Senser 01.09.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Tylko,że pewnie u Ciebie ta blacha(parapet) zaczyna się na stropie. A u mnie dopiero na ociepleniu. Niestety wykonawca zawalił a czekała ekipa z miksokretem. NIEEEEEE Ja mam tak: zalany strop, chyba 5 cm styropianu, chyba 3 cm wylewka i na tym właśnie parapet z miedzi i na niego pójdzie siuwax łączący, uszczelniający i klej!!! kapi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 01.09.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Taaaa....A jak mocujesz balustradę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Excalibur 02.09.2005 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Grupa Archipelag oferuje wybudowanie projektu "Pola" w systemie zleconym. Oto oferta jaką dostałem dzisiaj od nich: --------------------------------------------- Witam, Poniżej podaję kwoty dotyczące wybudowania domu według projektu typowego "Pola": stan surowy zamknięty: wartość od 298 tys. zł do 316 tys. zł lub, oraz deweloperski: wartość od 410 tys. zł do 447 tys. zł Kwoty te dotyczą realizacji budynku i zależna jest ich ostateczna wartość od użytych materiałów w budynków. Nie jest to oferta cenowa lecz jedynie rzędna, z którą należy się liczyć przy realizacji inwestycji. Ostateczna wartość realizacji jest kalkulowana na podstawie wywiadu z inwestorem, zapoznaniu się z warunkami terenowymi na działce, rodzajem instalacji w budynku itp. Powyższe rzędne cenowe są kwotami netto i przy realizacji budynków jednorodzinnych są objęte one podatkiem 7% Vat. Oczywiście w zakres takich prac wchodzi nadzór budowy, zaplecze sanitarne i socjalne dla pracowników. --------------------------------------------- Co Wy na to ? Niezłe ceny co ?. Ciekaw jestem ile różnią sie Wasze koszty budowy od kosztów do poniesienia w wypadku wybrania Ich ofety ? Ile chcą zarobić na mnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.09.2005 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Ja za:-Kominek Makroterma-Styro 12 cm Dalmatyńczyk-TYnk krzemianowo-silikonowy-Kommerling 5K w okleinie drewnopodobnej-Instalacja alarmowa-WYlewki-Tynki gipsowe-Ocieplenie dachu wełną po kalenice-Gips karton-Ogrzewanie na dole prawie all podłogówka-gres na dole-Mur MaxDałem ok. 320-330 000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.09.2005 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Taaaa.... A jak mocujesz balustradę? Balustrada będzie wchodzić w boki w mur i w "podłogę" ale bardziej wgłąb samego wykuszu...tak aby mocowanie weszło płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 03.09.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Stan surowy zamknięty za 300tys? Zrobię Ci to za 250tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 03.09.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Stan surowy zamknięty za 300tys? Zrobię Ci to za 250tys Przebijam ofertę.....dam gratis zdięcia na CD 230 000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 03.09.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Nie zaniżaj!!!! Podzielimy się zyskiem po połowie. Może w przyszłym tygodniu będę miał okna Urzędowski się postarał -3 tygodnie przed terminem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Excalibur 03.09.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Nie zaniżaj!!!! Podzielimy się zyskiem po połowie. Może w przyszłym tygodniu będę miał okna Urzędowski się postarał -3 tygodnie przed terminem! Licytujcie licytujcie (w dół) ... może zlece któremuś z Was i wkońcu pobuduje Polę pod klucz .. za 300 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 03.09.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 OK Pattaya Excalibur...to i tak już jest "po kosztach" cycuś glacuś, bedziesz zadowolony...no gwaracji, nie udzielamy Lubimy zaliczki i pijemy TYLKO 3 x w tygodniu....ale nic się nie bój, my wtedy śpimy nie używamy poziomnic....po co te nowe wynalazki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 03.09.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Urzędowski się postarał -3 tygodnie przed terminem! Oj, ja też miałem wielką radochę jak się pojawiły u mnie...wtedy dom "normalnieje".... Rozumiem, że drzewo?? Co ci się spodobało w idei okien drewnianych?? Ile dałeś za wszystkie otowory?? Aaaaa, bo to bardzo ciekawe...robiłeś wylewki...zadowolony z chłopaków?? Ciekawe czy poznał dom... bo w sumie drugie wylewki w takim samym domu....i ile ci wyszło "w podłodze". Czy pobrudzili ci tynki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 05.09.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Rozumiem, że drzewo?? Co ci się spodobało w idei okien drewnianych?? Poza samym materiałem ,jego ciepłem,szlachetnością też względy praktyczne. Okna drewniane są o wiele mocniejsze ,sztywniejsze od pvc. Ma to duże znaczenie przy szybach P4.W zwykły profil plastikowy wstawiać P4 to trochę bez sensu. Można je też malować,naprawiać,ryskę zaszpachlować itp. Z plastikiem nie ma lekko. No i lubimy drewno. Ile dałeś za wszystkie otowory?? W wersji mahoń-meranti,P4,WKII za wszystkie okna,balkony i drzwi wejściowe z naświetlami z 3 stron(też P4) z montażem 31tys Aha,jeszcze z parapetami wewnętrznymi też mahoń. Aaaaa, bo to bardzo ciekawe...robiłeś wylewki...zadowolony z chłopaków?? Ciekawe czy poznał dom... bo w sumie drugie wylewki w takim samym domu....i ile ci wyszło "w podłodze". Czy pobrudzili ci tynki?? Eidmunda nie było.Domu chyba nie poznali.Pobrudzili trochę ściany przy schodach. Wyszło 254m2 Wylewki wyglądały ładnie ,ale właśnie zaczęły mi pękać. Pękają we wszystkich pomieszczeniach przez sam środek podłogi . W jedną i w drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.09.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 U nas pękają dokładnie w ten sam sposób ale tylko w w 3 pokojach na górze, podłogi mam podzielone dokładnie na 4 części, dlaczego nie mam pojęcia?? Na dole jest OK. Mi w podłodze wyszło 248 m2, zaskoczyło mnie to...a ty jakieś zmiany mające wpływ na pow. robiłeś?? ja "tylko" przedłużyłem garaż nie pamiętam dokładnie o ile, ale jakiś metr?? Bo jeśli ty nic nie zmieniałeś to by było dziwne, że wyszłoby ci jeszcze więcej podłogi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 05.09.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Poszerzyłem garaż o 60 czy 70 cm.Różnice mogą też wynikać z grubości ścian.Zewnętrzne mam 24cm,działowe 12cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 21.09.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Jutro zakładamy okna!Senser!Czy pod oknami w łazience i sąsiadującej sypialni robiłeś parapet czy jakąś obróbkę blacharska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 21.09.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Tak, jest taka obróbka z arkusza blachy, ty masz dachówkę, ale pewnie takową też będziesz musiał zrobić z blachy. W tych oknach zrobiłem też parapety z blachy użytej na dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.09.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 No i jak tam prace u ciebie, na jakim jesteś etapie??A może powiedz, jak sobie poradziłeś/poradzisz z przejściem kabli rtv na dach (sat, naziemna te sprawy...)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 30.09.2005 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Mam pytanie do Ciebie czemu okno w wykuszu podzieliles na 4 czesci? Czy byl jakis problem zeby to tak zrobic jak w projekcie? ja mam podobne okno i chcialam to tak zrobic jak w poli .ale dzisiaj byli ci od okien i cos krecili nosami ze maja byc murki miedzy szybami. Ciekaw czy tu jeszcze zagladasz?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 30.09.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Przecież w wykuszu między oknami NIE MA żadnego murku!! chyba pomyliłeś projekty??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 01.10.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Mam okna,parapety zewnętrzne.Teraz ocieplamy skosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts