Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 481
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sama tylko obróbka blacharska...może to i lepiej z dwóch powodów...Po pierwsze z rynną robi ci się skupione żródło wody...które w zależności od różnych czynników może ci chlapać elewację odbijającą się wodą, walić w parapet...nie wspominając o możliwych problemach montażowych...

• 1 month później...

Moi Drodzy,

lanuję zakup praoejtu POLA oraz następnie jego budowę.

Jeżeli miglibyści się podzielić informacjami czy w projekcie nie ma wad konstrukcyjnych itp. Jakich adaptacji byście dokonali zwiększając jego funkcjinalność. Będę wdzięczny za wszelkie komantarze i informację.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Szukam inwestorów mieszkających (budujących) w domu wg projektu POLA z Archipelagu w celu omówienia jego funkcjonalności i dokonania ew. poprawek. Najlepiej woj. mazowieckie; natomiast czekam na opinie (również te negatywne) z całej Polski.

Pozdrawiam :p

• 1 month później...

Oj tak to j....ne błoto najgorsze...

Takiemu to dobrze....parkiety, dwie łazienki... ja się jeszcze napatrzę na te przejściowe panele, niewykończoną (ba, nieruszoną!!) górną łazienkę...

Ale z tego co pamiętam to już i tak mieszkasz??

My, poza tym co już zorganizowaliśmy na przeprowadzkę to nic nie ruszyliśmy, specjalnie nie drgnęła nasza sytuacja finansowa (niestety) od tamtej pory...

Ale mieszkać, mieszka się fajnie....

Moja drgnęła-nie mam już forsy.

Niestety ze względu na małe dziecko nie możemy wprowadzić się na beton.Muszą być podłogi,schody,drzwi do kotłowni,kuchnia,"bezpieczny" teren dookoła domu.

A parkiet dębowy kosztuje 30zł/m2.Chemia-20zł,robocizna 25zł

Razem 75 zł/m2 a trwałość na 100 lat.

• 2 months później...
Jest wątek.

Mam odbiór techniczny.

Wkrótce przeprowadzka.

Nie wiem jak to się stało ale ufffff. Szkoda by było.

A tak swoją drogą to fajny zbieg okoliczności...bo nasz dom "odebrał się" na koniec Maja tego roku....

Miałeś jakąś kontrole?? Użyłem cudzysłowiu ponieważ u nas nie było kontroli (jest ona możliwa, ale urząd może od niej odstąpić, w każdym bądź razie nie ma obowiązku ustawowego do jej przeprowadzenia).

Potrafisz ocenić ile już ci pękło??

Zamierzam budować POLE z dwustanowiskowym garażem. Twój post jest z 2005 wieć może już rozpoczłaś już budowę.

Będę wdzięczny o któtki opis swoich doświadczeń z tym projektem.

Marcin

Wiem, że postawiłeś tego posta dość dawno i pewnie teraz to nie ma dla ciebie specjalnego znaczenia, ale moje zdanie jest takie, że taki ruch może poważnie zagrozić wyglądowi tego budynku...w każdym bądź razie to już nie byłaby "ta" Pola...

A jeśli już coś takiego postawiłeś to proszę albo umieść ją tutaj albo przyśli mi jakąś fotkę...

Brakowało mu żyrandoli i kinkietów.

Kręcił nosem na brak kostki przy furtce i bramie,nie ukształtowany teren na działce.

Na delikatne przypomnienie,że ma odebrać dom a nie ogród i ogrodzenie reagował nerwowo.

Dziwny jakiś.

Ty, on się po prostu chciał p....bać. Co ustawa wymaga, że musisz mieć żyrandol, głupota jakaś!!! To już akurat chyba wyłącznie brocha właściciela. I kostka??!! obłęd!! Dom można odebrać bez wybudowanego tarasu!!! tak jak ja....Moim zdaniem nadużywał władzy.