Senser 19.04.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 raczej nie czuje sie upowazniony do zdradzania nazwiska powiem tylko ze bylo to w chotomowie sa tam przynajmniej 2 pole Wiem wiem....też widziałem, zupełnie przypadkiem....to jest gdzieś chyba na wys. Tesco przy Połczyńskiej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 24.04.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 eee nieee chotomow to zupelnie po przekatnej - w okolicy legionowa jest tam 1 pola ze slupami oblozonymi bialym kamieniem podmurowke (?) tez ma z kamienia wyglada to b ladnie - rozwazamy taki temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 13.09.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Odświeżę trochę temat i zapytam szczęśliwców którzy już mieszkają w Poli. Mianowicie, czy robiliście coś z łazienkami? Mam wymurowany parter i ta na dole to jakaś porażka. Chciałem mieć na dole sedes, umywalkę i prysznic ale jak patrzę na tą klitkę, to nie wiem gdzie to wszystko pomieścić. Dla odmiany pomieszczenie gospodarcze jest strasznie duże i myślę o zamianie. Dom będzie ogrzewany przez piec kondensacyjnym a on chyba spokojnie wejdzie do pomieszczenia na łazienkę. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 14.09.2008 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 tak wlasnie mam zmienionedzieki temu lazienka ma tez okno - ktore de facto w pomgosp nie jest za bardzo potrzebne jedyny klopot to dluzsze polaczenie od kominka do pieca w nowym pomgosp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 14.09.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 tak wlasnie mam zmienione dzieki temu lazienka ma tez okno - ktore de facto w pomgosp nie jest za bardzo potrzebne jedyny klopot to dluzsze polaczenie od kominka do pieca w nowym pomgosp Dzięki za błyskawiczna odpowiedź. Jak rozumiem masz kominek z płaszczem wodnym, taki chcę wstawić u siebie i będzie w miejscu przewidzianym w projekcie. Jaki masz piec gazowy, bo teraz nie wiem czy kubatura pomieszczenia będzie odpowiednia do pieca kondensacyjnego. Chociaż gdzieś wyczytałem, że min. to 8 m3 a to pomieszczenie ma z 10 m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 14.09.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 u mnie kominek bedzie na scianie miedzy salonem a kuchani i lazienka (ta nowa)pieca jeszcze nie mam ale mam znajomych ktorzy maja pole (stad kilka z moich zmian) - oni przez pierwszy sezon palili tylko w kominku - piec grzal tylko wode kominek oczywiscie jak mowiles z plaszczem wodnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 14.09.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Podpowiedz jakie jeszcze zmiany wprowadziłeś. My na razie zrezygnowaliśmy ze spiżarki i drzwi na taras wychodzących z jadalni. Jak wygląda powierzchnia łazienki na górze, bo w projekcie też wygląda na klitkę. Jestem na etapie parteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 14.09.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 no coz - mozna looknac tuhttp://docs.google.com/Presentation?id=dd2xjbmq_88kn53gngz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian_S 29.09.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 witam Szanownych Forumowiczow i Miłośników Poli właśnie przymierzam sie do budowy POLI i chciałem zapytać, czy możecie polecic ekipy budowalne, które budowały Wasze POLE ? Zawsze to lepiej, jak ekipa godna polecenia juz raz budowała taki dom Buduje (planuje budowe) pod Warszawą. Z góry dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 17.03.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 nooooo wreszcie sie zaczelo jestem nakrecony jak budzik kilka fotek http://picasaweb.google.com/pixsrv/ViPOla# komentarze zaprawionych w bojach mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 08.04.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 (sorry za underposting) hmmm czyzby nikt juz nie kochal poli? senser? pattaya? vincent? halo!? zdjecia wrzucam w miare postepow prac czyli wlasciwie prawie codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.04.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 zwymiarowali prawidłowo wykusz?dawniej na planach były błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 08.04.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 yyyy nie wiem nie sprawdzalem ale wyglada fajnie za to znalazlem blad w prj jest kasztan miedzy oknami spizarnia/kuchnia/pomgosp (ktory de facto jest u mnie lazienka) ale powiekszylem okno w kuchni i jest cacy wyszlo 210cm szer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.04.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 sprawdź wykuszjak jest nadal źle,to będziesz miał lukarnę nad wykuszem przekoszoną o pół metrawygląda to idiotycznieja na szczęście wyłapałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 08.04.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 wystraszylem sie... ale sprawdzilem i jest ok (whew) widac juz poprawili co prawda teraz bylaby juz musztarda po obiedzie na szczescie na gorze mam tylko 2 sypialnie i garderobe wiec gdyby trzeba bylo przesunac lukarne to nie byloby jakos strasznie tak czy inaczej dziekuje za uwage ciekawe ile jeszcze jest takich kwiatkow w prj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.04.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 dużojak ja budowałemprojekt roił się od błędówna szczęście jako inżynier nie mam problemów z czytaniem rysunków technicznych i wyłapałem chyba wszystkieno,może prawie wszystkieporadzę Ci jeszcze abyś lał jak największe stopy fundamentowe pod kominyrzadko udaje się potem trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 08.04.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 pod komin na scianie garazu zrobili zgodnie z prj i oczywiscie ktos (pani arch robiaca zmiany lub wykanawca) zapomnial ze mam zamienione pomgosp z lazienka wiec potrzeba dodatkowych szybow no i podstawa wyszla za mala na szer o jakies 15cm co do komina kuchennego to zrobili naprawde duzy ten fundament... mam nadzieje ze komin trafil na miejsce (bo juz jest ze 170cm wybudowane) przesunalem tez mniejsze drzwi balkonowe max w strone srodka (poniewaz nie ma tam kominkow) - na razie wyglada to na dobry pomysl majster nawet nie narzekal za bardzo ze musi zmieniac zbudowane juz elementy mam poszerzone schody kosztem wiatrolapu i lazienki na gorze (ktora i tak ma 13+ m2) dzieki temu schody maja 110cm szer a nie 90 jak w oryg kuchnia jest powiekszona kosztem lazienki (w oryg byl tam pomgosp) no i to chyba wszystkie zmiany... no moze poza garazem ktory ma 7m szerokosci !!! ale garaz jest pochodna powiekszenia "stryszku" ktory po podlodze ma u mnie 49m2... (normalnie jestem zakochany w tym domu) aa no i w planie mam przesuniecie wejscia do "stryszku" ze srodka spocznika w lewa strone - czyli na strone dolnej czesci schodow a to dlatego ze 1. planuje drzwi suwane zeby nie trzepnac kogos idacego po schodach 2. wnoszenie i wynoszenie na "stryszek" bedzie ulatwione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 09.04.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Zastanów się nad zlikwidowaniem małych drzwi balkonowych.Nieczemu nie służą.W wykuszu pewnie postawisz stół,jak wyobrażasz sobie manewrowanie z czymś tam gorącym w rękach dookoła stołu i krzeseł aby trafić w wąskie drzwi?Po postawieniu stołu z krzesłami zostanie Ci przejście 0.5-1.0m i jeszcze drzwi otwierane do środka....To niedobry pomysł.Ja zrobiłem tam okno fix na wysokości okien w wykuszu.Natomiast duże drzwi balkonowe zrobiłem jednoskrzydłoweCzyli mam skrzydło 130 lub 140cm i reszta(czyli ok.1oocm )-fix.Moim zdaniem jest to wygodniejsze niż dwa skrzydła i słupek po środku,zawężający przejście i lepsze technicznie od drzwi z ruchomym słupkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 09.04.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Zastanów się nad zlikwidowaniem małych drzwi balkonowych. Nieczemu nie służą. W wykuszu pewnie postawisz stół,jak wyobrażasz sobie manewrowanie z czymś tam gorącym w rękach dookoła stołu i krzeseł aby trafić w wąskie drzwi? Po postawieniu stołu z krzesłami zostanie Ci przejście 0.5-1.0m i jeszcze drzwi otwierane do środka.... To niedobry pomysł. Ja zrobiłem tam okno fix na wysokości okien w wykuszu. Natomiast duże drzwi balkonowe zrobiłem jednoskrzydłowe Czyli mam skrzydło 130 lub 140cm i reszta(czyli ok.1oocm )-fix. Moim zdaniem jest to wygodniejsze niż dwa skrzydła i słupek po środku,zawężający przejście i lepsze technicznie od drzwi z ruchomym słupkiem. My właśnie zrezygnowaliśmy z tych drzwi. W tym miejscu są raczej bezużyteczne. Zrezygnowaliśmy też ze spiżarni ale chyba jednak dobudujemy ściankę. Oczywiście będziemy zamieniać pomieszczenie gospodarcze z łazienką. Na górze trochę poprzesuwaliśmy ściany, tak że łazienka wyszła trochę większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 09.04.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Zastanów się nad zlikwidowaniem małych drzwi balkonowych. Nieczemu nie służą. My właśnie zrezygnowaliśmy z tych drzwi. W tym miejscu są raczej bezużyteczne. oj pozwole sobie sie nie zgodzic a na poparcie mam to ze bylem w takim domu i widzialem i rozmawialem i wynika z tego ze wlasnie te drzwi sa uzywane najczesciej wg mnie ich odsuniecie od wykuszu w strone salonu daje swobode przechodzenia generalnie nie spodziewam sie zebysmy specjalnie mocno uzywali tych szerokich drzwi (tak na codzien) poniewaz to wiaze sie z lazeniem ze wszystkim przez salon i przelazeniem przed telewizorem choc pewnie skonczy sie na rzutniku i ekranie zsuwanym z nadproza wlasnie nad szerokimi drzwiami balkonowymi Zrezygnowaliśmy też ze spiżarni ale chyba jednak dobudujemy ściankę. ha spizarnia dobra rzecz widze to szczegolnie jak wracamy z supermarketu z tysiacem reklamowek Oczywiście będziemy zamieniać pomieszczenie gospodarcze z łazienką. Na górze trochę poprzesuwaliśmy ściany, tak że łazienka wyszła trochę większa. wczesniej nie slyszalem zeby ktos inny zamienial wiec bedzie nas 2 Czyli mam skrzydło 130 lub 140cm i reszta(czyli ok.1oocm )-fix. Moim zdaniem jest to wygodniejsze niż dwa skrzydła i słupek po środku,zawężający przejście i lepsze technicznie od drzwi z ruchomym słupkiem. moj producent okien ma wszystkie funkcje w standardzie czyli uchylne i otwieralne wiec chyba nie bede sie pozbawial mozliwosci otwarcia poza tym zawsze pozostanie mozliwosc wniesienia czegos szerokiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts