Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 481
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam !

Prowadzę Biuro Usług Ksiegowych SKARBNIK w Głogowie ( http://www.e-skarbnik.pl ) i chętnie przyjmę zlecenie na rozliczenie kosztów budowy (w tym podział na poszczególne etapy) wraz z rozliczeniem zwrotu różnicy podatku VAT.

Obecnie buduję własny dom i koszty podzieliłem w układzie rodzajowym oraz wg. miejsc powstawania nastepująco:

I. Układ rodzajowy kosztów:

- materiały,

- energia (en. elektr., woda),

- usługi sprzętowe i transportowe,

- usługi budowlane,

- pozostałe usługi,

- wynagrodzenia,

- koszty finansowe (np. odsetki od kredytu, prowizje bankowe),

- pozostałe koszty

II. Koszty wg. miejsc powstawania:

A. Koszty przygotowania budowy oraz przyłączy,

B. Koszty budowy fundamentów,

C. Koszty ścian konstrukcyjnych i działowych wraz z kominami,

D. Koszty stropu,

E. Koszty dachu,

F. Koszty instalacji

G. koszty wykończenia

Oczywiscie podział kosztów może być dostosowany do indywidualnych potrzeb.

Jacek Zahorski

Biuro Usług Ksiegowych SKARBNIK

67-200 Głogów ul. Parafialna 11

tel: 605-668-060, http://www.e-skarbnik.pl

e-mail: [email protected]

Skarbnik, Boże czy ty wiesz co ty wyprawiasz?? Najgorsza forma spamerii!!!!

Ty nie masz kompletnie, żadnego pojęcia o NETykiecie!!! już nie mówiąc o regulaminie tego forum!!!

Kochasz zaspamowane skrzynki mejlowe?? Zakładam, że tak...skoro sam to robisz.

TU NIE INTERSUJA NAS ŻADNE TWOJE BZDURNE REKLAMY!!!!!!!!!!!

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

No to rośnie siła "Polowiczów" :-)

Jestem ciekawy jak to wychodzi teraz...

Powiedzcie, ile was kosztował stan surowy otwarty, zadaszony i w jakiej technologi??

My skończyliśmy stan surowy ok 2 lata temu.

Mury: Max 29 cm, dach bez pełnego deskowania blach Plannja Regola. Schody wylewane z betonu, koszt oceniam na 130-150k

Nie mam aktualnych zdjęć.

A wiele się zmieniło.

Kostka brukowa "kolory jesieni" Bruk-betu.

Równo przystrzyżony trawnik.

Dwa psy a w zasadzie suki.

Teraz zbieramy na kominek

http://www.civ.be/album/Bodart-Gonay/aai

taki właśnie.

Nie bardzo mam czas na zabawę we wklejanie zdjęć.

Chętnych zapraszam do obejrzenia domu na żywo.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
No to rośnie siła "Polowiczów" :-)

Jestem ciekawy jak to wychodzi teraz...

Powiedzcie, ile was kosztował stan surowy otwarty, zadaszony i w jakiej technologi??

My skończyliśmy stan surowy ok 2 lata temu.

Mury: Max 29 cm, dach bez pełnego deskowania blach Plannja Regola. Schody wylewane z betonu, koszt oceniam na 130-150k

Parę dni temu zakończyłem stan surowy otwarty (dzięki tegorocznej grudniowo-styczniowej wiośnie :D ).

Oto koszty:mury: silikaty 25 na cieńką spoinę, dach bez deskowania (folia), dachówka ceramiczna zakładkowa Creaton antracyt angobowany , schody betonowe - dokładnie 152.000 koszty materiałów i robocizny. jeżeli ktoś potrzebuje szczegółów to zapraszam na prv [email protected]

W Wawie stan surowy otwarty POLI

ale sciana trojwartwowa PTH 25 + 10 cm styropian+PTH 11,5, dachowka creatona tez antracyt, bez deskowania, 5 okien dachowych, schody frontowe zrobione, schody wewnetrzne betonowe, trzy kominy z cegly pelnej + klinkier. ok 200.000...

Jak widac ceny warszawskie troche inne sa jednak. Ale sciana trojwartsowa przyznam ze jednak troche kosztuje.

Możesz rozjaśnić skrót PTH?? :-)

Moja wycena nie obejmowała 3 kominów tylko dwa....jak zresztą pewnie sam skojarzyłeś z tymi komionami na tym projekcie to jest nie wiadomo jak...

Na projekcie nie widać komina międy gabinetem a garażem a w rzutach elewacyjnych jest...

Ja zrobiłem inaczej...puściłem w ścianie pustaki wentylacyjne i zakończyłem piony "grzybkami".

Nie obejmuje też schodów frontowych (3000 zł) ale obejmuje 6 Veluxów (2 x 140 i 4 x 160 cm).

To już dyskusja z innej półki...ale nie wiem czemu się zdecydowałeś na ścianę trójwarstwową?? Czy to inwestycja uzasadniona ekonomicznie?? Nie sądze...

Mam taki ciekawy przykład...

Kolega z forum, napchał na ocieplenie poddasz uwaga... 30 cm wełny !! Ja dałem 15 + 5 (z tego 5 cm wełny o polepszonych parametrach izolacyjnych). Mieliśmy w zeszłym sezonie podobny "styl" i źródło zasilania (kominek) i muszę ci powiedzieć, że spadki temperatur w pomieszczeniach były można przyjąć takie same.....

Ja mam MAX-a 29 cm + 12 cm styro (Dalmatyńczyk).

Jest pewna grubość i jakość izolacji, po przekroczeniu której nie ma już osczędności w porównaniu ze skalą poniesionych na nią inwestycji.