Senser 09.08.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Kto inny do adaptacji a kto inny był/jest kierownikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 12.08.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Senser ,czy Ty naprawdę płaciłeś 98zł/m2 ocieplenia 12cm styropianu i system Terranova z tynkiem silikatowym?Ja mam oferty:-Terranova klej do styropianu+klej do siatki+siatka+grunt+łącznik+tynk silikatowy= 21,54 zł/m2 netto+7% VAT=23,05 zł/m2-Kerakoll to samo -18zł/m2 nettoStyropian 15cm ,właśnie kupiłem po 90zł/m3 netto.Wychodzi 13,50 zł/m2 netto.Czyli Terranova+styropian=35,04 netto+robocizna(23zł/m2)=58,04+7%VAT =62,10zł/m2 bruttoAnalogicznie Kerakoll=58,32 zł/m2 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 12.08.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Moja ekipa, była droższa o 12 zł za m2 robocizny, z pełną tego moją świadomością. Ale musiałbyś sam zobaczyć tą elewację...mistrzostwo Świata. Więc już mamy 12 zł więcej.2. Ja kupowałem Syropian Dalmatyńczyk (markowy) nie pamiętam dokładnie ale na pewno droższy niż te 90....ja chyba płaciłem 130 czy nawet 140 zł... Pattaya...nie zapominaj...że ty jesteś z Radomia...tam to już wogóle jest inna epoka cenowa również... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 13.08.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Z tą innę epoką cenową to nie przesadzaj.W Warszawie materiały są tańsze.Gdybym użył "dalmatyńczyka" i ekipy 12zł/m2 droższej wyszłoby 78,50zł/m2 przy użyciu Terranovej.Lub 74,82 z Kerakollem.Ale grunt,że jesteś zadowolony.Ja niestety muszę liczyć każdą złotówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 13.08.2005 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Ja niestety muszę liczyć każdą złotówkę. Ja też i dlatego nie chciałem wziąść byle kogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 30.08.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Senser.Czy zrobiłeś już izolację przeciwwodną na balkonie nad wykuszem?Czytałem w innym wątku,że szukałeś dobrego systemu,który można kupić na 2-3m2.Jak tam poszukiwania i ewentualne wykonanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 30.08.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 W końcu skończyło się na PCI Drogie to cholerstwo...drogie...za 2 x 3,5 kg zapłaciłem chyba coś ok. 150,00 zł. Za Boga nie mogę sobie przypomnieć jak to się dokładnie nazywało...dam ci jeszcze znać... Wykonanie...będe mógł ci coś powiedzieć na dniach , jutro wchodzi glazurnik....więc musisz dać mi chyba ze 2-3 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Excalibur 31.08.2005 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Witam zaprawionych w bojach budowniczych Poli. Bardzo mnie zainteresował ten projekt a wykonanie widze na Waszych zdjęciach. Wiem że dom nie jest łatwy w budowie i nie tani. Mam prośbę zwłaszcza do tych którzy sa mocno zaawansowani w budowie. Ile wyniesie całkowity koszt tego domu (pod klucz) ?. Oczywiście bez działki. Czy w kwocie 300 tys. się można zmieścić ? Na stronie Archipelagu podają kosztorys 140 tys netto (domyślam sie że bez robocizny). Jak to się ma do faktycznych kosztów ? To ważna dla mnie informacja bo od tego zależy wybór Poli. Inne czynniki już za tym projektem przemawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 31.08.2005 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Wszystko "zależy"....Ja nie oszczędzałem na materiałach stanu surowego...dobry styropian, tynk systemowy zew...w miarę przyzwoite ekipy, też nie tanie...dobre okna PCV + szyby P4, dobry alarm i takowy wykonawca, też nie tani.Instalacja do Centralnego odkurzania, dużo punktów elektrycznych, komputerowych, TV...6 Veluxów 160 x 80; Plannja Regola, prawie cały dół ogrzewanie podłogowe, kominek Makroterma + drzwi wew. to by mi dało kwotę z chyba malowaniem coś ok. 360 000 zł. w tym podłogi z deski na górze i gres na dole...ale to chyba byłoby i tak ciutek mało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 31.08.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 300tys?Może nie na gotowo,ale tak,żebyś mógł się wprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 31.08.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 300tys? Może nie na gotowo,ale tak,żebyś mógł się wprowadzić. Zgodze się...tyle to chyba wszystko pod ostatnią wykończeniówkę...czyli malowanie, łazienki i podłogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 31.08.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Czekam na informacje o PCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 31.08.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Czekam na informacje o PCI Aaaaa No tak...już właśnie mi przypomniałeś..... To jest dokładnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 31.08.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Dzięki.Rozumiem,że jeszcze nie nakładałeś?Nadaje się to też na podłogówkę do łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Excalibur 31.08.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Dziękuję za Wasze informacje. W mojej okolicy widzałem ktoś buduje Polę (Babice-Kwirynów pod Warszawą). Chyba się udam do inwestora i z nim pogadam. Widziałem że ma juz zamknięty stan. Tak docelowo chciałem max 350 tys przeznacyć na ten dom wraz z ogrodzeniem (ok 100). Teraz mam zgryza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 31.08.2005 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 SenserA co z łazienką na piętrze?Też PCI?Styrozol wycenił mi zestaw na 25-30m2 na 635,00złAle nie napisali nic o taśmach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 31.08.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Dzięki. Rozumiem,że jeszcze nie nakładałeś? Nadaje się to też na podłogówkę do łazienki? Nie nakładałem. Teraz zamówiłem też to bo mam wystający parapet z miedzi, który mam zamotnowany na wylewce i teraz na to chcę położyć ten Seccoral a ten siuwax to po to aby trwale związać Secooral (na którym będzie klej i płytki) z miedzią....i znów stówka pęknie... A co do łazienki, faktycznie ten produkt ma tam też swoje zastosowanie...na pewno będe chciał to zastosować pod płytkami w brodziku murowanym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 01.09.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Parapet,rozumiem nad wykuszem?Ja zdecydowałem się na położenie blachy na warstwie ocieplenia(styropian 15cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 01.09.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Parapet,rozumiem nad wykuszem? Ja zdecydowałem się na położenie blachy na warstwie ocieplenia(styropian 15cm). Ale ja też mam blachę na styropianie, który jest czołowo przyklejony do wykusza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 01.09.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Tylko,że pewnie u Ciebie ta blacha(parapet) zaczyna się na stropie.A u mnie dopiero na ociepleniu.Niestety wykonawca zawalił a czekała ekipa z miksokretem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts