pattaya 09.04.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 moj producent okien ma wszystkie funkcje w standardzie czyli uchylne i otwieralne wiec chyba nie bede sie pozbawial mozliwosci otwarcia poza tym zawsze pozostanie mozliwosc wniesienia czegos szerokiego pod warunkiem,że zrobi drzwi z ruchomym słupkiem.jest to rozwiązanie mniej stabilne i bardzo łatwe do wyważenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 09.04.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 czyli ze moze sie przydac nie tylko do wniesienia czegos szerokiego no tak ale przyznaj ze jesli ktos bedzie chcial sie wlamac to sie wlamie stawiam na silent alarm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 09.04.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Zastanów się nad zlikwidowaniem małych drzwi balkonowych. Nieczemu nie służą. My właśnie zrezygnowaliśmy z tych drzwi. W tym miejscu są raczej bezużyteczne. oj pozwole sobie sie nie zgodzic a na poparcie mam to ze bylem w takim domu i widzialem i rozmawialem i wynika z tego ze wlasnie te drzwi sa uzywane najczesciej wg mnie ich odsuniecie od wykuszu w strone salonu daje swobode przechodzenia generalnie nie spodziewam sie zebysmy specjalnie mocno uzywali tych szerokich drzwi (tak na codzien) poniewaz to wiaze sie z lazeniem ze wszystkim przez salon i przelazeniem przed telewizorem choc pewnie skonczy sie na rzutniku i ekranie zsuwanym z nadproza wlasnie nad szerokimi drzwiami balkonowymi Zrezygnowaliśmy też ze spiżarni ale chyba jednak dobudujemy ściankę. ha spizarnia dobra rzecz widze to szczegolnie jak wracamy z supermarketu z tysiacem reklamowek Oczywiście będziemy zamieniać pomieszczenie gospodarcze z łazienką. Na górze trochę poprzesuwaliśmy ściany, tak że łazienka wyszła trochę większa. wczesniej nie slyszalem zeby ktos inny zamienial wiec bedzie nas 2 Czyli mam skrzydło 130 lub 140cm i reszta(czyli ok.1oocm )-fix. Moim zdaniem jest to wygodniejsze niż dwa skrzydła i słupek po środku,zawężający przejście i lepsze technicznie od drzwi z ruchomym słupkiem. moj producent okien ma wszystkie funkcje w standardzie czyli uchylne i otwieralne wiec chyba nie bede sie pozbawial mozliwosci otwarcia poza tym zawsze pozostanie mozliwosc wniesienia czegos szerokiego My chcemy w wykuszu wstawić stół więc byłyby bezużyteczne te drzwi. Co do spiżarki, to jest właśnie tak jak mówisz, tysiące różnych rzeczy, które nie wiadomo gdzie podziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 09.04.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Oczywiście.A jak będzie bardzo,bardzo chciał,to poczeka na Ciebie i grzecznie poprosi o klucze.Ruchomy słupek jako mniej stabilny może wymagać częstszych regulacji.A jakie okna planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 09.04.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 eee nie ma co snuc czarnych scenariuszyco ma wisiec nie utonie okna... krazymy wokol plastikowych ale ciut lepszych niz default Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.04.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Trudno mi się rzeczowo opowiadać za tym czy to okno (przy wykuszu) być powinno czy nie....nie mam (niestety) wciąż wykończonego/zbudowanego tarasu, więc nie używam ich zgodnie z przeznaczeniem. Ale trzeba pamiętać że okna to nie tylko wyjście ale również doświetlenie i tak jak patrzę na swój salon to chociażby z tego powodu by mi tu tego brakowało... Co do błędów w projekcie to faktycznie jeden popełniłem właśnie z tą przekoszoną lukarną (ok 40 cm). Faktycznie jest to ciężko zauważalne. Po drugie od bocznej strony działki...więc i tak nie jest na świeczniku. W naszym przypadku spiżarka się sprawdza i jest potrzebna. Nie robiłem grila a kominek mam na ścianie salonu/korytarza do gabinetu. Mieszkam już ok. 3 lat. Z funkcjonalności jestem zadowolony po własnej adaptacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.04.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Odświeżę trochę temat i zapytam szczęśliwców którzy już mieszkają w Poli. Mianowicie, czy robiliście coś z łazienkami? Mam wymurowany parter i ta na dole to jakaś porażka. Chciałem mieć na dole sedes, umywalkę i prysznic ale jak patrzę na tą klitkę, to nie wiem gdzie to wszystko pomieścić. Dla odmiany pomieszczenie gospodarcze jest strasznie duże i myślę o zamianie. Dom będzie ogrzewany przez piec kondensacyjnym a on chyba spokojnie wejdzie do pomieszczenia na łazienkę. Co o tym myślicie? Ja mogę powiedzieć na podstawie swojego doświadczenia, że łazienka na dole spokojnie wystarczy, można się w niej spokojnie ruszać. Idea przeniesienia jej do kotłowni jest może i ciekawa ale... 1. Otwierać drzwi od "kibla" odrazu na salon?? 2. Przy tej kotłowni jest mało ograniczeń jeśli chodzi o wybór medium zasilania (gabaryty wszelkich pieców i zasobników na opał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 09.04.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Łazienka pod schodami jest wystarczająca.Poszerzyłem ją jak i schody o jakieś 20-30cmNo i zmieniłem układ sprzętów.Pomieszczenie gospodarcze zmniejszyłem ile się dało na korzyść kuchni.Spiżarnia jest b.potrzebnym pomieszczeniem.Generalnie zmian wprowadziłem dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hester 16.04.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 hey Polowicze mam pole stan otwarty surowy zamierzam ja dokonczyc ale czy ktos bedzie odwarzny i poda mi przyblizona cene stanu w jaki mozna by sie wprowadzic?? tzn chce zrobic tylko parter i troche urzadzic bez szalenstw i poprostu chce dowiedziec sie jakie koszty jeszcze mnie czekaja ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 16.04.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 200K-???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 16.04.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 200K-???????? Coś ty...bez szans. Ja swoją w tanie surowym otwartym/zadaszonym w 2005 r. postawiłem za ok. 130 000 zł!! Ja bym się pokusił o kwotę co najmniej 350 000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 16.04.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 On ma stan surowy.Chce zrobić parter tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 16.04.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 On ma stan surowy. Chce zrobić parter tylko aaaa to co innego Sprawdzałem tylko twoją czujność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 16.04.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Przy czym się teraz grzebiesz?Co robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 16.04.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Pytasz o dom, czy zawodowo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 16.04.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 O dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hester 16.04.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 tak pytam o sam parter w stanie zamieszkalnym - bez szalenstw ile byscie proponowali ?? 150 ??czy w 100 sie zmieszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 16.04.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Same okna to kilkadziesiąt tysięcyInstalacje musisz zrobić wszędzieOcieplić dachZrobić wylewki,tynki,podłogi,łazienkę,kuchnię,kotłownięOcieplić200k to minimumAle myślę ,że trzeba więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hester 16.04.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 a czy mialby ktos foto srodka poli zeby nacieszyc oko moze byc na mejla kociaz kilka [email protected] bede sie starac zrobic to w 150 jeszcze troche poczekam moze ceny uslug troche stanieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 16.04.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Stan o jaki pytasz ja mam niestety cały czas...no może ciutek więcej, ale niewiele.No tynki i wylewki + malowanie na biało wszędzie.I to wyceniłem na ok. 350k zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts