turalyon 08.06.2012 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Witam. Jakoś nie daje mi to spokoju. Wiadomo że przy monolicie bez problemu wyprowadza się pręty z fundamentu do słupów, ale jak to się robi w przypadku fundamentu z bloczku? Nie ma łączenia z fundamentem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 08.06.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Witam. Jakoś nie daje mi to spokoju. Wiadomo że przy monolicie bez problemu wyprowadza się pręty z fundamentu do słupów, ale jak to się robi w przypadku fundamentu z bloczku? Nie ma łączenia z fundamentem? Nie ma czegoś takiego jak fundament z bloczków są betonowe lub żelbetowe. Chyba,że remontujesz stary budynek to moga byc i murowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smigloxxx 15.07.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Tak samo jak przy monolicie wypuszczasz pręty do góry zostawiasz otwór w bloczkach i murujesz wyschnie szalujesz i zalewasz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 15.07.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Witam. Jakoś nie daje mi to spokoju. Wiadomo że przy monolicie bez problemu wyprowadza się pręty z fundamentu do słupów, ale jak to się robi w przypadku fundamentu z bloczku? Nie ma łączenia z fundamentem? nie wiem czy ciebie dobrze rozumiem ale ja u siebie miałem słupy żelbetowe łączone z kanoldami. zajrzyj do mojego dziennikna: http://forum.muratordom.pl/entry.php?120608-mury-piwnicy-pocz%C4%85tek na zdjęciach widać jak to u mnie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts