bami 24.03.2013 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 (edytowane) Pomimo, ze budowa i wykończeniówka już dawano nie przypominają komedii, pozostanę w konwencji... Znowu sprzeczaliśmy się z Chrisem:cool: wyglądało to jak zwykle: on snuł wizje, a ja zadawałam niewygodne pytania. doszliśmy do podłogi ( po raz n-ty ). Więc po raz kolejny mówię: Chris, ja to rozumiem, ale Strategiczny tego nie kupi! Jemu to się nie spodoba!!!! I co wtedy zrobimy? Zerwiesz podłogi??? Wkurzony Chris: nie, nie zerwę podłogi, bo będzie zaj...ta! Wyślemy go do sąsiadki ! Jak wróci, wszystko mu się już będzie podobało! dla wyjaśnienia: moja sąsiadka (przemiła zresztà) zastosowała mieszankę pseudostylów, a efekt powoduje, że osobom wrażliwym na estetykę (jak Chris) odejmuje mowę Edytowane 24 Marca 2013 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 11.04.2013 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Pora odkurzyć dziennik.... niby cośtam cośtam się dzieje, ale wszystko powoli! Schody - się robią, na razie u Pana Darka w warsztacie. Drobne poprawki typu dołożenie gniazdek i oświetlenia w garderobach - zrobione. Za to jutro wchodzą do mojej łazienki kamieniarze na ostateczny pomiar , tak bardzo bym chciała, żeby trawertynowa łazienka wyszła fajnie dzisiaj zadziwiłam Pawła (elektryka) informacją, ze musi przymocować 36 jarzeniówek do ściany A Chris zdruzgotał Janka informacją, ze sufit i 2 ściany będą czarne jestem pewna, ze jak wyszliśmy z budowy, moja ekipa wykończeniowa pukała się w głowę rozumiem, ze Chris niby nie do końca jest normalny, ale ja???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 11.04.2013 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Ogłosić wiosnę! Do naszej wsi przyleciały już bociany! (do sąsiadów mam nadzieję) drugi koniec kija jest taki, że błoto jest okropne... moj samochód po jednokrotnym przejechaniu przez drogè dojazdową, wygląda jak po rajdzie Camel Trophy na Borneo w porze deszczowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 12.04.2013 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Pan Janek w ramach odwetu za czarne ściany zażądał gniazdek, a przynajmniej ich bebechów! Natychmiast ! A ja oczywiście nie jestem w temacie, bo niby dlaczego miałabym być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 18.04.2013 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Budowanie domu to sinusoida - a ja akurat dziś jestem na wznoszącej właśnie powoli wygrzebuję się z limonkowego dna - w ramach eksperymentu postanowiliśmy z Chrisem w pokoju Malucha zrobić 2 limonkowe ściany - jak się okazało, o co najmniej 2 za dużo najgorsza oczywiscie była reakcja Strategicznego: co to jest??? Co wy tu nawyrabialiście??? Ja (kompletnie załamana): to jest limonka.... Strategiczny: limonka? To jest ......, nie limonka! - zamiast kropeczek niech każdy wstawi sobie ulubione, brzydkie słowo (ale ma pasować do limonki) za to przyjemne rzeczy są następujące: 1. Przyjechały cudowne baterie do "naszej" łazienki - w dodatku zapakowane jak bombonierki, każdy element w zawiązywanym białym woreczku - dla zainteresowanych - mało popularny w Polsce Steinberg 2. Przyjechała ceramika Catalano - Sfera jest piękna , a najpiękniejsza jest cienka deska. Za to umywalki są ciężkawe, jedna na pewno do wymiany. Dla rozwazających zakup Catalano - ceramika jest śnieżnobiała, dużo bielsza niż z innych firm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 29.04.2013 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 