pattaya 14.06.2005 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Ja dodałem tylko 1 i wszystkie mam 78*140.Mam idealnie ustawiony dom:-salon na pd-zach-kuchnia na pn-wschAle kto wie?Może dorzucę?Jeszcze nie mam ocieplenia dachu.Dopiero siedzi elektryk i od jutra wod-kan.Jak planujesz zrobić schody?Nie bardzo wyobrażam sobie jak je "połączyć" z domem.Taras zrobię z drewna.Jest piękne i trwałe.Legar 42*70 z drewna bangkirai kosztuje 15,86 zł/mbDeska tarasowa z tegoż o grubości 21mm szer 120-145,dł.245-490 ,kosztuje 117-126 brutto zł/m2.To ceny z DLH.Pewnie można coś urwać.Albo kupić drewno gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 14.06.2005 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Jak zrobiłeś cokół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 14.06.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Oj tak, w tym domu cokół to jest osiągnięcie...tym bardziej, jeśli ktoś tak jak ja zmienił technologie...czyli MAX + styropian.Cokół wymiarowo zrobiony zgodnie z projektem. Wys. 75 cm. Odchył góra z dołem 2 cm. Czyli góra 5 cm a dół 7 cm. Ok. 10 czy 15 poniżej poziomu "0" w garażu. Jak zrobiłem...skorzystałem z rady moich fachowców od elewacji...dokleiłem stryopian do tego głównego elewacyjnego 5 cm i na dole pod nim został doklejony taki pasek o h 10 cm i gr. 2 cm, przez co uzyskało się te magiczne 7 cm...Całość w stosunku do całej elewacji "wisi"...zrobiłem coś taką ala podmurówkę...wykoapałem bruzdę o gł. ok 30-35 cm...zasypałem piachem, na to obrzeże do kostki tak bym wisiało to sobie na tym betonie...przy okazji aby mych się nie dobrały....a piach po to, żeby się ten odcinek gruntu podczas mrozów nie podniósł... Schody...to fakt, oddzielny akademik...już teraz o nich myślę i wiem, że będzie to ciekawa gimnastyka...ale będe konsekwentny...wszystko zgodnie z projektem!!Taras, nie wiem na 100% ale pewnie poczeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 14.06.2005 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Wyobraź sobie,że ja mam na dodatek pochyły teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasik30 17.06.2005 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Witam forumowiczów.Mam prośbę, czy możecie załączyć na forum rzut parteru projektu POLA, niestety na stronie biura jest niewidoczny.Lub może mailem : [email protected] Serdecznie dziękuje za pomoc Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 17.06.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Najlepiej zwróć się o to do biura...nie powinni robić problemów..Ale z tego co widzę na ich stronie to trafił im się błąd...że nie ma jej na stronie więc tym bardziej nie będziesz miała problemów z uzyskaniem tego rzutu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 17.06.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Dzisiaj pierwszy raz spałem w domku.nie ma okien.nie ma drzwi.Nie ma ogrodzenia.Pilnowałem elektryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 17.06.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Hahahaha ja ten "pierwszy raz" mam już trochę za sobą...a elektryka akurat w moim przypadku dość długa wisiała sobie w samopas... Spałem z jakie 2 tyg. temu...dwie noce z rzędu...pilnowałem okien, połaciówek...Jeden dzień to było dopinanie alarmu, drugi też i monitoring, a trzecia noc i tak do dziś...już w domu.. Ale to było spanie już z otworami...akurat podczas burz, ale z otworami...natomiast ty...to jak pod chmurką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 17.06.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Wszystkie odgłosy -nowe,nieznane. Folia dachowa otarła się o krokiew-ktoś idzie! Siekiera w dłoń. Psy szczekają -złodzieje! Wyobraźnia na pełnych obrotach Dopiero dwa piwa pomogły ją okiełznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 17.06.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Hahhahaah dokładnie tak to jest U mnie jeszcze było o tyle fajniej, że goście od elewacji, przy każdej z lukarn zostawili na BLASZANYM dachu po dwie drabinki...wyobraź sobię tą perkusję....i słodki sen przy nim... Jeśli chodzi o ten "strach" to sobie dałe ciutek na wstrzymanie...liczyłem, że sama obeconość przy domu mojego samochodu już informuje o obecności... Muszę ci powiedzieć, że w sumie spokojnie mi się spało... A żeby było fajniej, to spałem w naszej sypialni No a gdzie byłoby lepiej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 17.06.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 liczyłem, że sama obeconość przy domu mojego samochodu już informuje o obecności... a ja odwrotnie. Bałem się,że przyjdą samochód ukraść. Spałem w pracowni żony. Kasik30 Wysłałem Ci mail,ale wrócił do mnie. Jakiś błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasik30 17.06.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 liczyłem, że sama obeconość przy domu mojego samochodu już informuje o obecności... a ja odwrotnie. Bałem się,że przyjdą samochód ukraść. Spałem w pracowni żony. Kasik30 Wysłałem Ci mail,ale wrócił do mnie. Jakiś błąd. bardzo dziękuję za szybką reakcję, widze że po mailu do biura parter wrócił szczęśliwie na swoje miejsce Pozdrawiam budujących Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 23.06.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Senser.Jak długo kładli u Ciebie tynki w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 23.06.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Coś ok. 2 m-cy Eeee żartuje W sumie 6 dni. Pow. tynków jaka mi wyszła to 605 m2. Mówię o gipsowych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 24.06.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 6 dni?Krótko.Ja robię cem-wap.Ręcznie.Straszą mnie 2-3 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 24.06.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 2 - 3 tyg?? Ja p....ole, chyba że kielnią!! Wtedy to będziesz miał ładne straty...kto dziś kielnią tynki robi?? Cementowo-wapienne też kładą z agregatu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 24.06.2005 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Trzeba mieć ten agregat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 24.06.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Ci co robią to go mają...ale mówię o poważnych dzisiejszych ekipach a nie o "rowerzystach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 24.06.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Niby firma,ale nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 24.06.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Kielnia.... w sumie przyjemnie...nawiązuje do ludowych zwyczajów..wiesz taki mały skansen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts