pattaya 25.06.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 W sumie... Na wieś uciekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 25.06.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 W sumie masz racje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 26.06.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Z czego planujesz zrobić taras?Ja myślę o drewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 26.06.2005 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 A ja o kostce...ale jeszcze nie postanowione...Chodzi o sprawy techniczne...nie chcę generalnie po każdej zimie tego naprawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 26.06.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Chcę użyć drewna bangkirai.Twarde,mocne jak diabli.Widziałem altankę z tego ,stojącą 4 lata.Wyglądała ładnie.Lubię drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 26.06.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Ano właśnie...wszystko zależy od gustu....nie wiem tylko, czy taras z tego materiału wpiszę się tak w ogólnym wygląd tak jak ten murowany taras?? Jaką pow. będzie miał twój taras i ile ew. będzie to kosztować z tego drzewa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 27.06.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Taras zrobię tak ze 30-40m2M2 deski tarasowej z bangkirai kosztuje 100-120zł.Legar ok.15zł/mb.To ceny z DLH.Pewnie można gdzieś kupić taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.06.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Oj Baszka... Już długo jest o tym wątek...mojego Autorstwa Zobacz tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baszka 27.06.2005 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Ale to strasznie stare pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baszka 27.06.2005 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Senser -Hubert (tak ma na imie mój syn!) odnalazłes moje stare pytanie na temat Poli. Juz kiedys sie przymierzalismy ale finansowo nam nie wyszło. I znowu zaczynamy przymierzanie. Mam nadzieję że na dobre. Bardzo mi sie ten projekt podoba, ma wszystko co potrzebuje w domu, aż mnie to przeraża Śledze uważnie Wasze poczynania i biorę nauki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.06.2005 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 No fakt...nie zauważyłem wcześniej... W tym czasie, dopiero kupowaliśmy projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.06.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Baszka...a skąd ty znasz moje imię?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 27.06.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 A'propos pieniędzy...Dzisiaj nasze wydatki (łącznie z zakupem działki) przekroczyły ćwierć miliona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.06.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 My ćwierć miliona, już "dawno" przekroczyliśmy W sumie na sam dom już docelowo kalkulujemy 360 000 zł. A z działką to by wyszło w sumie 400 000 zł W sumie myślę, że to mało więc dokłdam jeszcze 20 000 zł na ogrodzenie Działka jest ogrodzona tymczasowo.... A gdzie kostki, tarasy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 27.06.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Dom wiesz w jakim mam stanie.Ogrodzenie jest już z trzech stron.Działka kosztowała 85tys.Wyłączam się.Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.06.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Teraz to w sumie już nie wiem....miech w budowie to w sumie przepaść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 27.06.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Stan surowy.Dach.Elektryka.Alarm.Woda+kanaliza w ścianach i pod podłogą.Schody wewn.+barierki.Od jutra tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.06.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Baszka, powiem ci we własnym imieniu... Dom nie jest tani ani łatwy w budowie. Prawie, bez względu na technologię (zakładam zdrowy rozsądek...). Trudny w budowie...czasem nastręcza trochę "bólu" wykończeniowego. W gruncie rzeczy łatwy do adaptacji...jasno podzielone strefy mieszkalne (dzienna, nocna). Mi układ się bardzo podoba...ale, oczywiście nie obeszło się bez może i dość istotnych zmian w układzie ścianek działowych na poddaszu. Również w konstrukcji dachu (ale zmiany w tym zakresie nie spowodowały zmiany w wyglądzie zew...no może trochę...ale myślę, że na "+" ) Pytałaś o garderobę....strzał w dziesiątke w przypadku tego projektu... Nie ma za bardzo jak jej tam zrobić...choć my początkowo myśleliśmy aby przeznaczyć na garderobę pokój nad garażem....ale jednak padł ten pomysł... W końcu, w wyniku zmian w ukł. ścian dz. na poddaszu, wyodrębniliśmy coś ok. 4 m2 z pokoju nad kuchnią. Powstała taka właśnie "garderoba", która ma okno to "ukośne" i jest pomiędzy tym pokojem a łazienką na górze... Więc tak rozwiązaliśmy problem garderoby dla nas.... Wciąż nie mamy pojęcia co zrobić z pokojem nad garażem...może w przyszłości dla dzieci to by rozwiązało problem "garderobiany"?? Dodam, że tą garderobę zrobiliśmy tak, aby mogła ona być zaadaptowana na łazienkę... Może trudno będzie to pojąć...ponieważ nie pisałem o tym wcześniej, ale my poprzesówaliśmy kominy. Nie mamy komina tam gdzie był zaplanowany grill...komin i kominek został przeniesiony na ścianę w salonie za którą jest przedpokój/łazienka... Ale jak się tak przyjrzycie na projekt....na salon to jest ogromny problem z zaadaptowaniem go na potrzeby TV...a co dopiero Home Cinema... Tak reaasumując...pomimo wszystko dom mi się bardzo, ale to bardzo podoba...moja taka osobista rada....(chyba, że co poniektórym gust inaczej podpowiada...), nie dajcie się naciągnąć czy to wykonawcom, czy wam samym na "oszczędności" co do zdyscyplinowanego wykonania zgodnie z projektem w detalu właśnie elewacji... Znam już jeden taki przypadek, gdzie "pan" zrobił sobie zwykłe, proste słupy, obłożył je płytkami klinkierowymi....i było "cacy"...do czasu kiedy nie zauważył zdięć z mojej elewacji... Morał jest taki....może i zaoszczędzicie "parę groszy" na elewacji...ale pytanie, czy jakieś 5k to przy 300 000 zł to jest na tyle istotne, aby przy wydaniu i tak w sumie sporej gotówki "płakać", że "ten" dom to jednak nie "ten"?? Przemyślcie to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.06.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Schody wewn.+barierki. Od jutra tynki. Ale chyba te schody to masz gdzieś złożone...no bo chyba nie robiłeś ich przed tynkami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baszka 28.06.2005 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Senser na poczatku ktos sie do Ciebie po imieniu zwrócił Dzieki za wyczerpujace informacje, ta pola mi się najbardziej podoba i na zewnatrz i wewnatrz. Co ja poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts