Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam,

szukam wkladu kominkowego powietrzny z dolotem powietrza z zewnatrz - 14 - 16kw w domu mam wentylacje mechaniczna zbilansowaną.

Szukam wszedzie i pełno opinii.. zalecaja aby kupic szczelny kominek i wklady typu zuzia z kratki odpada gdyz ma zew. popielnik i jest nieszczelny...

Co mi poradzicie - chciałbym wydac do 3500.... - pewnie nie jest realne jednak kupić dobrego szczelnego wkladu z dolotem powietrza . z zew w tej cenie ale zawsze warto spytać doświadczonych ludzi

dzięki za pomoc!!!!

https://forum.murator.pl/topic/169232-wklad-kominkowy-z-dolotem-z-zew-do-wentylacji-mechanicznej-co-kupic/

• 1 month później...

Ja bym się w szybę boczną nie pakował, raczej panorama lub duża prosta.

1. Jeden element więcej do czyszczenia, trudniejszy też gdy chcemy mieć bardzo czystą szybę, już w trakcie palenia.

2. Mniej sprawny termicznie, gdy chcemy aby nam się w kominku dłużej paliło.

3. Więcej kosztuje, czy ten dodatkowy widok nam się opłaci?

Z zakupem wkładu do wentylacji mechanicznej (rekuperator) myślę, że nie ma problemu.

(poniżej informacja marketingowa)

Przykładowo każdy wkład z mojej oferty handlowej nadaje się do rekuperacji, oczywiście należy taką informację dodać podczas zamawiania.

Pozdrawiam