I stało się ... dom został wyposażony w kolory ścian. Nie przypuszczałem, ze można w ten sposób zabawić się geometrią i światłem. Oświadczam publicznie, ze Chris jest prawdziwym artystą kolorystą kuchnia jest biała i szara salon jest biały i czarny - jest tłem dla onyksu gabinet i sypialnia są biało czekoladowe pokoj Starszaka jest biały z indygo pokoj malucha w kolorze zwanym Pina Colada - ładnie, prawda? korytarz jest w burgundzie Jest INACZEJ. Na razie jest ciemno, dziwacznie. Czekam zatem na jasną podłogę na górze, na razie ciężko mi się otrząsnąć po tym, co zobaczyłam relacjonowałam efekt przez telefon Chrisowi: Chris, na górze jest całkiem ciemno, jak nie przymierzając, w...uchu Chris: a która jest godzina Aniołku? Ja: nooo, chyba juz po ósmej... Chris: po ósmej, czyli po dobranocce. PO DOBRANOCCE MUSI BYĆ CIEMNO NA GÓRZE !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 21.05.2013 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 (edytowane) Wielki Problem krok po kroku przestaje nim być Najważniejsze - kamienne płyty zostały położone. Są cuuudne... A w dotyku satynowe.....Położone w sposób perfekcyjny przez panów Rafała i Piotra - polecam z czystym sumieniem A teraz popatrzcie, może uda mi się wstawić : Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 21.05.2013 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 A właściwie zlewozmywaki dwa.... Wyczytałem kiedyś, ze w dużych kuchniach to bardzo praktyczne rozwiązanie. Utwierdziła mnie w tym przekonaniu Balbina (bo ma 2, ktoś jeszcze ma?) i używa. Otóż jeden obok zmywarki - do naczyń, a drugi, mniejszy w wyspie - do mycia rąk, warzyw, owoców. Więc dzwonię do Chrisa i pytam: Chris, do tych białych blatow to mam szukać zlewów białych czy stalowych? Chris: obojętnie Aniołku, oba kolory będą wyglądały dobrze. A jakie bardziej ci sie podobają? ja: wiesz, najbardziej to mi się podpbają takie białe, ceramiczne, jak ceramika do łazienki .... Chris: i zajebiście Aniołku, tylko lepiej zapytaj Glusia ja: Glusia? A po co??? Ciebie się pytam!!! Przecież wiesz, ze lubi ładnie, jak zrobimy ładnie, będzie kontent... Chris: no wiesz Aniołku, ale zeby on nie wszedł do gotowej kuchni i nie zobaczył zlewów, których żaden normalny człowiek by nie zastosował. Wiesz, to dość oldskulowe i odważne posunięcie. Ty go lepiej zapytaj, czy jest gotów na białe zlewy. Bo wiesz Aniołku, gdybyśmy to my dwoje mieli tam zamieszkać, to zrobilibyśmy sobie białe, ceramiczne.... kocham Chrisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 23.05.2013 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 W końcu wybraliśmy dzisiaj płyty na taras: Libet Venetia kolor verno - na żywo są niemal białe, jak nasza podłoga w salonie - zatem za oknem będziemy mieć "przedłużenie " podłogi z salonu - płyty na tarasie również połączymy z drewnem. Oczywiście użyjemy tylko prostokątnych płyt - żadnych łuków http://www.libet.pl/upload/galleries/14.jpg Kostka na podjazd i opaski będzie taka: Libet Piccola Bianco Carrara, oczywiście też bez łuków http://click.infospace.com/ClickHandler.ashx?du=http%3a%2f%2fwww.perfekt-bruk.pl%2fgaleria%2ffoto%2fLibet%2cpiccola%2c004.JPG&ru=http%3a%2f%2fwww.perfekt-bruk.pl%2fgaleria%2ffoto%2fLibet%2cpiccola%2c004.JPG&ld=20130523&ap=7&app=1&c=funv13.1&s=funv13&coi=772&cop=main-title&euip=89.76.63.201&npp=7&p=0&pp=0&pvaid=50b1ea3253b841a0ba7385b8455996cc&ep=7&mid=9&hash=ACF98FCAA05A2E56157EDEAB85CE8B60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 23.05.2013 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 A oto zlewozmywak, który nas ujął swoją formą, nowoczesnością i dziwną oldschoolową nutą. Strategiczny też oczywiście jest na tak, nie będę musiała zamieszkać z Chrisem, żeby taki zlew w kuchni mieć http://click.infospace.com/ClickHandler.ashx?du=http%3a%2f%2fwww.mysanitaire.com%2f735-1624-thickbox%2fevier-duravit-starck-k-60-r.jpg&ru=http%3a%2f%2fwww.mysanitaire.com%2f735-1624-thickbox%2fevier-duravit-starck-k-60-r.jpg&ld=20130523&ap=12&app=1&c=facemoodsv4.1161&s=facemoodsv4&coi=772&cop=main-title&euip=89.76.63.201&npp=12&p=0&pp=0&pvaid=d7e9d21269f54682804776bc0e42984b&ep=12&mid=9&hash=4DAA7E8AB28BB591AF91F2B62ADFD523 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 29.05.2013 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Klamka zapadła, umowa z wykonawcą drzwi podpisana Drzwi pełne, gładkie, z chowanymi zawiasami na górze - fornir bielony jesion, z usłojeniem przechodzącym poziomo na opaski boczne, opaski górne - do sufitu w naszej sypialni wejście do garderoby i do łazienki - to samo, tylko ze skrzydłem z matowego szkła. Na dole drzwi do garderoby przy wejściu - fornir dąb ciemny, reszta jak wyżej - fornir dobierany pod kolor drewna na schodach drzwi z kuchni do pomieszczeń gospodarczych - zlicowane ze ścianą pokrytą spiekiem, skrzydło w spieku - drzwi prototypowe i eksperymentalne drzwi zewnętrzne - najprostsze jak się dało. Metrowe skrzydło (wysokość 245) i do tego pionowe doświetle przez całą długość, szerokie na 50 cm. Ale oczywiscie nie moze wszystko iść jak należy Pękły mi dolne stopnie schodów. Dobrze, ze mam na stanie 2 rozsądnych i sprawnych Panów (od kamieni, ale postanowili po kamieniarsku rozprawić sie z tymi stopniami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 09.06.2013 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 (edytowane) Schody naprawione uffff..... Wygląda to naprawdę profesjonalnie Teraz już może wchodzić Pan Darek (forumowy LasekD) i zrobić je drewnianymi Przegrałam batalię o stopień "lśnienia" frontów meblowych. Batalię przegrałam kolejno z (zgodnie z ważkością zdania w tym temacie): - żoną Chrisa, która w temacie naszego domu zabiera głos rzadko, ale zawsze z sensem - Chrisem (kategorycznie żądał połysku, ze względu na kąt padania światła dziennego) - Inwestorem Ostatecznym, który nie potrafi niestety uzasadnić swojego stanowiska Zatem fronty będą w połysku - jak będzie źle to.... jeszcze nie wiem co, ale COŚ STRASZNEGO Jutro przyjeżdża Chris, będą jaja Edytowane 10 Czerwca 2013 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 20.06.2013 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Zdjęcia kiepskie, robione telefonem wczoraj po 22... Ale moje schody, które generują tyle problemów, nabrały trochę urody - wykonanie drewnianych stopni - forumowy LasekD - pozdrawiam Panów Lasków Teraz jeszcze barierka...ciężki temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 12.07.2013 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Tym razem dopadł mnie kryzys wnętrzarski... Mam wrażenie, ze nieważne co zrobimy, i tak wyjdzie przeciętnie. I że we wnętrzach wszystko już było. Nie chodzi mi o to, zeby silić się na oryginalność, tylko, zeby dało się wyczuć zaangażowanie włożone w efekt końcowy. Miłym akcentem z wczoraj była wizyta u importera fornirów - polecam, wrażenia jak ze zwiedzania dobrej galerii sztuki fornir dębowy na drzwi na dole i wejściowe wybraliśmy. niestety fornir jesionowy na drzwi na górze okazał się niewystarczająco jasny - czekamy na nową dostawę szukamy takiego bez słomkowego odcienia. W związku z wentylacją mechaniczną w domu drzwi muszą mieć podcięcie większe niż standardowe - obawiam się czy będzie akceptowalne wizualnie. Zmieniłam też zdanie odnośnie klamek - ostatnio stwierdziłam, że WSZYSTKIE są brzydkie, i że klamek nie będzie na szczęście znalazła się JEDNA ładna - wypatrzył ją oczywiście Chris, bo ja przecież przeżywam kryzys. W dodatku jest chromowana, pewnie dlatego, ze zgodnie nie znosimy chromu . Chris zmartwił się mocno: jak wytłumaczę Strategicznemu, dlaczego klamki są chromowane? I za chwilę znalazł odpowiedź: bo tak!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 12.07.2013 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Zmiana koncepcji drzwi zewnętrznych. Będą takie, tylko z ładniejszą klamką I może wyjdą trochę większe docelowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 26.08.2013 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) Niestety, data mojego ostatniego wpisu brutalnie wskazuje, jak kiepską jestem kronikarką. Ale prawda jest jeszcze gorsza! Jestem kiepską inwestorką wykonawczą. Pisanie o tym, co się wydarzyło, przekracza granice mojego samoudręczenia. Poza tym jakbym napisała, co myślę o moim kierbudzie i na przykład coś mu by się stało (typu betonowe buty w Wiśle albo mały szczur w d.. - ups poniosło mnie , mogłabym zostać aresztowana... wiec powoli wychodzę z impasu, lżejsza o niespodziewany wydatek kwoty o pięciu cyfrach. Za to będę spać spokojnie zdarzyły się tez pozytywne rzeczy: Primo: poprawki robi mi pan Marian - wreszcie rzetelna osoba w branży budowlanej. Trzymajcie kciuki za mojego Mariana, zeby sie nie okazał drugim Bartkiem! Secundo: przyjechały piękne dechy elewacyjne - juz są zaimpregnowane i za ok. 2 tygodnie zaczną się układać na ścianie... pora wybrać tynk tertio: Chris w formie jak zwykle, doprowadza do szału Mariana. Muszę ich trzymać na odległość Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 30.11.2013 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Wyglądało to tak: Inwestorka Wykonawcza oddelegowała się do innych, ważniejszych niż dom zadań. Inwestor Strategiczny, zobaczywszy, że to wcale nie żart, postanowił się wykazać... Chris nie mógł uwierzyć w taką niespodziewaną zamianę miejsc. Narzekał przez telefon: czy ja aniołku naprawdę mam z nim pracować? przecież on nie da rady! Jakbyśmy aniołku zginęli w katastrofie morskiej, nikt by się nie połapał, o co w tym domu chodzi!!!! W związku z tym niezbyt wiele się wydarzyło: inwestor strategiczny znalazł firmę od zewnętrznych rolet - na szczęście bezproblemową i kumatą jako znany wszystkim majsterkowicz wyposażył sobie garaż wczuł się w rolę i zabronił Marianowi (majstrowi) dzwonić do mnie, grożąc mu Armageddonem a biedny Marian potrzebował a to betonu, a to wkrętów, a to styroduru... więc po cichu dzwonił pokażę podświetloną środkową część onyksu (bo większość instalacji sterującej jest zrobiona): oraz podłogę z korka, która dostała garba: i wspomniany powyżej garaż: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 30.11.2013 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Zapomniałam jeszcze napisać, że kuchni nie ma... Z wielu powodów! Jednym z nich jest nowe wyposażenie, który Strategiczny do tej kuchni nabył, co pociągnęło za sobą kolejną (niewielką co prawda), zmianę koncepcji Ale jest to tak niezwykła rzecz, że wybaczam... a wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts