pattaya 16.04.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 To bardzo drogo,Senser.Nie mam pod ręką notatek,ale ja niemal na tip-top i to w dobrej wersji zapłaciłem ok.350-400k.Ale to kwota z pamięci.W domu mogę zweryfikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 16.04.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 EDIT: mialo być 200k a nie 400k! oj 200k to jakas nieosiagalna w dzisiejszych warunkach cena pewnie zalezy od materialow pewnie na wszystkim mozna troche oszczedzic ale z moich wyliczen wychodzi ze stan surowy otwarty zadaszony bez dachowek to 170k dalej dachowki+polozenie ocieplenie budynku okna drzwi brama wod-kan-co elektryczna+gazowa to nastepne 180k jestem na etapie zalewania stropu (w sobote) ale zaznaczam ze moja pola jest powiekszona (garaz ma 49m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 16.04.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 To bardzo drogo,Senser. Nie mam pod ręką notatek,ale ja niemal na tip-top i to w dobrej wersji zapłaciłem ok.350-400k. Ale to kwota z pamięci. W domu mogę zweryfikować. No to zweryfikuj i podaj okresu jakiego dotyczy, bo dla mnie to aż by dziwne było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 16.04.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Wprowadziłem się trzy lata temu.Dużo zaoszczędziliśmy na wykończeniówce mimo wysokiego standartu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 17.04.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Czy ktoś z "polowiczów" montował u siebie rekuperację? Coraz bardziej skłaniam się ku temu rozwiązaniu ale nie wiem, czy w Poli nie będzie problemów z rozsądnym rozprowadzeniem kanałów... Gdyby ktoś miał pod ręką fotki z wykończonego domku, to byłbym wdzięczny za podesłanie Chętnie bym zobaczył jak to wszystko wygląda na gotowo. Jakby co, mój adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 25.04.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 update fotekhttp://picasaweb.google.pl/pixsrv/ViPOla# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.04.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 update fotek http://picasaweb.google.pl/pixsrv/ViPOla# Nie będą ci przeszkadzać schody w garażu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 27.04.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Nie będą ci przeszkadzać schody w garażu ?? hmmm... a T ich nie masz? prawda ze moje sa ciut dluzsze (1 stopien) niz oryginal ale myslalem ze kazdy je ma wiesz - moj garaz ma 7m szerokosc... zakladam ze nie beda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.04.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Ja mam chyba ze 4 stopnie.Ale jeśli ty masz 7 m to zmienia zupełnie postać rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 27.04.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Ja mam chyba ze 4 stopnie. he he znaczy ze fotka sugestywna u mnie tez sa 4 stopnie (w garazu) piaty stopien jest "na scianie" (ufff) juz myslalem ze cos pochrzanilem w prj nie wiem jak u was sa stopnie do pom nad garazem ale ja zdecydowalem o ich przesunieciu z 2 powodow (juz o nich chyba pisalem) 1. wnoszenie i wynoszenie rzeczy z tego pom jest latwiejsze jesli wejscie jest na wprost schodow z dolu 2. dzieki przesunieciu mozna tam zastosowac drzwi przesuwane - korzysci na spoczniku sa chyba jasne jedyna niedogodnosc jaka znalazlem to "niebezpieczenstwo" spadniecia z dluzszych schodow no ale jak ktos sie tego boi to moze przesunac schody w 2. strone na spoczniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 27.04.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Za to wnoszenie czegoś dużego na górę będzie łatwiejsze z drzwiami po środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 27.04.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 trudno sie nie zgodzic jestem przekonany (poniewaz przeznaczenie pom nad garazem mam b scisle okreslone) ze to wlasnie tam wnoszenie i wynoszenie bedzie "procedowane" poza tym codzienna komunikacja tez bedzie ulatwiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 27.04.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Na jakiej wysokości masz spocznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 28.04.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 oryginalnie mam poszerzone schody do 110a sam spocznik jest z 1 stopniem (zabiegiem) posrodkuzrezygnowalem z tych 2 bzdetnych trojkatnych zabiegow uwazam ze takie rozwiazanie jest bezpieczniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 28.04.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Co to znaczy oryginalnie?U mnie w projekcie był błąd w wysokości spocznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 28.04.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 no tak - sorry schody mam 17cm wys spocznik jest na wys 8. stopnia czyli 136cm od posadzki (ktorej jeszcze nie ma wiec 1. stopien jest wysoki) ciutenke moze za wysokie - powinny byc 16..16,5 - ale chodzenie po nich jest ok nie potykam sie 6 latek tez smiga wiec jest dobrze a jak jest u C? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 28.04.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 U mnie spocznik jest ok.160cmInaczej za dużo schody wchodziły do garażu(mam rozszerzony do ok.3,65)Widziałem tak spieprzoną Polę,że schody praktycznie uniemożliwiały korzystanie z garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pixsrv 28.04.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 no to musisz miec wysokie stopnie !? ciekawa sprawa z ta pola przeciez to stary projekt jest - sporo domkow powstalo u mnie np w promieniu 500m sa 3 i kazdy ma cos spaprane - dziwne i ciekawe co u mnie sie wykrzaczy powiem wam ze wiele z moich zmian i "naciskow" jest spowodowane znajomoscia z ludzmi ktorzy taki dom maja i maja sporo kasztanow o wszystkim mi opowiedzieli jestem im za to ogromnie wdzieczny!!! mam nadzieje ze dzieki temu nie obudze sie z reka w nocniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 28.04.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Nie są wysokie.Przeprojektowałem całe schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 28.04.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 no to musisz miec wysokie stopnie !? ciekawa sprawa z ta pola przeciez to stary projekt jest - sporo domkow powstalo u mnie np w promieniu 500m sa 3 i kazdy ma cos spaprane - dziwne i ciekawe co u mnie sie wykrzaczy powiem wam ze wiele z moich zmian i "naciskow" jest spowodowane znajomoscia z ludzmi ktorzy taki dom maja i maja sporo kasztanow o wszystkim mi opowiedzieli jestem im za to ogromnie wdzieczny!!! mam nadzieje ze dzieki temu nie obudze sie z reka w nocniku Oj tak...nie wiem czy wybitnie ale faktycznie namieszali w tym projekcie. Niestety kilka kasztanów musiałem zaakceptować Teraz tylko mieszkam, wyboru bryły oraz funkcjonalności pomieszczeń nie żałuje... Tylko ta kaaaaasaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts