cranky 07.06.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Witam,W moim mieszkaniu na ostatnim piętrze ściana kominowa plus korona nadaje się do przebudowania. Sąsiedzi palą drewnem i chcą założyć wkłady kominowe. I tutaj moje pytanie czy całą część komina który ma być przemurowany trzeba zrobić z cegły klinkierowej pełnej, czy można zrobić ścianę w mieszkaniu z cegły dziurawki a tylko koronę z pełnej? Już sam nie wiem które rozwiązanie będzie solidne. Na kosztach mi nie zależy więc proszę o radę która posłuży na lata. Sąsiedzi dodatkowo palą mokrym drzewem i inne śmieci. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piciek 07.06.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Komin buduje się z cegły ceramicznej PEŁNEJ. Ponad dachem ze względów estetycznych można użyć cegly klinkierowej PEŁNEJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts