiłem na wiosnę-nie zdążyłem.Najgorsze jest błoto dookoła domu.Szambo podłączone.Posesja ogrodzona.Brakuje kostki przy wejściu , wjeździe do garażu i bramie.Muszę nawieźć bardzo dużo pospółki i ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 07.12.2005 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Oj, o błocie nic mi nie mów zwłaszcza teraz... Szambo mamy już dawno, już nawet jeden transport zdążył odjechać... Kostki i właściwego ogrodzenia to się długo nie będe spodziewać... Wymiary tego mojego nieszczęśliwego otworu to: szer.: 98 cm x 206,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 09.12.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Szczerze mówišc,nie wyglšda na niewymiarowy.Mam gaz.Czy na balkonie nad wykuszem robiłe tylko obróbkę blacharskš,czy założyłe rynny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts