Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

EURO 2012 - przeżyjmy to razem

Redakcja

Recommended Posts

SKĄD wiedziałeś? :o

Sytuacja była bardzo podobna do tej sprzed 6 lat. Znowu wszyscy faworyzowali świetnie grających do tej pory Niemców, a u Włochów jak zwykle skandale, razzie, etc.

Dla Włochów są to po prostu wymarzone warunki do zdobycia mistrzostwa świata lub Europy :)

(oczywiście w totolotka zagrałeś dzisiaj? :cool:)

Nie, do gry w totka zniechęcają mnie dwa czynniki:

- rząd wielkości prawdopodobieństwa wygranej,

- wiele osób, które wygrały duże pieniądze w totka, doprowadza się do bankructwa lub bardzo poważnych długów.

Ja zdecydowanie preferuję spokojne życie ;)

• Odpowiedzi 195
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kibicowałem Włochom. Kontestowałem zachwycanie się drużyną Niemiec. Gadające głowy orzekły. Niemcy są w grupie śmierci. Jaka ona była? Nędzna Holandia (znakomici piłkarze którym się w głowach-dupach poprzewracało), stabilna Dania i zwyczajna Portugalia.Nie było przypadkiem, że Szwajcarzy wysoko pokonali Niemców przed Euro. Do rangi blamażu schodzi też remis naszej reprezentacji. Wczorajszy mecz z Włochami pokazał, że zremisować z Niemcami to żadna sztuka. Cieszy mnie jedno. Wszyscy znawcy zachwalający niemiecką szkołę futbolu polegli. Wszak Liga Mistrzów dla Anglii, Mistrzostwo Europy nie dla Niemiec a puchar Niemiec i Liga też nie dla Bayernu (którego piłkarze stanowili trzon reprezentacji).

Ja nie chciałam finału Hiszpania - Włochy, bo już taki mecz na Euro mieliśmy i nie zachwycił. Obstawiałam (jak większość) finał Niemcy - Hiszpania, ale się nie udało.

No nic - Euro 2012 się kończy - może jakieś podsumowanie? Podobało się?

Pomijam występy "naszych", bo to już przedyskutowaliśmy. :)

Gość Gosc_123
Ależ fajny ten dzisiejszy meczyk. :) Aż mi szkoda, że już się to Euro skończyło.

Ano odczujemy pewną pustkę, ale... niedługo Olimpiada! I znów sportowe emocje :)

Od jutra znów tematem nr 1 będzie katastrofa smoleńska... :)

Ooooo właśnie! :(

Ale choćby po to było warto organizawać Euro. ;) Trzy tygodnie odpoczynku od Smolenska!

Pozdrawiam gorąco! Ufff... :D

Ano odczujemy pewną pustkę, ale... niedługo Olimpiada! I znów sportowe emocje :)

Ja to raczej z tych piłkarskich zapaleńców - Olimpiady aż tak bardzo mnie nie wciągają. :( Czyli na kolejną dużą imprezę trzeba czekać do MŚ. Dobrze, że Liga Mistrzów po drodze. :)

Nikt nie spodziewał się takiego obrotu w finale..... Hiszpanie zagrali rewelacyjnie..... strzelili 4 bramki grając do 70 którejś tam minuty bez nominalnego napsatnika :)

To co zrobił Alba przy drugiej bramce to poezja, może śmiało startować z Boltem na olimpiadzie w Londynie...... masakra.

Według mnie najlepszym piłkarzem mistrzostw powinien zostać cudowny IKER!

W finale rozczarował mnie Buffon od takiego bramkarza oczekuje się wybronienia przynajmniej jednej sytuacji on niestety tego nie zrobił...

Kibicowałam Portugalii i Niemcom,ale jaki był finał każdy widział.Zresztą Hiszpanie jak przystało na mistrzów świata ,stanęli na wysokości zadania,a ten ich bramkarz Iker

Casillas - po prostu mistrz,stał się podobno faworytem do zbobycia Złotej Piłki.Pele go bardzo chwali i apeluje,aby to właśnie Casillasowi przyznać w tym roku wyróżnienie.No na sześć spotkań tego turnieju wpuścił tylko jedną bramkę.

• 1 month później...