Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 481
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Senser ,czy Ty naprawdę płaciłeś 98zł/m2 ocieplenia 12cm styropianu i system Terranova z tynkiem silikatowym?

Ja mam oferty:

-Terranova klej do styropianu+klej do siatki+siatka+grunt+łącznik+tynk silikatowy= 21,54 zł/m2 netto+7% VAT=23,05 zł/m2

-Kerakoll to samo -18zł/m2 netto

Styropian 15cm ,właśnie kupiłem po 90zł/m3 netto.

Wychodzi 13,50 zł/m2 netto.

Czyli Terranova+styropian=35,04 netto+robocizna(23zł/m2)=58,04+7%VAT =62,10zł/m2 brutto

Analogicznie Kerakoll=58,32 zł/m2 brutto

Moja ekipa, była droższa o 12 zł za m2 robocizny, z pełną tego moją świadomością. Ale musiałbyś sam zobaczyć tą elewację...mistrzostwo Świata. Więc już mamy 12 zł więcej.

2. Ja kupowałem Syropian Dalmatyńczyk (markowy) nie pamiętam dokładnie ale na pewno droższy niż te 90....ja chyba płaciłem 130 czy nawet 140 zł...

Pattaya...nie zapominaj...że ty jesteś z Radomia...tam to już wogóle jest inna epoka cenowa również...

• 3 weeks później...

W końcu skończyło się na PCI :-)

Drogie to cholerstwo...drogie...za 2 x 3,5 kg zapłaciłem chyba coś ok. 150,00 zł. Za Boga nie mogę sobie przypomnieć jak to się dokładnie nazywało...dam ci jeszcze znać...

Wykonanie...będe mógł ci coś powiedzieć na dniach :-), jutro wchodzi glazurnik....więc musisz dać mi chyba ze 2-3 dni :-)

Witam zaprawionych w bojach budowniczych Poli. :-)

Bardzo mnie zainteresował ten projekt a wykonanie widze na Waszych zdjęciach. Wiem że dom nie jest łatwy w budowie i nie tani.

Mam prośbę zwłaszcza do tych którzy sa mocno zaawansowani w budowie.

Ile wyniesie całkowity koszt tego domu (pod klucz) ?. Oczywiście bez działki.

Czy w kwocie 300 tys. się można zmieścić ?

Na stronie Archipelagu podają kosztorys 140 tys netto (domyślam sie że bez robocizny). Jak to się ma do faktycznych kosztów ?

To ważna dla mnie informacja bo od tego zależy wybór Poli. Inne czynniki już za tym projektem przemawiają. :-)

Wszystko "zależy"....

Ja nie oszczędzałem na materiałach stanu surowego...dobry styropian, tynk systemowy zew...w miarę przyzwoite ekipy, też nie tanie...dobre okna PCV + szyby P4, dobry alarm i takowy wykonawca, też nie tani.

Instalacja do Centralnego odkurzania, dużo punktów elektrycznych, komputerowych, TV...6 Veluxów 160 x 80; Plannja Regola, prawie cały dół ogrzewanie podłogowe, kominek Makroterma + drzwi wew. to by mi dało kwotę z chyba malowaniem coś ok. 360 000 zł. w tym podłogi z deski na górze i gres na dole...ale to chyba byłoby i tak ciutek mało....

Dziękuję za Wasze informacje.

W mojej okolicy widzałem ktoś buduje Polę (Babice-Kwirynów pod Warszawą). Chyba się udam do inwestora i z nim pogadam. Widziałem że ma juz zamknięty stan. Tak docelowo chciałem max 350 tys przeznacyć na ten dom wraz z ogrodzeniem (ok 100). Teraz mam zgryza :cry:

Dzięki.

Rozumiem,że jeszcze nie nakładałeś?

Nadaje się to też na podłogówkę do łazienki?

Nie nakładałem. Teraz zamówiłem też

to bo mam wystający parapet z miedzi, który mam zamotnowany na wylewce i teraz na to chcę położyć ten Seccoral a ten siuwax to po to aby trwale związać Secooral (na którym będzie klej i płytki) z miedzią....i znów stówka pęknie...

A co do łazienki, faktycznie ten produkt ma tam też swoje zastosowanie...na pewno będe chciał to zastosować pod płytkami w brodziku murowanym....