pattaya 31.03.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Pytanko do tych,co już mają dach.Jak przymocowaliście krawężnice do muru?Jakieś elementy gotowe? Czy nacinaliście aby nie opierały się tylko na rogu?Czy nie było problemów z zsynchronizowaniem płaszczyzn krawężnic i krokwi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 31.03.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Pytanko do tych,co już mają dach. Jak przymocowaliście krawężnice do muru?Jakieś elementy gotowe? Czy nacinaliście aby nie opierały się tylko na rogu?Czy nie było problemów z zsynchronizowaniem płaszczyzn krawężnic i krokwi ? Tym raczej nie powinieneś się martwić to zadanie raczej dla wykonawcy więźby... Nie wiem czy nie pomieszałeś terminów...krawężnice do muru?? Do muru to raczej murłata...chyba o to ci chodziło?? Jeśli o to, to są specjalne kotwy, które zatapia się w wieńcu ściany kolankowej, przewierca murłate i dokręca... Jeśli natomiast mówisz/pytasz o krokwie narożne...to nie mam pojęcia...o czym dokładnie mówisz?? Ja mam nacinane murłaty pod krokwie...ale rozjaśnij kwestie to ci powiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 01.04.2005 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Nic nie pomieszałem.Zajrzyj do oryginalnego projektu więźby.Murłaty są tylko pod krokwiami,nie pod krawężnicami.No i jak to zrobić?Nie ufam żadnemu wykonawcy,wszystko sprawdzam sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 01.04.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Pattaya...widząc, że nie ma murłat pod krawężnicami, musisz widzieć też to że jest to projekt niedopracowany....bynajmniej te które akurat my mamy w rękach....Powiedz, czy to nie głupota by była?? toż to ona by sobie zjechała jak Małysz....ale tak na setkę radziłbym po prostu zadzwonić do Archipelagu... Ja mam, to ważne, odchudzoną więźbe pod blachę...i pod wszystkimi krawężnicami wciętą murłatę i zabite gwoździami "mostowymi".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.04.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Nie przyjżałeś się dokładnie.Krawężnica ,w tym przypadku nie może leżeć na murłacie.Dlaczego ?Bo ma 28cm a krokwie bodaj 20cm.A płaszczyzna musi być jedna.Tak jest specjalnie.Tylko do diabła gdzie są dodatkowe rysunki szczegółów?Ani żadnych połączeń,przekrojów-NIC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.04.2005 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Nie przyjrzałem się bo ja wcale nie korzystałem akurat z tej części projektu...jeśli jest tak jak piszesz, to oczywiście wiem że płaszczyzny muszą pasować...ale co oni cholera chcieli zorganizować to ja nie mam pojęcia...w takiej sytuacji to tylko telefon do Archipelagu....jeszcze trochę do "Gułagu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 20.05.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Co tam u Was słychać?My kładziemy dachówkę.Za max tydzień dach będzie gotowy.W tym samym czasie druga ekipa stawia ścianki działowe,robi ogrodzenie.Potem elektryk,co+woda+kanaliza,tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 21.05.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 U mnie...Zrobiona elektryka, hydraulika, tynki.Robi się: elewacja, CO.Chałupa teraz już ostatecznie nabiera wyglądu jak z projektu....super to zaczyna wyglądać.Za parę dni okna..za jakieś 10 dni wylewki a pierwsza połowa czerwca GK.Więc tuż tuż.... Pattaya...ty pewnie jesteś w temacie...jesteś z Radomia a to zagłębie "szambowe", czy możesz polecić coś taniego (10 m3 beton) i naprawdę solidnego. Docierają do mnie sygnały, że zdarzają się nieszczelna szamba, pal licho w grunt...ale ludzie mają pełne szamba wiosną....wlatuje im woda gruntowa.Jak możesz to daj znać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 23.05.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Jasne,popytam.Zagadnienie trochę mi obce,gdyż ze względu na koszta i wygodę zdecydowałem się na oczyszczalnię.Nie za szybko te okna po wylewkach?Może niech lepiej schnie sobie bez okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 23.05.2005 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Masz na myśli sprawniejsze wysychanie wylewki czy też wpływ wilgoci na stolarkę okienną??Jeśli to drugie to u mnie nie ma żadnego znaczenia...będe miał PCV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 24.05.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Mylę raczej o wylewce i o dłuższym czekaniu na położenie parkietu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 24.05.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Co ty....ja cokolwiek na tej podłodze położe może za jakie 2 m-ące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 24.05.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Może się okazać,że jest zbyt wilgotno.Dzisiaj kończą kłaść dach.Widać już dom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 25.05.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Chyba tylko my dwaj budujemy Pole.Jakie robisz drzwi wejściowe?Z tymi wszystkimi naświetlami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 25.05.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Chyba tylko my dwaj budujemy Pole. Jakie robisz drzwi wejściowe?Z tymi wszystkimi naświetlami? Nie nie my dwaj... Znalazły mnie przez to forum co najmniej 3 osoby... A z czwartą wciąż utrzymuje kontakt. Ale chyba faktycznie mimo wszystko niezbyt wiele osób chyba stawia ten dom...co tu dużo mówić...on jest ładny, bardzo ładny ale ani łatwy ani tani w budowie....sam się pewnie już o tym przekonałeś...ja tak...ale mimo to nie żałuje wyboru... Co do drzwi...tak już mam...też z naświetlami...ale nie do końca takimi jak w projekcie...a to przez to, że majster mi wymurował o 40 cm za niskie... ale się namyślałem czy je rozbierać czy nie...zdecydowałem że jednak nie... Drzwi zrobiłem tylko z bocznymi naświetlami a skrzydło też ze środkowym naświetlem...mało kto może takie drzwi zrobić (o takim wyglądzie) ale przypadkiem udało mi się takiego wykonawce znaleźć... z ...Brodnicy!! Muszę ci nieskromnie powiedzieć że mi osobiście się one bardzo podabają!! Jak chcesz to mogę ci wysłać fotę na mejla... Naświetla zrobiłem z P4. Nie wiem jak ty...ale znam przypadki, że niektórzy zamurowywują tylnie drzwi garażowe...bo taniej...ja tego nie zrobiłem....zamówiłem tam drzwi u tego samego wykonawcy...w podobnej stylistyce jak przednie skrzydło tyle że bez naświetli..i wiesz co...poszło na same te drzwi prawie 9000 zł!!!! A ty jakie zamierzasz zrobić te drzwi?? I wogóle kiedy ew. planujesz zamieszkać?? Ja w przyszły poniedziałek...już okna!!! Zakładam połaciówki i "zamykam" obiekt....ma być wtedy też alarm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 25.05.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Chcemy się wprowadzić w tym roku.Jest to wysoce prawdopodobne,że nam się uda.Drzwi tylne w garażu zamurowałem .Uznałem,że garaż jest zbyt krótki aby były praktyczne.Wejściowe zrobię chyba z drewna u tego samego producenta co okna.Z naświetlami z trzech stron(P4) oklejone piękną sklejką brzozową-7100 zł. I to jest ich poważny minus. Wyślij fotę [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 25.05.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Już chyba gdzieś to mówiłem...ja garaż mam lekko wydłużony, tak aby połać dachowa nad nim stanowiła symetrię z bryłą dachu reszty domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.06.2005 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 To pewnie zainteresuje co poniektórych : Vuala! No to tak się przenetuje nasz dom w jednej z ostatnich odsłon Oj żeby on był tak dopracowany w środku jak na zewnątrz...teraz mi mówią, że dom już wygląda jakby już tam mieszkali... Oj jak ja jestem szczęśliwy z tym monitoringiem....tylko kocur mi 3 razy już alarm odpalił Ale jestem ciekawy co wy na to: Trochę szkoda, że nie ma zamkniętej bramy garażowej..ani jeszcze schodów...ale to następnym razem... http://foto.onet.pl/upload/49/86/_488565_n.jpg A tu tak centralnie od przodu: http://foto.onet.pl/upload/39/81/_488566_n.jpg Widok na wykusz od salonu, wykusz ten jest "sufitem"/podłogą balkonu na poddaszu, jeszcze bez barierek...: http://foto.onet.pl/upload/12/34/_488568_n.jpg A tu widok na tylnią elewację, ta która jest widoczna od głównej drogi asfaltowej, widoczna dlatego że stoi za działką która jest jeszcze nie sprzedana...No i ten nie ruszony jeszcze taras... http://foto.onet.pl/upload/32/8/_488569_n.jpg A tu tak z ukosa Pora nie była najlepsza na to zdięcie ale już chciałem je mieć Te widoczne drzwi są tylnimi do garażu.. http://foto.onet.pl/upload/46/81/_488570_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 14.06.2005 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Piękna chałupa. Szkoda,że oczywiście nie dostałem wcześniej powiadomienia. Widzę,że dodałeś kilka okien połaciowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 14.06.2005 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Właśnie się dziwiłem, że Pattaya oddźwięku nie daje... Ale tak właśnie sobie pomyślałem, że pewnie powiadomienia nie dostał... A za uznanie dziękuje Połaciówek owszem, dołożyliśmy...razem jest ich 6...2 x 140 i a x 160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts