Pawek budowniczy 03.07.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 zdjecia mam tylko powiem szczerze nie mam czasu ich wywolac.Ale jak beda gotowe to wkleje jak najbardziej.mam stan surowy otwarty kilka drobnych zmian wprowadzilem tzn scianka kolankowa jest wyzsza polozylem 4 suporki do gory bo chcialem miec jak najmniejsze skosy oraz wydluzylem garaz o 1 metr,bo ten w projekcie jest za maly.zaczyna juz niezle wygladac!!!!!!pozdrowienia z ustki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hester 14.07.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 hEY JA TEZ BUDUJE POLE BEDZIEMY PRZYKRYWAC DACH W NAJBLIZSZYMC ZASIE MOGE WYMIENIC SIE FOTO ALE TYLKO MEJLOWO BO NEI WIEM JAK WKLEJAC W FORUM [email protected] pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgierdhalski 29.07.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 kolegala pattaya wybudowal, kolega senser wybudowal.. wpisz "pola archipe;ag" w wyszukiwanie, wyskoczy nasz jeden duzy watek. Zdjecia moge wyslac na prv. buduje w wawie. mam elewacje gotowa, stan deweloperski. czekam na glazury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 07.10.2007 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 hej niedawno wybralem projekt pola udalo mi sie nawet znalezc ten dom zbudowany a w nim milych ludzi ktorzy zaprosili mnie do srodka zeby wzystko obejrzec jestem pod wrazeniem tego domu budowe planuje rozpoczac na wisne 2008 planowane zmiany to 2 miejscowy garaz i troche przesunietych scianek no ciekawe jak to bedzie martwi mnie troche ze tak dlugo sie wam to ciagnie czy to tylko kwestia kasy czy tez jest jeszcze cos (przeczytalem caly watek i widze ze potwora nie ma w tym projekcie - mimo kilku baboli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.10.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 martwi mnie troche ze tak dlugo sie wam to ciagnie czy to tylko kwestia kasy czy tez jest jeszcze cos (przeczytalem caly watek i widze ze potwora nie ma w tym projekcie - mimo kilku baboli) Dlaczego sądzie, że tak długo nam się to ciągnie?? Ja tam tak nie sądze... Budujemy te domy tak szybko jak i każde inne... Zresztą jeśli chodzi o tempo...jak rozumiem masz na myśli chałupa na tip top..to bardziej zależy od portfela niż od konkretnego projektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal Mieczkowski 05.11.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 WitamChciałbym się dowiedzieć czy ktos z Was lub Waszych znajomych nie zaczal ostatnio budowy Poli w okolicach Szczecina.Juz raczej na 100% jestesmy zdecydowani na ten dom i szukamy wszelkich kontaktow i oczywiscie rad, ktore ulatwia nam decyzje i budowe.PozdrawiamRafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal Mieczkowski 05.11.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Witam Chciałbym się dowiedzieć czy ktos z Was lub Waszych znajomych nie zaczal ostatnio budowy Poli w okolicach Szczecina.Juz raczej na 100% jestesmy zdecydowani na ten dom i szukamy wszelkich kontaktow i oczywiscie rad, ktore ulatwia nam decyzje i budowe. Pozdrawiam Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 06.11.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Mi nie znana jest taka osoba...W sumie to nawet nikogo z Polą nie kojarze stamtąd....Musiałbyś poczytać u każdego z autorów z tego wątku "skąd" i wybrać najbliższego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal Mieczkowski 06.11.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Dzieki,tak jak czytalem forum to wynikalo, ze najblizej to okolice Poznania, ale od biedy i dla rozeznanie i tam bym skoczyl z checia.Decyzja o Poli juz podjeta teraz tylko kupowac i radzic sie ,co i jak zmieniac w projekcie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawek budowniczy 01.01.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Witam wszystkich ktorzy zdecydowali sie na projekt POLI.Moja Pole zaczalem budowac we wrzesniu 2007.W tej chwili sa sciany jest dach okienka beda pod koniec stycznia,ai zaraz potem zaczynam z instalacjami,tynkami ,wylewkami itp.Osobiscie z projektu jestesmy bardzo zadowoleni,jest najladniejszy pdomek w okolicy.Budujemy w Ustce.Bylo troche przerobek wewnatrz tzn sciany dzialowe schody reszta zostala bez zmian.mam nadzieje ze finalny efekt bedzie taki jak u poprzednikow.serdecznie pozdrawiamy z nad morza Pawel Edyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 06.01.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witam wszystkich "polomaniaków" Chcemy w tym roku rozpocząć budowę Poli, oby jak najwcześniej. Niedługo będziemy brać się za adaptację projektu i tu mam pytanie Czy wprowadzaliście jakieś zmiany konstrukcyjne dachu? Chodzi mi głównie o te 4 belki nośne o przekroju 18x28 cm. Z tego co się orientowałem trudno jest znaleźć w tartaku takie drzewo. wykonawca sugerował, aby wprowadzić zmiany konstrukcyjne w postaci zmniejszenia przekroju tych krawężnic a wzmocnienie dachu stalową ramą położoną na ścianach nośnych i podpartą słupami wpuszczonymi w te ściany. Dom będzie kryty dachówką. Mówił, że wykonał 4 takie domy i w 3 inwestorzy zdecydowali się na zmiany. Czekam na opinie i wskazówki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 06.01.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Ja mam sporo mniejsze przekroje, bez żadnych stalowych wymysłów. Wszystko z uzgodnieniem z kierbudem. Nawet po odchudzeniu powiedział mi, że i tak mógłbym na to spokojnie położyć dachówkę (mam blachę). Może mi się uda coś odgrzebać jakie to były przekroje... Zmniejszałem je właśnie ze względu na trudności z uzyskaniem takiego przekroju na rynku... Jak to się mówi...papier cierpliwy i wszystko przyjmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawek budowniczy 08.01.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Czesc ja mam tak '>http//www.budowniczy.fotosik.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.01.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Coś ten twój adres nie działa...Co prawda to wciąż na rozbiegu...ale...To mój dziennik Masz tam kilka fotek....moich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 25.02.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 nie spieszac sie zdecydowalismy sie juz ostatecznie na polepomoglo nam znacznie to ze znalezlismy 2 nieopodal naszej lokalizacjico wiecej mili ludzie wpuscili nas do srodkapokazali wszystko dokladnie i uczulili na rozne szczegoly bedzie tak- 2 garaze- schody poszerzone- kuchnia powiekszona kosztem pomgosp- kominek zewnetrzny won- kominek wewnetrzny przeniesiony na sciane miedzy salonem a kuchnia- dzieki powyzszemu rezygnujemy z 1 komina- kominek bedzie z plaszczem wodnym zintegrowany z instalacja cieplownicza w pomgosp- na gorze beda 2 powiekszone pokoje (zawierajace cale lukarny)- 3. pokoj (ograbiony z okien) zostanie garderoba + okno polaciowe- lazienka i pralnia polaczone w 1 pom mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 26.02.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 W dużej mierze macie ciekawe zmiany... Z drugiej jednak....jeden pokój dajecie na straty...bez tego okna to z lekka kicha.. "kominek zew. won", i słusznie ja też go stamtąd pogoniłem tylko pewnie z innych powodów. Ale jeśli chodzi o rezygnacje z komina to ja bym się nad tym poważnie zastanowił... Zwróćcie uwagę, że ten dom ma ogromne "problemy" z wentylacją. Pomieszczenia na górze nie są wentylowane wogóle!! A kiedy byście rezygnowali z komina przy salonie to zrezygnujecie z wentylacji w salonie!! To raz...a dwa jakbyście nie robili tu kominka a zostawili komi to moglibyście zrobić dzięki temu wentylacje w przedpokoju na górze. Tzn. w opcji takiej jak ja mam...czyli komin między salonem a korytarzem do gabinetu na dole (i ja mam pod ten komin podpięty kominek z płaszczem). Kominek z płaszczem....baaardzo dobry wybór. Kotłownia mniejsza na potrzeby kuchni...też się raczej z tym zgodzę.. Inna sprawa, że przy tej kotłowni to chyba wszystko mogę sobie zorganizować w takiej kotłowni... Pralnia z łazienką.... Przemyśl to... Czy słyszałeś o takim rozwiązaniu opinie od ludzi, którzy mieszkają dłuższy czas z takim rozwiązaniem?? Ja tylko słyszałem doświadczenia osób z innymi projektami ale z takim samymi połączeniami... Łączyli a później narzekali, że połączyli...że nie mają gdzie suszyć, że bałagan na wierzchu etc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 29.02.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Senser wszystko mamy doglebnie przemyslane - nie znaczy to ze zjedlismy wszystkie rozumy - pokoj na straty tu glos mojej zony - ona potrzebuje miec garderobe - i ja ja rozumiem w tej garderobie bedzie okno polaciowe ale w zamian oba pokoje dostana pelne okno balkonowe - rezygnacja z komina o wentylacji nie myslalem... przyznaje ale zalozylem ze w tym kominie leca tylko szyby kominkowe - do przemyslenia z 2. strony - chcialbym pozbyc sie komina-slupa na gorze pozostanie komin miedzy kuchnia a salonem (powiekszony z racji szybu kominkowego) - komin między salonem a korytarzem do gabinetu tego wogole nie bralismy pod uwage poniewaz chcemy miec ta sciane... nieruszona - wszystko mogę sobie zorganizować w takiej kotłowni... ja zakladam ze powiekszony (i przeciez dluzszy niz zwykle garaz) oraz prawie 50 metrowy pokoj nad garazami da mi te swobode - lazienka polaczona z pralnia ja poprostu MUSZE miec duza lazienke umieralem tyle lat w 4 metrowych "lazienkach" umieram jak widze ze ludzia maja porobione 2 metrowe sr... no ubikacje mieszkalem raz w kawalerce z 8 metrowa lazienka - bajka zatem nie bedzie to lazienka z pralnia tylko lazienka najprawdopodobniej pralka bedzie w kotlowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 29.02.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Tak z ciekawości.U kogo w Warszawie oglądaliście Polę?Zdjęcia mojej nie są już nigdzie dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 29.02.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 raczej nie czuje sie upowazniony do zdradzania nazwiska powiem tylko ze bylo to w chotomowie sa tam przynajmniej 2 pole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 29.02.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Nie znam.Znam natomiast Polę stojącą w Opacz Kolonia niedaleko Alei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts