bami 06.06.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 (edytowane) To może na początek uczestnicy: Postacie pierwszoplanowe: Gluś czyli Inwestor Strategiczny Bami czyli ja czyli Inwestor Wykonawczy czyli szara eminencja przedsięwzięcia i spiritus movens; raczej bierny uczestnik Forum i cicha podglądaczka Chris czyli Dobry Duch, przyjaciel domu w przenośni i dosłownie, zaprzyjaźniony architekt i artysta plastyk Bartek i Górale – moje zbawienie, Ekipa Niemal Doskonała- życie niestety zweryfikowało opinię; chłopcy mieli słaby finisz - nie przyjechali na poprawki i finalnie Bartek przywłaszczył sobie moje drewno na elewację - spotkamy się w sądzie Szalony Kierbud – szybki jak błyskawica, rzadko go widujemy – przeważnie jak potrzebujemy uaktualnienia dziennika do kolejnej transzy - raczej średni (polecany na Forum), ale nie miałam sił ani czasu na zmianę Jarki od Instalacji – chyba OK., ale po owocach ich poznacie…- różnie bywało, niby dokładnie ale z kończeniem pracy też słabo Last but not least: Forum Murator – nikomu przedstawiać nie potrzeba Postacie drugoplanowe: Starszak i Maluch czyli progenitura inwestorów, skutecznie odciągająca matkę od budowy i Forum Mama i Teściowa – tylko dzięki ich rzadkim niestety wizytom jestem w stanie posunąć cokolwiek (za przeproszeniem), do przodu i napisać coś na forum – buziaki Teściowo Bożenko Czarne charaktery: Na razie brak Galeria postaci będzie na bieżąco uzupełniana a na koniec każdy dostanie ocenę… Otóż… Historia niestety nie zacznie się od początku, nawet nie od końca, tylko od środka, czyli od etapu instalacji. Teraz mam na budowie elektryków, którzy z wywieszonymi jęzorami kładą kable na górze, bo od wtorku wchodzą tynkarze… Tynkarze będą tynkować górę a Jarki zjadą na dół okablować salony. Jest też Bartek i Górale – ocieplają elewację i patrzą innym ekipom na ręce W kolejnych odcinkach przedstawię stan bieżący oraz będzie nieco retrospekcji… Bardzo pozdrawiam Rasię, dzięki której w końcu się zmobilizowałam. Gdyż albowiem (bez urazy), zauważyłam, że forumowicze bez dziennika są obywatelami drugiej kategorii. No to ja zaaspiruję do tej pierwszej kategorii, do Elity Forum brakuje mi jeszcze jakieś 9999 postów – mam tylko nadzieję, że ktoś do mnie zajrzy ZAPRASZAM Edytowane 14 Lipca 2013 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 06.06.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Dzień dobry. A tu można pisać, czy bedą komentarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 06.06.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Ha! Zajrzałam! I nawet przeczytałam! Brawooo!!! A teraz poproszę komenty założyć, żebym mogła niniejszy wpis do nich przenieść i tak cuuudnie zapowiadającego się dziennika nie zaśmiecać od początku:lol:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 06.06.2012 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Tu pisać tu... witaj Amalfi, męczę się ciągle z linkiem do dziennika w sygnaturze. Zawsze myślałam, że jadość kumata jestem, ale niestety... chyba nie do końca Bardzo się cieszę, że tu zajrzałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 06.06.2012 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Ale ja chcę mieć wszystko tu, "w jednym flaku", może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 06.06.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Ale ja chcę mieć wszystko tu, "w jednym flaku", może być? Uuuuuu, to będziesz miała bardzo dłuuuuugi dziennik. Ale może to i dobrze, bo wątki nie będa się powielać. Zapowiada się interesująco. Czekam na wpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 06.06.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Ja nie lubię dzienników i komentarzy w jednym:(. Wyobraź sobie, że przeglądasz moje 479 stron komentarzy w poszukiwaniu zdjęć jednej łazienki...... można kopiować wpisy od razu do komentarzy, trwa to dwie sekundy... ale jak będziesz pisać o śrubce zardzewiałej, której zdjęcia wkleiłaś na xxx stronie, to ciężko będzie te zdjęcia odszukać lub będziesz musiała wklejać nowe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madileo 06.06.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Wstęp ciekawy, więc rozgoszczę się na trochę Fajnie, że wszystko w jednym miejscu, ale coś czuję, że za jakiś czas ciężko będzie się dokopać do zdjęć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 06.06.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Z założenia nie czytam dzienników, które są zaśmiecane komentarzami:(. Kilka razy próbowałam i się poddałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 06.06.2012 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 No to swój dziennik dedykuję wszystkim dziewczynom, której już zbudowały, budują albo będą budować swoje wymarzone domy... a jest tu ich trochę W związku z tym anegdota sprzed roku : bami, czyli ja, z nowo przybyłym szefem ekipy od SSO (później się okazało, że nie tylko) Bartkiem, jedziemy do pobliskiego składu budowlanego, gdzie otworzyłam rachunek. Bartka poznałam dzień wcześniej - fantastyczny młody Góral - co prawda do Sebastiana Karpiela-Bułecki mu trochę brakuje (wzrostu i kilku zębów), ale mówi tak samo . Bartek zagaja z fotela kierowcy: teraz to ja się coraz częściej spotykam z tym, że to kobiety budują...A faceci w ogóle, zapracowani. Ja: no właśnie, panie Bartku, takie czasy... Bartek (wyraźnie nie jest do końca z tego zadowolony, ale chce być miły): I tak nawet czasem sobie nieźle radzą...I bardzo się angażują... Ale jak czasem mi któraś mówi, że coś w Muratorze wyczytała, TO NORMALNIE MNIE SŁABI Cudny ten mój Bartek, prawda? I jak zamknę oczy, to normalnie jakby Sebastian Karpiel-Bułecka do mnie gadał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 06.06.2012 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 rasiu - rozsądna dziewczyno... Patrzysz na to z innej perspektywy i pewnie masz rację... ale mój wątek nie będzie miał ileśtam set stron tylko kilkanaście... A do mnie nie możesz nie zaglądać, bo jesteś matką chrzestną... no nie możesz i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 06.06.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Witam Dziennik lepiej od komentarzy odciąć... niestety mam sama taki misz-masz... Ale pisz i prezentuj swoje dokonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 06.06.2012 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 :welcome:Madileo i Moose. Przekonałyście mnie, spróbuję założyć komentarze, jeżeli to oczywiście nie przekracza moich zdolności, bo żeby był opis a nie link pt. http to zdecydowanie poza moimi możliwościami pojmowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 07.06.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Bami - jedno krótkie pytanie - jak chcesz ocieplić domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 07.06.2012 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 styropian szary 15 cm, pod fragmentem elewacji z piaskowca 12 cmMoże być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 07.06.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Tak tylko patrząc na zdjęcia to nasuwa mi się myśl, że możesz mieć problem z ociepleniem przy wykuszu i oknie narożnym, ale wykusz może jest cofniety, a ja tego na zdjęciu nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 07.06.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Cześć Bami, może zdjątka jakieś, coo? nie daj się prosić, wklejać umiesz Ja też mam 2 w 1 i faktycznie bałagan jest, ale mój dziennik pełni na razie rolę psychoterapeutyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 07.06.2012 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Tak tylko patrząc na zdjęcia to nasuwa mi się myśl, że możesz mieć problem z ociepleniem przy wykuszu i oknie narożnym, ale wykusz może jest cofniety, a ja tego na zdjęciu nie widzę. Och, masz rację, Bartek walczył ze ścianą frontową i klął... ale już po wszystkim, dzisiaj cyknę fotę i pokażę efekty jego pracy. Problem zacznie się dopiero przy elewacji - fragment wokół narożnego okna na piętrze jest z drewna... Witaj Cronin, coś mi się zdaje, że Ty kiedyś miałaś budować, a później kupiłaś mieszkanie...czy coś się zmieniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 07.06.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Zgadza się, miałam się budować, zrezygnowałam na rzecz mieszkania, miałam kupić mieszkanie (zobaczyłam ceny) zrezygnowałam na rzecz budowy na innej działce, sprzedałam-kupiłam działkę, i za 2 tygodnie startuję to tak w skrócie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 07.06.2012 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 No to trzymam kciuki, jednak droga do własnego domu czasem bywa kręta :-)Ja pewnie gdybym miała ze 30 m2 mieszkania wiecej, domu bym nie budowała ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts