olgierdhalski 17.01.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 PTH to porotherm..przyjeło się u mnie ) Jesli chodzi o sciane trójwarstową to w istocie dyskusja z innej półki i na wieczór przy wódce ale jesli chodzi o mój przypadek to zależało mi na grubej ścianie w celu lepszego zabezpieczenia się przed hałasem od samolotów i alei jerozolimskich (jestem jakieś 300 od alei i całkiem niedaleko lotniska) za pomocą masy ściany. A silke skreśliła moja żona mówiąc "ceramika or muerte" ) Decydując się kalkulowałem, liczyłem w prawo i w lewo, rozmawiałem o robociżnie i materiałach etc. Wyszła mi niewielka różnica niż gdybym zrobił PTh 25+ wełna lub styropian..Niestety gdy już miłałem wszytslko ustalone w wyniku braków rynkowych na jesieni ceny 11,5 PTH wzrosły o 60% ! i popłynałem....cóż... Komin - cóż - kolejna zagadka. Na rzutach go nie ma, na projekcie jest...Ja zauważyłem to dopiero jak już było jego pół wymurowane i doszedłem do wniosku ze juz tak zakończe. Ale z pewnością gdybym zrobił grzybkami i zwykłymi kształtkami wentylacyjnymi byłbym kilka stów na murarzu do przodu do tego kilkuset cegłach pełnych i kilkudziesięciu klinkierowych..ale...cóz Zapomnialem w mojej wycenie jeszcze dodać ze mam podwójny garaż w Poli przez co Pola jest polą jedynie z dwóch perspektyw od przodu wyglada troche inaczej..Wiem ze jesteś przeciwnikiem tej zmiany ale dwa garaże są nam potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 17.01.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Wiem ze jesteś przeciwnikiem tej zmiany ale dwa garaże są nam potrzebne. Widzę, że przetrzepałeś temat Chyba zgodzisz się ze mną, ze to już się robi inny dom?? Ale swoją drogą, może byś wkleił tu kilka fotek?? Sam jestem ciekawy jak to wygląd...a i ludzie się pytają czasem o te "nieszczęsne" 2 garaże Trudno mi rozszyfrować wypowiedź twojej żony o Silce...ale faktycznie jeśli chodzi o potencjalne problemy z hałasem to nic innego byś na forum nie usłyszał... Blisko Al. Jerozolimskich?? ooo człowieku...ty nie popłynąłeś na Porothermie... Ty popłynąłeś na działce!! Swoją drogą...były jakieś straty na tym materiale?? Dużo osób skarży się na straty spowodowane kruchością tego materiału... Znów dotknę tematu na Vódkę...ale że wam się chciało pchać już nie mówię, że w Warszawę...ale jeszcze w taki kocioł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgierdhalski 17.01.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Jak sie naucze wklejac fotki to chetnie to zrobie Jesli chodzi o kruchość, nie miałem z tym żadnego problemu. Z dobrych ponad 50 palet PTH mam na działce mała kupkę gruzu. Może wszystko zależy od zręczności majstra i jego diabelnego diamentu ) Ale serio - PTH od Kowalczyka pochodził (zdaje się z Zielonki). W ogóle nie kruchy. Jesli chodzi o działkę, szczerz mówiąc nie popłynąłem ale zrobiłem deal życia i to mi chyba przyznasz. zapłaciłem 120k za 1100m...Mam 8 min do Kolej WKD (11 min do centrum Wawy), autem jakieś 7 km do Pałacu Klutury, w korkach jade 20 min do biura. Wiesz - jestem i będę skazany na Wawę z racji zawodu swojego i żony... Wyprowadzka poza Wawe nie wchodzila w gre. Moze przy nastepnym domu )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 17.01.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Nie wiem kiedy to kupowałeś... Ale faktycznie 110 zł/m2 to jest nic... W tej chwili zbliżone kwoty osiągają działki w "moich" Musułach Teraz jakbyś to sprzedał to pewnie 500% byś z tego wyrwał... I mnie by to mocno korciło... Jeśli chodzi o mieszkanie w Warszawie... Co do lokalizacji nie będe dyskutował, bo jeśli chodzi o walory praktyczne to jest sprawa jasna... Ale mnie karmi i pewnie będzie karmiła nadal Warszawa...moją Żonę długo Warszawa karmiła i wcale się nie ździwie jak kiedyś znów będzie...' Ale mimo to zamieszkaliśmy dalej... Działka to wybór (chyba) zawsze bardziej mentalny jak praktyczny...no mi się subiektywnie tak wydaje...mój wybór był raczej mentalny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgierdhalski 17.01.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Kiedy kupowałem? Akt podpisałem 16 czerwca 2006 Faktycznie mógłby sprzedać, ale co w zamian? Zarobiłbym 500% a potem poszedłbym szukać innej działki i jej koszt zjadłby mi moje 500% Wybór był w istocie praktyczny..ale uwierz mi - nie jest tak źle...jest może troche troche głośniej niż w Musułach (byłem tam popatrzeć na Twój dom z daleka jak mój jeszcze nie stał ))) i nie tak ładnie ale zaprawde zależało nam żeby być blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 17.01.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Kiedy kupowałem? Akt podpisałem 16 czerwca 2006 Faktycznie mógłby sprzedać, ale co w zamian? Zarobiłbym 500% a potem poszedłbym szukać innej działki i jej koszt zjadłby mi moje 500% Wybór był w istocie praktyczny..ale uwierz mi - nie jest tak źle...jest może troche troche głośniej niż w Musułach (byłem tam popatrzeć na Twój dom z daleka jak mój jeszcze nie stał ))) i nie tak ładnie ale zaprawde zależało nam żeby być blisko. A jak ty tam trafiłeś?? Swoją drogą mogłeś dać znać to byś wpadł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgierdhalski 17.01.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 No wiesz - majac zdjęcia z budowy, mapę grupy grodzieńsko - nadarzyńskiej z punktem dokładnie wskazującym Twój dom i odrobinie determinacji ni ebylo to bardzo trudne ) Pisalem kiedyś do Ciebie na prv w tej sprawie ale nie odpowiedzialeś, więc pomysłałem że nie lubisz takich ogladaczy Wiec pojechałem do Radomia ))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 17.01.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Oj....to chyba musiałem być bardzo zajęty...A później już pewnie o tym mejlu zapomniałem.... Rożnią się te nasze domy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 17.01.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Przyjedź raz jeszcze.Zobaczysz o wiele więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristopherl 25.01.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Czy ktoś budował lub buduje taki domek?http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=369 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polaczka 28.01.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam, Obserwujemy forum 'Polowiczów", bo poważnie zastanawiamy się nad tym projektem. Pattaya - Twoje zdjęcia to u mnie tylko krzyzyki, niestety mclokis1 i pattaya proszę o zdjęcia na maila. [email protected] dzieki polaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 29.01.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Oj dużo wody musiało upłynąć, żeby ten projekt zdobył taką (zresztą w porównaniu z innymi projektami na tym forum wciąż małą...) popularność... Ale fajnie...każdy świeży użytkownik będzie bogatszy o nasze błędy...bo w projekcie ich nie brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.04.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Co tam u Ciebie Senser? Jak wykończeniówka? Muszę się poskarżyć,że komisarz Halski odmawia spożywania napojów regenerujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.04.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Co u mnie?? Ano...nie będe oryginalny....zbieram kase na wykończeniówkę... Aktualnie jestem na etapie dopinania wyboru ekipy, która ma mi zrobić kuchnie.... Więc coś tam ruszę...co będzie w kolejce to sam nie wiem...otwartych frontów walki sporo Swoją drogą, to dobrze że reaktywowałeś ten wątek...już się mocno przykurzył Polowiczów przybywa....jednego mam już dość blisko siebie... Ciebie nie będe pytał "co tam u ciebie" bo po co mam się denerwować u ciebie wszystko na tip top... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.04.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Co u mnie?? Ano...nie będe oryginalny....zbieram kase na wykończeniówkę... Aktualnie jestem na etapie dopinania wyboru ekipy, która ma mi zrobić kuchnie.... Więc coś tam ruszę...co będzie w kolejce to sam nie wiem...otwartych frontów walki sporo Swoją drogą, to dobrze że reaktywowałeś ten wątek...już się mocno przykurzył Polowiczów przybywa....jednego mam już dość blisko siebie... Ciebie nie będe pytał "co tam u ciebie" bo po co mam się denerwować u ciebie wszystko na tip top... A tak poza tematem to nie jarzę z tym "Halskim"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.04.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Eee tam na tip top.Też pomalutku urządzamy.W tym tygodniu ma być kominek.Mebli prawie nie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.04.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Halski olgierdhalskiTwój rozmówca ze stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszmazur 20.04.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witam wszystkich POLAwiczówZastanawiam sie własnie na kupnem tego projektu i przerazily mnie bledy jakie mu wytykacie. Archipelag napisal mi ze od 2004 roku projekt ten byl poprawiany 4-ro krotnie.Pytanie do tych co ostatnio budowali ten dom: Czy rzeczywiscie bledy projektu zostaly poprawione ?Ile mniej wiecej trzeba liczyc na zrobienie fundamentów ?Czy łazienka na dole jest wystarczająca tzn. czy spokojnie wejdzie kazda kabina prysznicowa (nawet taka odjechana o wymiarach 150 x 150 x 227) i inne potrzebne elementy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 23.04.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam wszystkich POLAwiczów Zastanawiam sie własnie na kupnem tego projektu i przerazily mnie bledy jakie mu wytykacie. Archipelag napisal mi ze od 2004 roku projekt ten byl poprawiany 4-ro krotnie. Pytanie do tych co ostatnio budowali ten dom: Czy rzeczywiscie bledy projektu zostaly poprawione ? Ile mniej wiecej trzeba liczyc na zrobienie fundamentów ? Czy łazienka na dole jest wystarczająca tzn. czy spokojnie wejdzie kazda kabina prysznicowa (nawet taka odjechana o wymiarach 150 x 150 x 227) i inne potrzebne elementy ? Aż 4 razy...no właśnie...a ja to sam właśnie musiałem u siebie poprawić.. Skoro tak mówią to pewnie tak jest... Jeśli chodzi o łazienkę, to ja na twoim miejscu nie pchał bym tam kabiny tylko zwykłe drzwi... Koło schodów jest super miejsce na coś takiego...i wyszła z tego bardzo komfortowa "winda". Sprawdź na projekcie czy w rzucie fundamentów, śrdek trapezowego wykuszu jest w osi kwadratu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawek budowniczy 26.06.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Rozumiem ze tez masz POLE z Archipelagu.Na jakim jestes Etapie czy masz jakies zdjecia?POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts