bami 17.10.2012 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Pojechał tam ze swoim przyjacielem Michatym powynosic ciężkie belki i wory z cementem z garażu, żeby wylewkarze mogli tam wejść. Miałam jechać z nimi, ale przytrułam się winogronami i cierpiałam. Na koniec miał pozamiatać ale nasza miotła była w garażu, do którego nie mamy klucza! Poszedł więc za moja radą po miotłę do sąsiadów: Darek, mogę pożyczyć od was miotłę? ( sąsiedzi właśnie sie sprzeczali o budowlane wszystko, sąsiadka strasznie na sąsiada krzyczała) Darek: jasne, proszę. Gluś z miotłą skierowaną w stronę sąsiadki: to jak Dorota, mogę pożyczyć? Czy może BĘDZIESZ TERAZ GDZIEŚ LECIAŁA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 30.10.2012 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 (edytowane) Ciekawe, czy umiem jeszcze wklejać zdjęcia http://www.fotosik.pl][img]http://images50.fotosik.pl/1728/f16b2f77ec180021med.jpg Victoria! no to jeszcze kilka: To są rury od wentylacji mechanicznej. Ale... wszystkie zniknęły pod wylewką Jak sobie pomyślę, że to wszystko tylko w większej średnicy rur musiałoby się zmieścić w zabudowie k-g... chociaż coś (mam nadzieję_ wyszło mi jednak lepiej, niż to planowałam Edytowane 7 Czerwca 2013 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 30.10.2012 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 (edytowane) Pokażę Wam teraz surowe płyty... a na koniec (jak nastąpi) końcowy efekt podświetlonej instalacji artystycznej made by Chris. Materiał wyjściowy niestety nie powala na kolana, bo to onyks z przeceny Wyjdzie z tego albo coś super, albo będzie kompletna klapa. Dzisiaj Chris w "kamieniołomach" osobiście nadzorował cięcie płyt. "Trochę" zmarzliśmy... Zobaczyłam też marmur o nazwie Thassos - srebrzystobiałe cuuuudo. Może by tak chociaż kawałek na kominek... Edytowane 7 Czerwca 2013 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 08.11.2012 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Co to ja ostatnio zrobiłam?1. Nawiozłam na działkę 17 wywrotek ziemi2. Dokonczylam papierologię gazową, w przyszłym tygodniu mam nadzieję zainstalują mi licznik i niezadługo w moich rurach popłynie tańszy, rosyjski gaz!3. Zainstalowalam szambo4. Przeniosłam prąd do domu5. Poprawiam rynny i obróbki blacharskie6. Zamontowałam (wreszcie) gotową od 29 września bramę garażową 7. Zainstalowałam tylne wejście8. Wybrałam gres do garażu 9. Rozmarzyłam się, ze będę miała podłogę z żywicy w pralniokotłowniosterowni10. Prawie wybrałam piec: waham się pomiędzy viessmann vitodens 200 ze zbiornikiem 150 l a Buderus logamax gp 162 z zasobnikiem 200 l - może ktoś pomoże mi wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 09.11.2012 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Na budowie od jakiegoś czasu jest nowa ekipa w składzie: Boczek, Nos i Pomocnik... Poprawiają i kończą po Bartku.... Wyglądają jak z "Lotu nad kukułczym gniazdem".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 15.11.2012 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Przez ostatni tydzień zdarzyło się tyle, że pisałabym do rana, a później nikt by tego nie przeczytał....Krótko mówiąc, przeżywam horror związany z piecem i ogrzewaniem. Po drodze padła nawet koncepcja, że całe ogrzewanie w domu jest sp.... DO NICZEGO. Wszystko wyjaśni się w poniedziałek, pliz trzymajcie kciuki, by przyjechał mój piec i panowie z gazowni założyć licznik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 27.11.2012 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 (edytowane) Chris był dzisiaj na wizytacji, ale o tym Wam napiszę "inną razą". Trzymający w napięciu horror pt. Piec-Kotłownia-Ogrzewanie-Moce-Piekielne trwa... Kotłownia została źle rozplanowana. Tam, gdzie wiszą te gadżety typu piec pompy rurki zaworki rozporki nie da sie położyć płytek w sposób estetyczny! Trzeba to było zrobić dawno temu... Ale jakoś to wytrzymam. Za to wczoraj.... Przyjeżdżam na budowę "znienacka" i co widzę.... na dachu od garażu siedzą Boczek i Nos... Kompletnie pijani. Nie po piwku czy light, tylko sztywni! Wiec mówię im, żeby natychmiast zeszli. Ale oni dalej trzymają się rynny! I wtedy. Wściekłość zalała mi zmysły. NA DÓŁ! JUŻ!!!!!! - zaryczałam na całą wieś, chociaż rzadko podnoszę głos. A tak nie wydarłam się nigdy w życiu. Nos schodząc spadł z rusztowania, a ja ostatkiem sił powstrzymałam się, by go nie skopać...bo wyobraziłam sobie, że przez takich debili, którzy spadli z dachu, zaznajamiam się z prokuratorem, albo siedzę w kryminale... Wywaliłam ich z budowy. Boszszsz co ta budowa ze mną zrobiła Edytowane 27 Listopada 2012 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 27.11.2012 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Boczek wczoraj nie wyjechał, bo nie miał jak...był kompletnie nawalony, więc o jeździe samochodem nie mogło być mowy. Dzisiaj od rana pracował dalej... Bardzo przepraszał. A ja popatrzyłam na to, co zrobił i zmiękłam... Pozwoliłam mu dokończyć pracę, czyli zostać dziś do końca dnia... Wszyscy obecni na budowie panowie z innych ekip tez sie za Boczkiem wstawili... Bo Boczek jest super dokładnym dekarzem... Mój dach i obróbki są teraz nieskazitelnie równe, a rynny mają odpowiednie spadki... jest zatem dla mnie szansa -nie jestem kompletną jędzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 29.11.2012 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Wczoraj o 22.30 bami oraz jej hydraulik Zbyszek oraz jej Sąsiad Ulubiony zwyciężyli nad Złymi, Zimnymi Mocami! Ciepła woda popłynęła w podłogówce i w założonych grzejnikach JEST CIEPŁO W MOIM DOMU Janek może szaleć z wykończeniówką! Nie mogę uwierzyć, że to się stało.... Muszę tu pochwalić sprawność działania firmy Buderus... W dniu, w którym przedstawiciel Viessmanna przysłał mi na maila ofertę na piec z zastrzeżeniem realizacji za 3-4 tygodnie (startowali tego samego dnia), cały osprzęt kotłowni z Buderusa przyjechał na budowę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 03.12.2012 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Daawno zamontowana już brama garażowa: http://images49.fotosik.pl/1722/c12287ea2f724d31med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 03.12.2012 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Oraz pancerne drzwi od zakrystii (to nie jest dokładnie to, o co z Chrisem nam chodziło, ale ujęła nas szybka rodem z czołgu). I tak ich nie widać, a spełniają swoją funkcję.Świetny miejscowy wykonawca w dobrej cenie: zaraz Go umieszczę w "solidnych": http://images44.fotosik.pl/518/7f61a82d6026bfaemed.jpg Dawno temu przyjechały też na budowę tony płytek. Między innymi: Nowa Gala SP 15 do garażu: http://images50.fotosik.pl/1776/ac0790e9d117f009med.jpg Łazienka dół (pokazuję dekory z brylancikami, a to czarne po prawej to płytka bazowa - czarna, matowa, satynowa... urocza) http://images44.fotosik.pl/518/df3eefeaafac3173med.jpg I gres bazowy na cały dół - Glusiowi się nie podoba "bo wygląda jak brudny". A Chris mówi "a nie mówiłem aniołku, żeby wziąć połysk?" :bash:Mówił, ale to MÓJ dom. Mówił też "ty aniołku jesteś dizajnerką, co ty robisz w tym ... (tu pada nazwa mojego miejsca pracy), ALE NIE ROZUMIESZ PEWNYCH RZECZY". Całe szczęście, że nie rozumiem... Chciałam mat to mam! I żałuję! Ale na pewno mniej, niż gdybym kupiła połysk... http://images38.fotosik.pl/1869/8d1f20da5a430708med.jpg Edytowane 3 Grudnia 2012 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 07.12.2012 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Zamiast analizować, węszyć, szukać, porównywać, myśleć i knuć na budowlane tematy, postanowiłam się trochę zczilałtować. Dzieciom kazałam się wspólnie bawić (nie jest to łatwe, bo mają trochę ponad 2 i trochę ponad 7 lat) - no właśnie, już przyleźli. Na matce trzeba siedzieć, wiecznie od niej coś żądać. Trzeba włączać bajkę. Trzeba hałasować zabawkową kierownicą naśladującą ryk silnika (i składać propozycje: tańcz mamo, tańcz ). Mamo, patrz w lusterko, jaka jesteś ładna - Maluch jest słodki. Mamo nie pij winka. Mamo chcę kupę. Mamo daj mi pić. Nie wodę, soczek chcę. Nie przez rurkę, ze szklaneczki. Włączyłam sobie swój ulubiony film: "Due date" (przetłumaczony na "Zanim odejdą wody") - bo uwielbiam Roberta hDowneya Jr-a - czy ktoś go lubi? dziewczyny pewnie tak. Włączyłam, ale Starszak przełączył na Fineasza i Ferba - niech będzie, też lubię. Mały chodzi i mówi: "boli mnie krzyż! jaka masakra!" chwila nieuwagi i mam dywan i tv wysmarowane Sudocremem... Może się przeprowadzę na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 16.12.2012 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 WYGLĄDA TAK: http://images49.fotosik.pl/1737/dea299dadd20286cmed.jpg http://images34.fotosik.pl/497/238321f487693f9fmed.jpg Pomysł, by postawić narożny kominek wcale nie na rogu: bami, dzięki temu osiągnęłam trójwymiar i lekkość Pomysł reszty: bami Dobór kamienia: bami Projekt: firma Kominki i Kominy z Zielonej Góry - dostępna na Forum, polecam - projekt został wykonany na podstawie wskazówek telefonicznych , nad całością czuwał pan Michał Piotrowski - pozdrawiam! Wykonanie: firma Kominki i Kominy jw - montaż w 2 dni, obraz po wykonanej pracy jak na fotach Komentarz Chrisa mojego projektanta : przecież wiedziałem, że zajebiście wyjdzie aniołku, ja to wszystko widzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 16.12.2012 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Z przykrością muszę stwierdzić, ze nacięłam sie na moich dwóch podstawowych ekipach.... dobra rada: warto brać ekipy z polecenia, ale nigdy nie należy zatrudniać znajomych znajomych.... Niestety Bartek i jego ekipa nie dokonczyli swojej roboty i nie przyjechali na poprawki. Zwodzili mnie 2 miesiące, wynajdując coraz to nowe kataklizmy. Podobnie wyglądała sprawa z instalatorami - nie zrobili mi kotłowni, mimo obietnic. Stwierdzili, ze nie przyjadą instalowac kotłowni, bo w domu jest zimno (no jasne, ze było, przecież nie było kotłowni ), a w domku holenderskim nie będą mieszkać zimą.... Tyle, ze zrobili sobie w sierpniu i wrześniu 5 tygodni urlopu, zamiast ustalonych dwóch.... Sytuację uratował mi pan Zbyszek Nowicki - bardzo słowny i skrupulatny hydraulik - namiarem służę na priv. Na szczęście wykonczeniówką zajmuje się mój od dawna znany i sprawdzony po wielokroć Pan Janek - i mogę spokojnie spać Edytowane 20 Grudnia 2012 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 20.12.2012 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 (edytowane) Myślałam, że jej wybór jest prosty albo, że tych wanien jest "co niemiara" albo, że są w rozsądnych cenach... nic z tych rzeczy. Wybrałam taką: http://www.balteco.ee/picture.php?id=nmEnFl4SHgbB7yckxmbvOU jest piękna, matowa, w dotyku jak jedwab już się nie mogę doczekać, kiedy przyjedzie Wanna ta stanie w łazience zwanej Wielkim Problemem. Wielki Problem zaprojektował Chris. Ale ja znalazłam do niej wyposażenie : szczotkowany trawertyn, ową wannę, brodzik, umywalkę o taką: http://click.infospace.com/ClickHandler.ashx?du=http%3a%2f%2fnokautimg1.pl%2fp-45-de-45de7d8dd09d72cffc6757839940eb68500x500%2fcatalano-zero-umywalka-60x42.jpg&ru=http%3a%2f%2fnokautimg1.pl%2fp-45-de-45de7d8dd09d72cffc6757839940eb68500x500%2fcatalano-zero-umywalka-60x42.jpg&ld=20121220&ap=20&app=1&c=facemoodsv4.1161&s=facemoodsv4&coi=372380&cop=main-title&euip=89.76.63.201&npp=20&p=0&pp=0&pvaid=efcfff729a3c4934a95b18440fcb06d2&ep=20&mid=9&hash=92181B5BB0DEA3DA0F819E48FE47530D bidet i WC o takie: http://ts3.mm.bing.net/th?id=H.4688163803564098&pid=15.1&H=160&W=160 Edytowane 20 Grudnia 2012 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 27.12.2012 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 niestety nie miałam technicznych możliwości przesłania Wszystkim życzeń świątecznych (wyobrażacie sobie, że są jeszcze gdzieś miejsca bez netu gdzie nawet nie zabieram kompa W nadchodzącym roku życzę Wam spełnienia marzeń, większych możliwości, nowych szans... http://www.123newyear.com/123newyear-images/happy-new-year/126/happy-new-year-2013-wallpaper-1-1024x768.jpg ...oraz wytrwałości, uśmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 29.12.2012 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Mam duży dylemat z pralnią: roztropni ludzie radzą, by wyłożyć ją płytkami. Pralnia jest jednocześnie kotłownią i to spore pomieszczenie. Niestety piec i zasobnik na wodę nie zostały rozmieszczone w sensowny sposób mam ochotę to po prostu pomalować albo wyłożyć jakąś niegroźną płytką: niewielką, białą? Najgorsze jest to, ze muszę to zrobić na wczoraj !! byliśmy dziś po dłuższej przerwie w nowym domu (nie na budowie! ) A tam cieplutko, pan Janek jak zwykle zostawił idealny porządek... Nasz salon jest baaaardzo (aż za bardzo) słoneczny. W oknach zamarzyły mi się ciężkie zasłony z ciemnego aksamitu, takie zupełnie nieprzezierne czy ktoś wie, gdzie można zakupić fajne tkaniny dobrej jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 03.01.2013 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 (edytowane) ... I swoją frustrację umieściłam w komentarzach. Aż musiałam sobie zrobić drinka (i musiałam go wypić ) i zaraz sobie zrobię drugiego, a potem trzeciego... Może napiszę tylko tyle, ze ludzie z naszą sytuacją rodzinną i zawodową powinni kupić szeregówkę od dewelopera! wyczuwam nadciągającą katastrofę wykończeniowo - wnętrzarską A punktem kulminacyjnym będą schody... chociaż widzę też pewne szanse w związku z katastrofą - ja juz tak mam ze nawet w czarnej D... coś mi zaświta Edytowane 3 Stycznia 2013 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 08.01.2013 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Dziś spędziłam cały dzień na budowie. Wymagam resuscytacji.... Głowa mi pęka. Wrzeszczeliśmy na siebie z Chrisem. Tzn. głównie ja. Wojna była o oświetlenie. Wygrał Chris. Nie pytajcie, dlaczego.... Za to bardzo ładnie "wyszła" łazienka dla p . Czyli dla gości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 08.01.2013 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Był taki moment dzisiejszego dnia, nawet kilka razy, ze byłam bliska odmeldowania się z projektu "dom". Właśnie mi przeszło: po raz n-ty mój indyjski sąsiad urządził za ścianą mojej sypialni rodzinną awanturę. a na mojej wsi nie będę go słyszeć... Tylko ciszę albo mojego tamtejszego sąsiada pana łosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts